Wysłany: Pią Sie 24, 2007 12:57 am Poznajmy się bliżej - Część I :)
Dyskutujemy tak sobie o pamiątkach sportowych, a mało o sobie wiemy. Proponuję nowy temat, dzięki któremu trochę bardziej się poznamy. Nie musicie pisać dłuugich historii, wystarczy, że odpowiecie na pytania, które nie będą tylko o kolekcjonowaniu, ale także o innych dziedzinach życia, a także o was samych. Potraktujcie to jako zabawę
Więc na początek:
1. My:
- imię*
- skąd się wziął Twój nick?
- data urodzenia (lub wiek)*
- miejsce zamieszkania (miasto)
- kolor włosów i oczu
- szkoła / zawód
- trzy główne cechy charakteru
2. My i kolekcjonerstwo
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki?
- dlaczego akurat pamiątki sportowe?
- perełka w twojej kolekcji
- twoje marzenie kolekcjonerskie
- kolekcjonujesz coś jeszcze?
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób?
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat?
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania?
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp?
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum?
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną?
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz.
Odpowiadajcie na pytania i od teraz przysyłajcie mi na PW propozycje pytań do drugiej części zabawy
Ostatnio zmieniony przez Michael900 Pią Sie 24, 2007 3:10 pm, w całości zmieniany 2 razy
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 10:05 am
1. My:
imię - Grzegorz
- skąd się wziął Twój nick? W zasadzie mój nick z netu to gollaz lub GolMan, który wziął się od nazwiska. A Alojzy, od Alojzego Świderka, który ma chyba najbardziej zakręcone Polskie imię i nazwisko, wprawdzie nie jest to Zdravko Zdravkov, ale zawsze coś
- data urodzenia (lub wiek) 4 październik 1983
- miejsce zamieszkania (miasto) Ruda Śląska; Godula; Górny Śląsk
- kolor włosów i oczu - zazwyczaj łysy, oczy przepite
- szkoła / zawód - jeszcze WSEiA w Bytomiu, kierunek informatyka ekonomiczna, zostało mi napisać esej z transformacji gospodarczej Polski oraz skończyć i obronić pracę magisterską
- trzy główne cechy charakteru - lenistwo, punktualność, cynizm
2. My i kolekcjonerstwo
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki? W latach 90-tych kolekcjonowałem masowo plakaty i proporce, ale już się z nich niewiele zostało. Od 2000 roku bilety, ale przez większość czasu były to bilety z imprez, spotkań na których byłem osobiście, plus parę biletów od różnych znajomych. Mam też sporą kolekcję szali, ale są one u kumpla, kiedyś wisiały u mnie na ścianie, potem u niego, teraz gdzieś tam leżą w szafie pewnie. Przez maile i listy od początku roku.
- dlaczego akurat pamiątki sportowe? Sportem interesuję się od zawsze, w czasie Olimpiad z domu mnie wyciągnąć jest bardzo ciężko, miałem z tego powodu parę problemów w szkole, np. w 8 klasie jak się nie pokazywałem parę dni w szkole bo była Olimpiada w Nagano, a akurat były zaliczenia na półrocze, ale nic
- perełka w twojej kolekcji - Odznaki: Juve i Inter z lat 60-tych, Sochi 2014, 2 bilety z Olimpiady w Atenach.
- twoje marzenie kolekcjonerskie - graf Lee Sharpa, Petera Schmeichela
- kolekcjonujesz coś jeszcze? Blizny, mam ich sporo
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób? Podziwiam, nawet jak są skromne.
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat? www.wróżka.pl ?
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania? Pewnie, nie na wszystko jest czas. Choć na pewno na razie nie mam zamiaru.
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp? Część na to leje, części się podoba. Szczerze, niewiele mnie to obchodzi.
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum? - Nie wiem, znalazłem przez przypadek i zostałem.
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną? - Na forum piłkarskim się tu nie wypowiadam, ani go nie przeglądam więc nie wiem.
