Gino Gard, ur. 1922 r., amerykański piłkarz. Występował na pozycji bramkarza. Urodził się we Włoszech, jednak w 1949 wyemigrował do USA. W 1950 r. najpierw zdobył nagrodę Montgomery'ego dla najbardziej wartościowego bramkarza USA, następnie wybrany został do drużyny Chicago All-Stars na mecz z Hamburgiem, aż w końcu pojechał na Mundial, gdzie jednak nie wystąpił ani razu. Zmarł 12 lutego 2010, miał 87 lat.
W listopadzie Pan Prezydent przyjechał do Nowego Targu.Czekałem 3 godziny, by mieć jak najlepsze miejsce. Gdy Pan Prezydent skończył przemówienie,zaczął iść do ratusza, witając się z ludźmi. I okazało się,że to czekanie nie poszło na marne,bo nie dość,że otrzymałem Jego autograf, to jeszcze uścisnął mi dłoń.
_________________ "If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,
It's just a spring clean for the May queen. Yes, there are two paths you can go by, but in the long run
There's still time to change the road you're on.
And it makes me wonder."
Victor Nurenberg (1930-2010) - uczestnik IO 1952, w reprezentacji wystąpił 5 razy i strzelił jedną bramkę. Wiele lat spędził we Francji, gdzie zmarł.
http://rudy.fpic.co.uk/p60996887.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum