Poprzedni temat «» Następny temat
Seria Football Manager
Autor Wiadomość
Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 12:08   

Roger, masz polską wersją, btw polska wersja w ogóle wyszła?

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 12:41   

wyszła, w piątek

śmietana. 

Profil: autografy.
Kolekcjoner od: urodzenia.
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 13:38   

Moderatorze, owszem mam !

miki_barca 

Wysłany: Sro Lis 04, 2009 15:56   

siema

Gram w FM 07 i chcę kupić piłkarza ale żeby grał w tym klubie co jest obecnie.

Jest jakieś inne rozwiązanie oprócz definitywnego transferu i późniejszego wypożyczenia.

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 16:01   

pierwokup, współwłasność (chociaż to chyba we Włoszech tylko), możesz ustawić późniejszą datę transferu...
Ostatnio zmieniony przez H7 Sro Lis 04, 2009 16:01, w całości zmieniany 1 raz  

miki_barca 

Wysłany: Sob Lis 07, 2009 11:38   

Gram sobie w FM podczas zapisu wywala mi błąd *dmp.

I zapisuje się plik tam gdzie mam gre.

Może jakaś łątka pomoże. Jest to FM 07 .

Miałem kopie zapasową te save`a. Przy tamtym save`a pisało plik fm i Backup. Nie było także rozmiaru pliku.

Ostatnio zmieniony przez miki_barca Sob Lis 07, 2009 11:51, w całości zmieniany 2 razy  

mleko 

Profil: Autografy, Szaliki
Kolekcjoner od: Listopad 2008
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 15:36   

W Football Manager 2010 zacząłem i grałem do dziś Newcastle.

a) W pierwszym sezonie awans (bez żadnej porażki)

b) W 2 sezonie cudem utrzymałem się w lidze (Choć tacy piłkarze jak Brudisso, Palombo, Guardado, Kranjcar grali u mnie :O). Jeszcze w tym sezonie wygrałem Puchar Ligi, też cud, bo najlepszy przeciwnik z jakim grałem w nim to Man City :lol: .

c) Zacząłem 3 sezon, sprzedałem to co wypromowałem i miałem 40 mln na transfery. Zostało 15 na kupienie jakiego super napastnika, bo Smolarek się starzeje.

Boruc

Altintop, Steven Taylor, Coloccini, Álvaro Arbeloa

Palombo, Kranjcar

Afellay, Guardado

Milevskiy, Smolarek

Tak wygląda obecnie pierwsza "11", nie ma jak to 1 anglik w składzie xD
Ostatnio zmieniony przez mleko Sro Lis 18, 2009 15:36, w całości zmieniany 1 raz  

Jarzab93 

Wysłany: Sro Lis 18, 2009 20:42   

Czarek, Czemu nie dostałem 400 mln funtów po awansie? Tak się ponoć dzieje, bo do klubu wchodzi najpotężniejszy sponsor w grze.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

vb 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 23:44   

Ja niedawno również zacząłem grać w FM 10, ale ja nie nawalam tak jak Czarek, jestem dopiero na półmetku sezonu. Miałem dylemat przy wyborze drużyny, chciałem początkowo wziąć Exeter albo Hartlepool, jednak ujemne 10 pkt skłoniło mnie do wyboru Southamptonu. Miło ich by było w rzeczywistości ponownie zobaczyć w Premiership, ale mniejsza o to. W styczniu zajmuję 2 miejsce ze stratą 7 punktów do Leeds, z którymi przegrałem w bezpośrednim pojedynku. Gdyby nie te ujemne punkty zajmowałbym pierwsze miejsce. Moja drużyna ma cholernego farta w 3/4 meczów decydujące bramki strzela w minutach od 80 do 88. Mam ogromny problem bogactwa w ataku. Zarówno Papa Waigo, Sagan, Rickie Lambert jak i Lauri Dalla Valle spisują się świetnie. Ostatnio jednak Ci pierwsi wpadli w moje łaski i oni grają w pierwszej jedenastce. Jako że jestem zwolennikiem ustawienia 5-3-2 moja drużyna nie posiada bocznych pomocników zawodnicy skrzydłowi jak El Zhar zostali u mnie przekwalifikowani na OPŚ. Akurat Marokańczykowi wychodzi to na dobre, bo notuje sporo asyst a i ocenki ma niezłe. Liczę na wywalczenie awansu w play-offach bo jednak depczą mi po piętach 4 drużyny (tyle samo punktów bądź 1 punktowa strata) i wątpię czy moja drużyna utrzyma 2 miejsce ale czas pokaże.