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz. Denerwują mnie osoby, jakby to łagodnie określić "inteligentne inaczej" i bez własnej inwencji, chcące mieć wszystko podane na talerzu pod nos. Denerwują mnie jednozdaniowcy nabijający multum postów w działach album lub spis pamiątek. Denerwują mnie osoby piszący nazwy, nazwiska z błędami i z małych liter. Natomiast podoba mi się, że forum się ciągle rozwija.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
- Jeżeli nie z mojego miasta - dobry, jeżeli z mojego miasta - nienawidzę, bo odgapił ode mnie.
- Będę kolekcjonował, albo zastąpi mnie dziecko
- Hmm..chyba tak, ale zapewne nie chciałbym zaprzestawać.
- Podziwiają:)
3.My i forum
- Najlepsze w Polsce o kolekcjach
- Mani[?]
- Wsyzstko się podoba, a nie toleruję chamstwa, nabijaczy i gotowców, czyli ludzi, którzy czekają tylko na tzw. 'pewniaków', których nie ma i bombardują ich 50 listami gończymi:)
- Liceum Ogólnokształcące im. ks. Piotra Skargi w Sędziszowie Małopolskim - ide do pierwszej
- nie wiem czy maja to byc dobre czy zle cechy charakteru. zle to napewno lenistwo i upor, a reszte to mi nie przychodzi do głowy
2. My i kolekcjonerstwo
- od początku 2007
- bo jakos pamiatki sportowe fajnie sie kolekcjonuje
- proporczyk Sevilli FC z grafami
- dostawac przez przynajmniej tydzień po 20 dobrych przesyłek dziennie
- wysylam czasami maile do miast
- troszeczke to glupie pytanie ale raczej nie krytykuje kolekcji innych osób.
- pewnie ja sprzedam, dam bratu albo wyrzuce na strych
- raczej tak. przeciez jeszcze nie jest to moj nalog
- narazie na wakacjach nic ale rodzice mowia ze w roku szkolnym to raczej powinienem sie uczyc a nie siedziec przed kompem i wysylac maile czy pisac na forum.
3.My i forum
- jak jeszcze wiecej pisalem na tym forum to pisalem o tak jak nie mialem czasu
- musialbym sie zastanowic, ale edzio-e2 mnie troche przypomina:)
- podoba mi sie to ze macie duzo konkursow i jest dobrze rozwiniete - cos moze bym jeszcze wymyslil ale nie mam pomyslow. nie znosze tego ze tak czesto mozna dostac tu osta i to praktycznie za nic. na pewno co druga osoba na tym forum ma lub miala osta
nie, no chyba, że oryginalne koszulki piłkarskie, ale to od nie dawna
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób?
normalny, podziwiam lecz nie zazdroszczę
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat?
będzie większa niż teraz...
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania?
raczej nie, aczkolwiek jak do tego dojdzie będzie niedobrze..
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp?
niektórzy koledzy oraz wujek który interesuje się piłką
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum?
nie wiem, dostałem od kogoś adres i jestem
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną?
trudno mi określić, lecz myślę, że są tą Ci "od grafów" czyli mam tu na myśli Dźwiedzia czy Dirka, no i Kamila o ile tu jeszcze jest, jednak najbardziej lubię Dirka.
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz.
trudno mi powiedzieć, ale na pewno dobrze dysponuje tu reklama, dużo buttonów, sponsor itd. robi swoje i przyciąga użytkowników, nie podoba mi się natomiast sposób wypowiedzi niektórych użytkowników czyli po prostu nabijanie, podobnie z niektórymi nie potrzebnymi działami i tematami. Według mnie dział Wzory jest po prostu do usunięcia, a można by zamiast tego powiększyć piłkę nożną, aby ludzi więcej dyskutowali na ten temat. zrobić np osobne działy dla Primera Division, Premier League, Orange Ekstraklasa, Serie A, Inne lig, Piłka reprezentacyjna, Rozmaitości piłkarskie, Piłkarze/Legendy, od razu byłoby lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum