Do mnie przychodzi nowa listonoszka, która ma moją dzielnicę dopiero od kilku tygodni. Złego słowa na nią nie mogę powiedzieć, bo jest to osoba bardzo sympatyczna i rzetelna. Listy są dostarczane na bieżąco
Ostatnio zmieniony przez Unkas Sob Maj 23, 2009 18:49, w całości zmieniany 1 raz
A mój listonosz ma teraz urlop 14 dniowy i zastępuje go jakaś listonoszka i mam teraz obawy czy listy do mnie bedą trafiać. Bo w tamtym roku jak listonosz był na urlopie to miałem taki przypadek,że list do mnie kilka krotnie trafił do sąsiada. Szczęście,że pożądny człowiek i oddał mi list. Jestem ciekaw jak bedzie w tym roku
dzisiaj dostalem list od Barcy, w srodku byly zdjecia i plakat A3, koperta byla duza, wiec listonosz wepchnal ja na sile do skrzynki, niestety zniszczyl troche plakat... mogl zadzwonic domofonem to bym zszedl po list, a nie ...
_________________ Amala!
Pazza Inter amala!
E' una gioia infinita
Che dura una vita
Pazza Inter amala!
Vivila!
Questa storia vivila
Puo durare una vita
O una sola partita
Pazza Inter amala!
U mnie ostatnio listonosz rowerem jeździł. Zajechał do sąsiada. Siedział tam ponad 2 godziny. Kiedy wyszedł był tak napity, że ledwo co dojechał na pocztę.
Mój listonosz chodzi teraz ok. godziny 10, jest codziennie co jest rzadkością, szkoda, że nic nie przynosi do mnie, i nie był taki sumienny w roku szkolnym ; )
Na moim osiedlu listy rozdaje bardzo młody nie więcej niż 30 lat listonosz. Nie miałem okazji z nim rozmawiać gdyż zostawia On listy i jedzie dalej. U mnie jest zazwyczaj w godzinach od 9.30 do max. 10.15.
_________________ Take Me Home, United Road
To the place That I belong
To Old Trafford
To see United
Take Me Home, United Road
A u mnie chodzi taki listonosz ok. 35-45 lat. Teraz akurat ma urlop .
Nie chodzi chyba codziennie. I chodzi w godzinach 14:15 - max. 16:30
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
Ostatnio zmieniony przez Mackinho7 Czw Lip 16, 2009 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: autografów od sierpnia \'08
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 11:05
Pisałem już kiedyś o mojej listonoszce.. Niestety nadal się nie poprawiła..;/ Strasznie jej nie lubię za gniecenie listów i chodzenie w kratkę. No cóż... Myślałem że jak raz grzecznie poproszę żeby nie gniotła listów to mnie może posłucha. Gdzie tam.. Prawie każdy list jest gnieciony z małymi wyjątkami. Na szczęscie kilka autografów z pogniecionych kopert nie są zgięte. Gdyby nie gniotła listów z pewnością bym ją polubił bo jest dosc sympatyczna i raczej nie zdarzają jej się błędy.
_________________ ''Polska-naród wspaniały, tylko ludzie k*#@^!''
Listonosz nazywa się Henryk i ma Toyote Yaris.To dziwne ale on też jest kolekcjonerem tak jak my.Często się z nim wymieniam U mnie przyjeżdźa samochodem i roznosi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum