Wysłany: Pią Sie 17, 2007 01:24 Seria Football Manager
Pierwsze co chciałem powiedzieć, to to, że jest to naprawdę bardzo fajna gierka i dziwię się, że dotychczas nie było odpowiedniego tematu o niej.
Teraz opisze moją ostatnio grę:
Objąłem drużynę GKS BOT Bełchatów i w pierwszym sezonie zająłem 5 miejsce w tabeli. Trochę zepsułem wiosnę bo po rundzie jesiennej byłem już drugi. Najważniejsze transfery to sprzedaż Matusiaka za 1 mln e, kupno Jakuba Wilka za 60 tys, a po sezonie wart już jest 800 tys i został najlepszym zawodnikiem sezonu ligowego. Trzecie miejsce zajął też mój zawodnik-Łukasz Garguła. Oprócz tego wzmocniłem atak Adrianem Sikorą i Vukiem Sotiroviciem. A obronę Marcinem Wasilewskim. Do pomocy przyszedł Piotr Bronowicki, a jak zmiennik Tomka Wróbla na prawe skrzydło Tomasz Dawidowski. Kupiłem dwa talenty odkryte przez stronkę "cmrev". Mowa tu o Peruwiańczyku Omarze Andrade oraz napastniku Zawiszy II Michale Burchackim. Jednak wiadomo, sezon trwał, zawodnicy byli kontuzjowani i musieli pauzować za kartki i tak niespodziewanie odkryłem, że nie muszę szukać talentów, bo mam je w klubie. Łukasz Bocian bez problemu zastępował Gargułe na środku pomocy i otrzymywał wysokie noty (średnia 7,24), Mariusz Truszkowski doskonale wykorzystał kontuzję Dawida Nowaka już cyba w 5 kolejce i wraz z Sikora lub Sotiriviciem tworzył atak mej drużyny. Piotra Klepczarka odkryłem już w przedsezonowych sparingach i jako środkowy ofensywny pomocnik doskonale asystował i strzelał dużo bramek, a i Piotr Lech za długo nie po bronił bo świetnie zastępował go Rafał Misztal którego już chce Wisła. Już dziś lub jutro zacznę kolejny sezon, więc napiszę to i owo.
Czekam na Wasze wypowiedzi, i odkryte przez Was, a nie pzrez jakieś stronki talenty. Te opisane przeze mnie są oczywiście klasą na polską ligę lub inną słabszą, choć myślę, że takiego Jakuba Wilka można spokojnie ściągnąć jako zmiennika do jakiegoś zespołu Eredivisie, Bundesligi czy Ligue1.
Ja nie powiem dokładnie jakie odkryłem talenty, ale dam Wam wskazówkę: SZUKAJCIE W MŁODZIEŻÓWKACH SERBII I PERU! A i z pierwszej reprezentacji Peru udało mi się do Swansea (1. liga angielska - odpowiednik polskiej trzeciej) ściągnąć Juana Eliasa Comingesa ze Sportingu Cristal... Świetny jest tyle że teraz kontuzja na 8 miesięcy... Poza tym: Ćwielong, Grosicki, Paweł Żuk, Alan Tate (był tam od początku), Willy Gueret (pomimo 34 lat dalej dobry, wygryzł Czaplińskiego po 2 kolejkach), Michał Ogórek, Przemek Rawa... Wiele by tu wymieniać...
A i chyba zacznę grać Górnikiem Zabrze, bo ze Swansea osiągnąłem wszystko poza zwycięstwem w LM i czuję się wypalony
No jeśli chodzi o talenty to polecam drużyny z Ameryki Płd. Zawodnicy dobrzy i tani. Polecam też repre Białorusi. Kiedyś na drużynie opartej na Białorusinach, Kolumbijczykach i peruwiańczykach zdobyłem LM
Było subforum o Manager Zone, nie FM. Nie spotkało się ono z waszym uznaniem. Ponadto, to jest forum kolekcjonerskie i nie uważaliśmy, żeby Manager potrzebował własnego subforum. Temat wystarczy
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Na pierwszej lepszej stronie o FM-ie znajdziesz te talenty. Może podałbyś znalezione przez ciebie (o ile takie są) a nie bierzesz z innych stron.
PS. Kiedyś było subforum o FM-ie. Czemu je skasowano??
są to moje talenty ... Miałem tych graczy w Legii, Red Bull Salzburg i jeszcze kilku klubach. Do średniaków szczególnie polecam Romarica, Kirila Pavlyuchenke i Omara Andrade ...
no a jeśli mi nie wierzysz, że miałem tych graczy u siebie to już Twoja sprawa ... :mad:
Ja ostatnio zainstalowalem FM'a i zaczalem grac Fenerbache. Dipiero rozegralem sparingi i chyba niezle idzie z Sevilla na wyjezdzie 0-0 i gram dalej zobacze jak pojdzie a Wy jakimi klubami gracie?
Ja teraz gram Pogonią Szczecin i idzie mi nawet dobrze w 1 sezonie miałem 4 miejsce i doszedłem do cwiercfinału pucharu polski przegrałem z Legią a teraz mam 3 miejsce i 5 pkt straty do lidera i gram dalej w PP.
Ja zacząłem Ajaxem i robię z tego teamu przystań dla młodzików (ściągnąłem z lig Argentyny i Chile około 50 zawodników do 19 lat) i będę to rozsprzedawał uzupełniając kolejnymi młodymi
Poza tym grałem Jagiellonią, Górnikiem Zabrze, Romą i Swansea, ale te teamy szybko doprowadziłem na szczyt i mi się znudziły (jedynie Jagiellonią nic nie wygrałem bo był to wakacyjny save grany przez neta i nie rozegraliśmy nawet całych 2 sezonów - wiadomo: wyjazdy :/)
Zapodam 3 screeny z początku gry Ajaxem... Dużo czasu poświęciłem na szukanie piłkarzy i na 55 sprowadzonych tylko 5-6 to niewypały czy zawodnicy bez przyszłości... I są to zazwyczaj Ci sprowadzani za 5 tys. euro, choć niektórzy z nich są naprawdę nieprzeciętni... Poza tym ciekawsze transfery (co zobaczycie na screenach) to: Lisandro Lopez, Marko Pantelic, Matthew Amoah i Matias Cahais...
Musicie tylko kliknąć w miniaturkę tu i potem na miniaturkę w oknie fotosika, żeby zobaczyć dokładnie
A i nie odgapiajcie talentów, bo przez to gra Wam się szybko znudzi... Ja za każdym razem daję inne dodatkowe ligi i tam szukam talentów, a nie zawsze Ci sami sprawdzeni piłkarze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum