Wszystkie szanuję, bo jednak jakiś trud w kolekcjonerstwo człowiek wkłada, niektóre podziwiam.
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat?
A bo ja wiem.
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania?
Wszystko ma swój koniec. Ale teraz to jest niemożliwe, za bardzo się wkręciłem.
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp?
Podziwiają. Może nawet zazdroszczą.
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum?
A dlaczego nie?
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną?
Może alojzy? Bo najbardziej ceni autografy związane z Manchesterem United i Górnikiem Zabrze, podobnie jak ja. Ale ja też cenię starszych piłkarzy, a on raczej się na nich tak bardzo nie skupia. Bo w końcu każdy kolekcjonuje wg. własnego uznania.
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz.
Multum ciekawych osób. To mi się podoba. A co mi się nie podoba? Niepotrzebne kłótnie rozpierniczające atmosferę i ludzie chcący zdobywać adresy czy też zdjęcia bez własnego wysiłku.
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 06:47
1. My:
- imię*
Artur
- skąd się wziął Twój nick?
Trzy pierwsze litery nazwiska oraz imię
- data urodzenia (lub wiek)*
13.05.1991
- miejsce zamieszkania (miasto)
Poznań, Wielkopolska!
- kolor włosów i oczu
ciemny blond, niebieskie
- szkoła / zawód
VIII LO im. Adama Mickiewicza (najlepsza szkoła ścisła w zachodniej Polsce)
- trzy główne cechy charakteru
nachalny, upierdliwy, arogancki
2. My i kolekcjonerstwo
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki?
z 4 lata? (z roczną przerwą w tym czasie)
- dlaczego akurat pamiątki sportowe?
Nie odpowiem na to pytanie?
- perełka w twojej kolekcji
kolekcja grafów Dyskobolii
- twoje marzenie kolekcjonerskie
grafy wszystkich piłkarzy, którzy grali w sezonie 2003/04 w Pucharze UEFA - brakuje niewielu, ale za to tych najważniejszych - Rasiak, Mila i Niedzielan
- kolekcjonujesz coś jeszcze?
śmieci w pokoju
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób?
Kilka kolekcji podziwiam
Też się nad tym zastanawiam, ale na 100% się nigdy nie pozbędę
Tak
Podziwiają
3.My i forum
Bo nie mam praktycznie innej alternatywy
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną?
Nie wiem, Mart_Poom, może kemotek, może parę innych osób
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz.
Nie toleruję idiotów, którzy nie wiedza co to papier kancelaryjny.
- skąd się wziął Twój nick? tak jakos sam z siebie
- wiek17 lat z kawalkiem
- miejsce zamieszkaniarodzinna wies Nockowa
- kolor włosów/oczuszatynowe, brazowe
- szkołaI LO im. ks Piotra Skargi w Sędziszowie Małopolskim
- trzy główne cechy charakteruNie wiem czy trzeba wypisywac dobre czy zle, ale napewno z dobrych to dobroc, tolerancja i kolezenskosc , a z tych gorszych to lenistwo, niecierpliwosc
2. My i kolekcjonerstwo
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki?marzec 2007 z długą przerwa
- dlaczego akurat pamiątki sportowe?no bo w sumie co innego, interesuje sie pilka nozna wiec zbieranie pamiatek sportowych/pilkarskich traktuje jako mily dodatek
- perełka w twojej kolekcjiraczej sie nigdy nie zastanawialem, ale duzo jest takich autografow ktore lubie
- twoje marzenie kolekcjonerskiemiec tyle kasy zeby zaklejanie listow mnie znudzilo ale z takich przyziemnych to miec autografy wszystkich żyjacych pilkarzy ktorzy grali i graja w moim ukochanym klubie - MU
- kolekcjonujesz coś jeszcze?nie
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób?niektore mi sie podobaja, totez cenie poswiecenie jakie inni kolekcjonerzy wkladaja w swoja pasje. nie lubie gdy ktos znaczna czesc swojej kolekcji ma z wymian albo z kupna, gdyz wtedy caly urok kolekcjonerstwa traci sens, bo wystarczy tylko miec kase, a allegro stoi otworem
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat?czesto sie nad tym zastanawiam. Pewnie moja kolekcja zostanie na jakies pare lat sprzedana, albo wyladuje na strychu. Moze moj syn albo wnuczek kiedys to po mnie odziedziczy i bedzie tez zbieral
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania? juz raz zaprzestalem na okres pol roku wiec raczej przyjdzie mi to latwo
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp?z poczatku mieli jakies zainteresowanie tym co robie, teraz juz nie zwracaja uwagi
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum?zadko tu pisze, jedynie czytam czesto. ale w sumie jestescie jednym z najlepszych forow o kolekcjonerstwie (z paroma wyjatkami)
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną?raczej sie nad tym nie zastanawiam, ale cenie tych userow: mani, alojzy, Karol91 (jak sobie przypomne wiecej to dopisze)
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz.nie lubie chamstwa niektorych uzytkownikow, uwazania siebie za najlepszego kolekcjonera oraz tego ze niektorzy doswiadczeni kolekcjonerzy gardza poczatkujacymi
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 12:22 Re: Poznajmy się bliżej - Część I :)
1. My:
- imię
Kamil Włodzimierz Włodzimierz.