A oto mój skład:

-----------------BIAŁKOWSKI-------------------

--ŁUKASIEWICZ------JAIDI------MARIUCCI--

GRESKO-------------------------------KORSOS

---------SCHNEIDERLIN------FELLAH---------

---------------------EL ZHAR-------------------

---------SAGANOWSKI-------WAIGO---------

Rezerwa to m.in. Dalla Valle, Lambert, Mellis, Thomson czy Enea Koliqi

Boczni obrończy sprowadzeni z wolnego transferu, Łukasiewicz, Fellah i El Zhar za hajs z początkowego budżetu oraz ze sprzedaży dwóch zawodników typu przyszłościowi, rezerwowy bramkarz Koliqi był natomiast tani jak barszcz ale jego transfer został sfinalizowany dopiero po odejściu Kelvina Davisa do Sheffield United za 1 mln funtów :shock: a że jeszcze okres transferowy się nie skończył więc po odpowiednim przeszukaniu kadr klubów może kogoś kupię ;] I mam cichą nadzieję, zę obejmę jakąś egzotyczną reprezentację np. Tongę albo Wyspy Cooka (czyt. zwolni się tam miejsce) ;) zawsze jakoś ubarwi to rozgrywkę.

Skanami m.in. tabeli czy transferowymi zarzucę w najbliższym czasie

mleko 

Profil: Autografy, Szaliki
Kolekcjoner od: Listopad 2008
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 07:24   

Jarzab93 napisał/a:
Czarek, Czemu nie dostałem 400 mln funtów po awansie? Tak się ponoć dzieje, bo do klubu wchodzi najpotężniejszy sponsor w grze.

Ja dostałem bodaj 35 mln. :razz:

Jarzab93 

Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:23   

To trzeba mieć pecha, gram Sportingiem:

http://i45.tinypic.com/10qx4zq.jpg

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 20:58   

Panowie i panie, otóż po długiej przerwie załączyłem niedawno FM 09 i zacząłem sobie Leeds. Moim celem było wywalczyć awans do drugiej ligi i tam powalczyć o powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii. Wszystko było cacy, pierwsze dziesięć meczów napawało optymizmem, mimo iż nie zrobiłem jakiś wielkich transferów (patrz: budżet), zajmowałem miejsce w pierwszej trójce, do lidera strata dwóch oczek i jeden mecz mniej. No i tak sobie grałem aż kontuzji doznało dwóch niezłych graczy, których zastąpiłem trochę słabszymi i nagle ZONK. Wszystko się posypało, jeden mecz w plecy, remis, drugi mecz w plecy, trzeci i z dobrego miejsca w tabeli zrobiło się odległe siódme, a teraz już nawet ósme. Zawodnicy zaczynają nie wierzyć w moje umiejętności, chociaż jeszcze parę tygodni temu byli bardzo zadowoleni, że zostałem trenerem. Nie wiem jak ich zmotywować do lepszej gry, dokonałbym zmian, ale nie ma zbytnio w czym wybierać, mówiąc szczerze. Doświadczeni zawodnicy w połączeniu z młodością (17-21) lat tworzyli znakomity kolektyw przez pierwsze spotkania, a teraz wszystko legło w gruzach. Może są tutaj jacyś grajkowie, którzy przeżywali podobny okres i podzielą się ze mną tym, jak wyszli z tego kryzysu, bo tak to można nazwać. Oczekuję na rady.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

Bartek 

Kolekcjoner od: 2008-09
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 22:15   

herdek napisał/a:
Nie wiem jak ich zmotywować do lepszej gry

Może podpisz nowe kontrakty.

herdek napisał/a:
dokonałbym zmian, ale nie ma zbytnio w czym wybierać, mówiąc szczerze

Jak nie możesz dostosować - zmieniać zawodników, odpowiednich do Twojej taktyki, to dostosuj taktykę (i ustawienia indywidualne) odpowiednio do grajków. Nieraz dobry lewy pomocnik zacznie wygrywać Ci mecze na środku :) .

Tyle ode mnie.

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 22:15   

Pochwalić zawodników, którzy wybijają się ponad drużynę, zaproponować nowe kontrakty słabiej spisującym się zawodnikom.

Bartek 

Kolekcjoner od: 2008-09
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 22:22   

luki napisał/a:
Pochwalić zawodników, którzy wybijają się ponad drużynę

Kk. Ale jeśli reszta drużyny nie zareaguje pozytywnie, to będzie niezbyt supcio.

[ Komentarz dodany przez: luki: Wto Gru 08, 2009 9:44 am ]

Trzeba zrobić to z umiarem, delikatnie :D .

Odpowiedz do tematu