Wysłany: Sro Lut 27, 2008 13:26 Rozwój wysyłanych listów
W tym temacie piszcie jak wyglądały wysyłane przez was listy na samym początku kolekcjonerstwa (poprostu co wyslyłaliście kiedyś i co wysyłacie teraz do klubów lub piłkarzy), oraz jak wyglądają teraz, czyli od nowicjusza do profesjonalisty.
Jeśli chodzi o mnie to na samym początku mojej przygody z kolekcjonerstwem wysyłałem poprostu sam list. Kiedy natrafiłem na forum kolekcja.net.pl nastąpiły u mnie wielkie zmiany. Zacząłem do każdego listu dołączać SAE. Po jakimś czasie do listu i SAE doszły jeszcze fotki do podpisu. I teraz tak wygląda mój podstawowy list do wysyłania. Nieraz kiedy zdobędę znaczek z innego kraju to wtedy wysyłam SASE.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Sro Lut 27, 2008 14:22, w całości zmieniany 2 razy
Ja od początku do kraju wysyłałem SASE,czasami wyśle SAE. Za granicę zawsze priorytet i SAE. Oczywiście czasami fotki. U mnie nic się nie zmieniło. Listy od początku tak samo długie
Za granicę wysyłałem priorytetem, do Polski zwykłym. Z czasem zacząłem dodawać fotki i znaczki, ale tylko do listów do Polski. Co do treści listu to od początku są tak długie tak jak teraz
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Ja zawsze piszę od siebie, nigdy się nie powtarzam (oprócz akapitu gdzie się przedstawiam). Zawsze fotka i koperta zwrotna, czasem znaczek. W Polsce list ekonomiczny, za granicę priorytet. Tyle.
Nie używam żadnych szablonów. Zawsze od siebie. Czy to po polsku, angielsku, niemiecku czy hiszpańsku. Czasem bez słownika się jednak nie obejdzie Swoją drogą wysyłanie listów to dobry sposób na rozwijanie zdolności lingwistycznych Długość wychodzi różna, średnio 2 strony a5
Do Polski wysyłam zawsze SASE.
Za granicę SAE, SASE do Niemiec i Szkocji, IRC+SAE gdy wiem że bez SASE nie odpowiadają
_________________ 25061990
Poszukuję autografów zawodników i zawodniczek Wisły Kraków!
Listy piszę sam i często powtarzam się. Głównie piszę, o tym, że cenię piłkarza za całą karierę, że staram się go naśladować oraz że miło by mi było dołączyć jego podpis do kolekcji. Poza tym przedstawiam się i pozdrawiam gorąco z Polski:)
Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wiek: 18 Dołączył: 10 Kwi 2008 Posty: 230 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 13:20
Na początku maile . Później poszło kilka najzwyklejszych listów. Następnie dołączałem SAE i pisałem tylko na kluby. Później zacząłem pisac na poszczególnych zawodników. Nie dawno zacząłem pisac z fotkami. Sle zaesze priorytety. Tresc zawsze prawie taka sama
Na początku znalazłem wzory w necie i stworzyłem swój własny. Podczas pisania wpadały mi nowe zdania do głowy. Teraz mam bardzo rozwinięty wzór. Mam nadzieję, że unikalny. Nigdy nie wysłałem SAE. Tylko SASE jak wiedziałem, że trzeba. Do czasu pisałem priorytety, ale teraz wysyłam zwykłe, bo zaoszczędzam na tym a z 60gr uzbiera się na kolejny list. A jeśli piszę do drużyny, którą naprawdę lubię to się potrafię się bardzo rozpisać i napisać tak od serca.
_________________ Moda na fankluby?
Łukasz Podolski FAn Klub
Ostatnio zmieniony przez Merowingster Sob Lut 07, 2009 20:02, w całości zmieniany 1 raz
Od początku listy do klubów słane priorytetami, na początku krótkie bo pisałem co umiałem . Potem skomponowałem obszerniejszy list i nauczycielka angielskiego przetłumaczyła mi go i wysyłałem dalej do klubów .Potem zaczynałem wysyłać koperty zwrotne oraz do byłych piłkarzy .Obecnie, nieważne czy zagranicę czy do Polski to zawsze wysyłam znaczkiem zwykłym i dostaję szybko w miarę odpowiedzi
Znaczki zwrotne to wysyłam do Polski oraz jak mam to do klubów z Bundesligi, chociaż w życiu to miałem jedynie trzy takie znaczki
Ja na początek pisałem wyłącznie do klubów... i to ze wzoru z internetu pózniej postanowiłem napisać jakiś dobry list.... pomogła mi w tym siostra. Ale pisanie do klubów po pamiątki typu karta ze składem czy naklejka to chyba frajda jak się zaczyna...teraz piszę wyłącznie do piłkarzy. Zawszę dodaję kopertę zwrotną, bo kosztuje kilka groszy a szansa na dostanie odpowiedzi wzrasta a zwrotne to tylko do polskich... no i czasem IRC do jakiegoś niemieckiego klubu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum