Od samego początku wysyłam zwykłym do Polski i za granicę. Od święta priorytet. Treść zazwyczaj na ok. 1 stronę A4. Polska - zawsze SASE, zagranica - SAE, czasem SASE. Staram się wysyłać listy na początku tygodnia (poniedziałek-wtorek), a w weekendy je pisać. W tym miesiącu planuję wysłać ok. 25 listów.
Ostatnio zmieniony przez paolo Sob Mar 14, 2009 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś pisałem listy ręcznie i je ozdabiałem. Od zawsze SASE + 1,45(35) - Polska; SAE + 3zł - Europa. Obecnie listy drukuję według jednego wzrou i muszę przyznać, że przynosi to efekt bo całkiem niedawno dostałem 3 świetne odpisy. Listów już nie ozdabiam, podpisuje się na końcu (nie tworze dziwnych podpisów - podpisuje się naturalnie imieniem i nazwiskiem). W kwestii znaczków nic się nie zmieniło poza tym, że teraz posiadam SASE do kilku krajów.
Ostatnio zmieniony przez kamil_on Sob Mar 14, 2009 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Ja również jak kamil_on wysyłałem kiedyś ręcznie pisane listy, ale teraz je drukuje, nie zwykłem ozdabiać listów. Jest dla mnie niemal że tradycją wysyłanie listów priorytetem, lecz gdy mam kryzys finansowy wysyłam normalnym. Mam swój specjalnie zaprojektowany autograf, który jest równocześnie czytelny. Mam tylko problem z znaczkami zwrotnymi, gdyż nie mam żadnych kontaktów, by tak owe załatwić.
Ja niedawno znalazłem stary list który miałem wysłać jakiś rok temu. Otworzyłem i porównałem list pisany tydzień temu do listu pisanego rok temu. Treść nie zmieniła się za bardzo, ale... Pismo.
Jak pomyślałem że do poważnych ludzi pisałem takie bazgroły, to się nie dziwię że nie odpisywali. Kiedyś pisałem jakieś szlaczki, nie po liniach, krzywo i z błędami ortograficznymi. Teraz pisze normalnie, ale w końcu wiem, czemu wiele odpowiedzi nie przyszło
Ostatnio zmieniony przez grzegorz14 Wto Lis 03, 2009 17:24, w całości zmieniany 1 raz
grzegorz14, jeżeli piszesz tak jak teraz "otwarłem", to sorry, ale z jęz. Polskim nie jest OK.
Ja piszę często ręcznie, ale od czasu do czasu drukuje. Nie ozdabiam. Zawsze wysyłam priorytet.
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
A myślisz że Ci "poważni ludzie" mieli czas czytać twoje listy skoro w ciągu tygodnia przychodzi im kilkadziesiąt jeśli nie kilkaset takich listów?
Właśnie o tym mowie, jak taki ktoś widział taki bohomaz to wyrzucał mój list, bo nie chciało mu się rozszyfrowywać.
Mackinho7 napisał/a:
grzegorz14, jeżeli piszesz tak jak teraz "otwarłem", to sorry, ale z jęz. Polskim nie jest OK.
Jedni twierdza że to błąd, jedni, że można pisać i "otwarłem" i "otworzyłem", sprawdzałem w dwóch słownikach, ale nie kłócę się żeby nie znalazł się czasem jakiś polonista który zechce mnie poprawiać.
Ostatnio zmieniony przez grzegorz14 Wto Lis 03, 2009 17:31, w całości zmieniany 1 raz
Jedni czytają, inni mają od tego ludzi, jeszcze inni tylko rzucą okiem o co chodzi, a inni mają to gdzieś. Najwięcej jest tych którzy maja od tego ludzi.
U mnie rozwój listów w przeciągu ostatniego roku jest dość spory. Początkowo wysyłałem listy napisane ręcznie na kartce o rozmiarze A5. Gdzieś od końca marca 2009 zacząłem drukować listy. Zauważyłem w związku z tym większą efektywność w zdobytych autografach poprzez drogę listowną. Początkowo te listy pisane na komputerze były dość krótke, jednak z czasem się rozwijały i dzisiaj mój list ma minimum jedną, pełną stronę A4. Wszystkie listy, czy to w kraju, czy za zgranicą od dobrych kilku miesięcy wysyłam priorytetem. Bardzo często do moich listów dodaję zdjęcia, chyba że wiem, iż dana postać, bądź klub ma swoje karty. Najwięcej listów wysyłam za granicę w języku angielskim. Raz tylko zdarzyło mi się wysłać listy po francusku. Generalnie czuję, że poziom listów, które wysyłam jest już w apogeum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum