Wysłany: Pią Paź 12, 2007 10:52 Problemy z komputerem ...
PROSZĘ O O POMOC !
Przez przypadek usunąłem plik systemowy z folderu ,,system32 '' i potem jak chciałem włączyć kompa to przy tych napisach na początku pojawił się komunikat ,,Nie można uruchmić systemu - brak pliku X '' .I ten plik X właśnie usunąłem .A gdy chciałem zainstalować windowsa na nowo to też wyskakiwał ten komunikat .Co robić, doradzcie, pomóżcie...
Z góry dziękuję ..
PS : Teraz piszę z biblioteki szkolnej...
Jak jesteś w bibliotece to wypożycz słownik języka polskiego, i napisz jaki to plik/ Alojzy
Spróbuj kilka, kilkanaście razy zresetować kompa. Miałem podobny przypadek i owa instrukcja zadziałała. A, jak chcesz zainstalować windowsa musisz zrobić format.
Dzięki .Teraz mam trochę inny problem, a mianowicie :Bo do gry FIFA 2005 jest potrzebny DirectX 9.0b a ja mam sterowniki DirectX 8.Ib .I jak chce zainstalować tą nowszą wersję to nie daje rady i pisze takie coś :
Czego to jest wina i jak do da radę ew. zrobić...
PS : Dziś instalowałem na nowo windowsa .Może ów niezgodność związana jest z tam.....
Kiedyś miałem w Documents and Settings folder Cookies i co jakiś czas usuwałem jego zawartoś (bo tam zapisywały się śmieci z internetu). Po automatycznej aktualizacji systemu, zainstalowała mi się nowa wersja przeglądarki, ale zniknął z dysku C folder Cookies. I teraz komputer muli bo nie usuwam tych plików z Cookies bo nie wiem gdzie się teraz zapisują. Teraz tak jakby w miejsce folderu Cookies pojawił się folder .jpi_cache, a w nim ją foldery file i jar. To to jest ten .jpi_cache. Gdzie mogę teraz znaleźć pliki z Cookies? Co mogę zrobić żeby komp przestał mulić?
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Nie Lut 17, 2008 11:10, w całości zmieniany 2 razy
Kiedyś miałem w Documents and Settings folder Cookies i co jakiś czas usuwałem jego zawartoś (bo tam zapisywały się śmieci z internetu). Po automatycznej aktualizacji systemu, zainstalowała mi się nowa wersja przeglądarki, ale zniknął z dysku C folder Cookies. I teraz komputer muli bo nie usuwam tych plików z Cookies bo nie wiem gdzie się teraz zapisują. Teraz tak jakby w miejsce folderu Cookies pojawił się folder .jpi_cache, a w nim ją foldery file i jar. To to jest ten .jpi_cache. Gdzie mogę teraz znaleźć pliki z Cookies? Co mogę zrobić żeby komp przestał mulić?
Są takie specjalne programy do 'czyszczenia danych internetowych' ale ja nie pomniu kak nazywajet sie.
Proponuję pozbyć się Windowsa on zawsze muli przejdź na Linuxa - proponuję SUSE ( aktualnie używam ) lub Mandrive
_________________ W sprawie adresów NIE PISAĆ!! bo i tak nie oddam
Masz czyszczenie cookies, rejestru i innych śmieci.
Wg. mnie Tune Up jest o wiele lepszy (możesz tuningować wygląd swojego Windowsa, czyszczenie rejestru, odzyskiwanie miejsca na dysku, naprawianie plikow).
Od dłuższego czasu mam problem z Winampem, który bardzo często, nie mam pojęcia czemu, podczas zmieniania się (automatycznego czy robionego przeze mnie) piosenki zacina się, na całym kompie zazwyczaj ciężko jest cokolwiek robić. po chwili (1-2.min) wszystko wraca do normy, Winamp zmienia piosenkę, wszystko gra i buczy. Aż do następnej awarii. Zazwyczaj zacinają mi się nowe piosenki na playliście. Ma ktoś pomysł, co to jest (zainstalowałem najnowszego Winampa wczoraj na nowo, myśląc, że to coś da )
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum