Wysłany: Sob Paź 04, 2008 19:17 Porady w sprawie kupna sprzętu/oprogramowania
mam zamiar w najblizszym czasie kupic karte graficzna. mam fundusz 200-300zl. zasilacz EnLight GPS-400 AB C . nie znam sie na komputerach, znalazlem jeszcze to: Peak 400W, Rated 350W . mysle ze to jest max i zalecane ( ? ). pomozcie mi jakby co to procesor Quad 6600, RAM 2gb, karta jaka mam obecnie : GF8400 GS
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1282 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 09:13
Witam Serdecznie! W najbliższych dniach planuje zakup urządzenia wielofunkcyjnego skanner/drukarka/ksero. Posiada ktoś takie urządzenie. Chciałbym na to wydać ok 150-170 zł. Jaka firma najlepsza. Proszę o wypowiedzenie się ew. może na allegro moglibyście podać jakieś najlepsze w takiej cenie. Proszę o pomoc. Czekam posiadaczy takiego urządzenia na wasze opinie...
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ja bym chciał jeszcze spytać - jeśli ktoś ma do sprzedania, lub zna osobę, która może sprzedać kartę 3dfx niech napisze do mnie!
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Również planuję zakupić skaner albo urządzenie wielofunkcyjne. Zastanawiam się ponieważ drukarkę mam, a kopiarkę raczej nie będę używał. Planuję wydać do 350 zł.Jeśli chodzi o sam skaner to zastanawiam się nad zakupem Epson Perfection V200 Photo lub Canon CS 4400F Co polecacie ??
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1282 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 21:12
Same skanery są droższe niż urządzenia wielofunkcyjne. Dziś byłem w sklepie i zakupiłem HP Deskjet F4100. Jeszcze nie włączałem. Zapłaciłem ok. 190 zł. A skanner najtańszy 250 zł. A takie lepsze w granicach 500 zł.
Ja go mam prawie drugi rok, jak działał na początku tak działa i teraz. Świetnie układa się w rękach, powierzchnia zewnętrzna zrobiona z bardzo dobrego, miłego materiału przez co nie ma uczucia jakbyś trzymał kamień. Bardzo go polecam, szczególnie że jest nie drogi.
Jeśli chcesz coś lepszego, renomowanej firmy do 80 zł to taki pad z całą pewnością powinien Cie zadowolić:
Już niedługo najprawdopodobniej będę miał nowy komputerek I przydałby się taki, na którym cokolwiek dałoby się zrobić. Stąd moje pytanie, czy zakładając, że będę chciał odpalić jakąś współczesną grę teraz, albo za jakiś czas, to czy dobrym wyborem byłby GeForce 9500GT 512 MB, czy za jakiś niedaleki okres czasu na tej karcie nic mi nie pójdzie I ile RAMu bym potrzebował, bo ostatnio nie orientowałem się, jakie sa wymagania współczesnych gier.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Myślę, że 1 gb ramu starczyłby Ci, ew. dokupiłbyś sobie w późniejszym czasie (idą one w dół także się chyba tak opłaca). No a karta też b. dobra. Takie jest moje zdanie.
byłby GeForce 9500GT 512 MB, czy za jakiś niedaleki okres czasu na tej karcie nic mi nie pójdzie I ile RAMu bym potrzebował, bo ostatnio nie orientowałem się, jakie sa wymagania współczesnych gier.
Ja poleam GF 8800gt. Za 400/300 zł można już kupić. a karta fantastyczna, 2 gb ramu, podstawa. na końcu procek, jakiś z seri C2D. MOże E8400?
_________________ "Będę musiał dziś odśnieżyć 300m2 globalnego ocieplenia."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum