Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: autografów od sierpnia \'08
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 08:06
Wszystko zależy... Ja wysyłam zawsze priorytetem i mam wrażenie, że idzie szybciej. Ale oczywiście różnie bywa.Wiadomo, że zdarzają sie sytuacje kiedy list zwykły dojdzie szybciej, ale generalnie to priorytet nastawiony jest na to, aby isc jak najkrócej.
_________________ ''Polska-naród wspaniały, tylko ludzie k*#@^!''
Wysłałem dwa listy do Poznania, jeden polecony, a drugi zwykłym i co się okazało?
Polecony przyszedł dzień PÓŹNIEJ, a zwykły dzień WCZEŚNIEJ, a jak kupujesz znaczki w większej ilości to zawsze ten 1 lub 2 znaczki więcej.
a co ma piernik...? polecony to taki sam typ listu jak "zwykly"
ostatnio dostalem odpis od jednego grajka z Polski, to nie dosc ze ja zalaczylem koperte zwrotna plus znaczek za 1.55. to owy pilkarz dokleil znaczek za 3.75 priorytetem o doszlo po jednym dniu
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 13:59
Mackinho7 napisał/a:
Zgodzę się z kolegą wyżej.
Wysłałem dwa listy do Poznania, jeden polecony, a drugi zwykłym i co się okazało?
Polecony przyszedł dzień PÓŹNIEJ, a zwykły dzień WCZEŚNIEJ, a jak kupujesz znaczki w większej ilości to zawsze ten 1 lub 2 znaczki więcej.
Chyba to jest normalne, że dłużej szedł, skoro polecony jak idzie przez poczty to muszą przybić stempel.
Chyba to jest normalne, że dłużej szedł, skoro polecony jak idzie przez poczty to muszą przybić stempel.
Ale po co już się, nie wiadomo co... Pomyliłem się, miałem napisać priorytetowy...
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
W tym właśnie przesyłka ode mnie dla ciebie
Powiem ci,że ja też czekam od początku tygodnia na kilka listów priorytetowych i przez 2 dni (środę i dzisiaj) nic nie dostałem jedynie ten list od ciebie we wtorek
Do mnie zazwyczaj dochodzą na drugi dzień, ale dzisiaj np, przyszły priorytety z Polski z datą na stemplach 16.11 i 15.11 wiec trochę to dłużej zeszło, ale podejrzewam że listonosz wziął jakiś dwudniowy urlop czy coś i nie dali za niego zastępstwa. Musiał nie chodzić bo wnioskuję to po tym że przez cały tydzień nie dostałem ani jednej przesyłki a dzisiaj aż 6. A więc tak to jest z tą Pocztą Polską...
Profil: Autografy i vlepki
Kolekcjoner od: zawsze
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 12:16
silverthomas napisał/a:
Musiał nie chodzić bo wnioskuję to po tym że przez cały tydzień nie dostałem ani jednej przesyłki a dzisiaj aż 6. A więc tak to jest z tą Pocztą Polską...
Do mnie też tylko wczoraj doszły.
_________________ Autor postu otrzymał ostrzeżenie Trochę lepsza gała, nie zszywana osiem razy. Jedenastu napastników, cały czas zero bramkarzy. Się mogą różnić czasy, ale nie charakter ludzi, ciekawe, gdzie za parę lat będziecie mieli kumpli
A przepraszam, żeby nie było ostrzeżenia to - Tak, drogi użytkowniku mateqi, w 24. dniu miesiąca grudnia, który nazywany jest także wigilią Bożego Narodzenia, listonosze dostarczają przesyłki, które tego dnia poczta im da!
Ostatnio zmieniony przez zioomus Sro Gru 22, 2010 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum