Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Fler
Pon Kwi 21, 2008 21:35
Rozwój wysyłanych listów
Autor Wiadomość
zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 13:26   Rozwój wysyłanych listów

W tym temacie piszcie jak wyglądały wysyłane przez was listy na samym początku kolekcjonerstwa (poprostu co wyslyłaliście kiedyś i co wysyłacie teraz do klubów lub piłkarzy), oraz jak wyglądają teraz, czyli od nowicjusza do profesjonalisty.

Jeśli chodzi o mnie to na samym początku mojej przygody z kolekcjonerstwem wysyłałem poprostu sam list. Kiedy natrafiłem na forum kolekcja.net.pl nastąpiły u mnie wielkie zmiany. Zacząłem do każdego listu dołączać SAE. Po jakimś czasie do listu i SAE doszły jeszcze fotki do podpisu. I teraz tak wygląda mój podstawowy list do wysyłania. Nieraz kiedy zdobędę znaczek z innego kraju to wtedy wysyłam SASE.

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Sro Lut 27, 2008 14:22, w całości zmieniany 2 razy  

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 14:25   

Zawsze wysyłam to samo. Treść też podobna.

kemotek 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 14:34   

Ja od początku do kraju wysyłałem SASE,czasami wyśle SAE. Za granicę zawsze priorytet i SAE. Oczywiście czasami fotki. U mnie nic się nie zmieniło. Listy od początku tak samo długie :)

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:09   

Za granicę wysyłałem priorytetem, do Polski zwykłym. Z czasem zacząłem dodawać fotki i znaczki, ale tylko do listów do Polski. Co do treści listu to od początku są tak długie tak jak teraz ;]

Rudy 

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:28   

Ja zagranice wysyłam list priorytetem, a do Polski zwykłym. Kiedy wpadnie jakiś znaczek z zagranicy to dodaje do SAE. A zaczynałem tak jak Zdzichu.

szymonp1992

Wysłany: Pią Lut 29, 2008 17:41   

Ja zawsze piszę od siebie, nigdy się nie powtarzam (oprócz akapitu gdzie się przedstawiam). Zawsze fotka i koperta zwrotna, czasem znaczek. W Polsce list ekonomiczny, za granicę priorytet. Tyle.

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 11:30   

Treść różna, piszę sam, bez żadnych wzorów, zarówno do Polski jak i zagranice wysyłam priorytetem.

ares 

Profil: autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: kwiecień 2008
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 13:39   

Nie używam żadnych szablonów. Zawsze od siebie. Czy to po polsku, angielsku, niemiecku czy hiszpańsku. Czasem bez słownika się jednak nie obejdzie :P Swoją drogą wysyłanie listów to dobry sposób na rozwijanie zdolności lingwistycznych ;) Długość wychodzi różna, średnio 2 strony a5 :D

Do Polski wysyłam zawsze SASE.

Za granicę SAE, SASE do Niemiec i Szkocji, IRC+SAE gdy wiem że bez SASE nie odpowiadają :D

Poszukuję autografów zawodników i zawodniczek Wisły Kraków!

Szczegóły: TUTAJ

Nicolas 

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 18:02   

No ja dalej jestem nowicjuszem, ale tez się wypowiem.

Ja zawsze wysyłaM za granice list priorytetem, a treść od serca np do ulubionych zawodników pisze że od dawna oglądam ich grę że są moim idolami itd :)

A tych znaczków zwrotnych nie wysyłam(tylko do klubów polskich) bo zagranicznych nie mam :(

Animowana historia Polski..

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 21:14   

Do Polski i za granicę = Priorytet

Listy piszę sam i często powtarzam się. Głównie piszę, o tym, że cenię piłkarza za całą karierę, że staram się go naśladować oraz że miło by mi było dołączyć jego podpis do kolekcji. Poza tym przedstawiam się i pozdrawiam gorąco z Polski:)

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

Cris 

Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 13:20   

Na początku maile :D . Później poszło kilka najzwyklejszych listów. Następnie dołączałem SAE i pisałem tylko na kluby. Później zacząłem pisac na poszczególnych zawodników. Nie dawno zacząłem pisac z fotkami. Sle zaesze priorytety. Tresc zawsze prawie taka sama

Merowingster 

Profil: Nie posiadam
Kolekcjoner od: 2008-01
  Wysłany: Sob Lut 07, 2009 19:57   

Na początku znalazłem wzory w necie i stworzyłem swój własny. Podczas pisania wpadały mi nowe zdania do głowy. Teraz mam bardzo rozwinięty wzór. Mam nadzieję, że unikalny. Nigdy nie wysłałem SAE. Tylko SASE jak wiedziałem, że trzeba. Do czasu pisałem priorytety, ale teraz wysyłam zwykłe, bo zaoszczędzam na tym a z 60gr uzbiera się na kolejny list. A jeśli piszę do drużyny, którą naprawdę lubię to się potrafię się bardzo rozpisać i napisać tak od serca.

Łukasz Podolski FAn Klub
Ostatnio zmieniony przez Merowingster Sob Lut 07, 2009 20:02, w całości zmieniany 1 raz  

wEncio 

Wysłany: Pon Lut 09, 2009 17:47   

Mam swój własny wzór, czasami zmieniam zdania, jak coś przyjdzie mi do głowy.

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 23:14   

Od początku listy do klubów słane priorytetami, na początku krótkie bo pisałem co umiałem . Potem skomponowałem obszerniejszy list i nauczycielka angielskiego przetłumaczyła mi go i wysyłałem dalej do klubów .Potem zaczynałem wysyłać koperty zwrotne oraz do byłych piłkarzy .Obecnie, nieważne czy zagranicę czy do Polski to zawsze wysyłam znaczkiem zwykłym i dostaję szybko w miarę odpowiedzi :)

Znaczki zwrotne to wysyłam do Polski oraz jak mam to do klubów z Bundesligi, chociaż w życiu to miałem jedynie trzy takie znaczki :)

Tomek_Ldz 

Profil: Autografy, odznaki
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 14:32   

Ja na początek pisałem wyłącznie do klubów... i to ze wzoru z internetu :razz: pózniej postanowiłem napisać jakiś dobry list.... pomogła mi w tym siostra. Ale pisanie do klubów po pamiątki typu karta ze składem czy naklejka to chyba frajda jak się zaczyna...teraz piszę wyłącznie do piłkarzy. Zawszę dodaję kopertę zwrotną, bo kosztuje kilka groszy a szansa na dostanie odpowiedzi wzrasta ;] a zwrotne to tylko do polskich... no i czasem IRC do jakiegoś niemieckiego klubu.

Odpowiedz do tematu