- skąd się wziął Twój nick?
Podczas finału LM 2006, gdy Lehmann ujrzał czerwoną kartkę, razem z niejakim Patrykiem_IFQ dopominaliśmy się, by na boisko wszedł Mart Poom. Niestety, wszedł Almunia, a nick pozostał wyrazem mojego protestu.
- data urodzenia (lub wiek)
17 czerwca jeden-dziewięć-dziewięć-dwa.
- miejsce zamieszkania (miasto)
Łódź, łódzkie.
- kolor włosów i oczu
Cholera go wie.
- szkoła
Jedno z lepszych łódzkich liceów ogólnokształcących. Od września.
- trzy główne cechy charakteru
Pewny siebie, coś tam, coś tam.
2. My i kolekcjonerstwo:
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki?
Ogólnie pamiątki to tak jakoś od 2001/2002 roku. Obecna przygoda z autografami rozpoczęła się w sierpniu 2006.
- dlaczego akurat pamiątki sportowe?
A co, mam krawaty zbierać?
- perełka w twojej kolekcji
Dużo takich jest, chociażby Jakup a Borg lub Rale Rasic.
- twoje marzenie kolekcjonerskie
Podpisy wszystkich obcokrajowców występujących w polskiej lidze oraz wszystkich uczestników MŚ 98. Takie tam.
- kolekcjonujesz coś jeszcze?
W życiu.
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób?
Jeżeli ktoś coś robi z pasją - pozytywny.
Coś będzie na pewno.
Niezbyt.
Nic szczególnego.
3.My i forum
Tak w zasadzie, to z nudów. Ale to dawno temu było.
Cholera wie, ale powiem, że Matheush, bo się jeszcze obrazi.
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz?
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób? - Lubię pooglądać czyjąś kolekcję, mobilizuje mnie o do dalszego zbierania.
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat? Nie mam pojęcia.
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania? Myślę, że jest to możliwe, ale nie w najbliższym czasie.
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp? Podziwiają, ale też czasem mają dość gadania o mojej kolekcji. Więc raczej już ich nie męczę.
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum? By mieć kontakt z innymi kolekcjonerami.
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną? Kruzi, Gelu, Tick.
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz. - Podoba mi się to, że są ludzie zdolni do pomocy, rady itd. A to co mi sie nie podoba to: nie powiem :p
_________________ WISŁA KRAKÓW !
Nicolas
Profil: Autografy
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 15:15
WIem może trochę za bardzo odświeżam ale zapewne dużo osób chce poznać człeka który napsuł nerwów całemu forum
1. My:
- imię - Mikołaj
- skąd się wziął Twój nick Od imienia Mikołaj.. w angielskim Nicolas.
- data urodzenia
- miejsce zamieszkania Radom
- kolor włosów i oczu włosy blond(ciemny)
- szkoła / zawód Gimnazjum w Radomiu
- trzy główne cechy charakteru odpowiedzialność, nerwowość, koleżeństwo
2. My i kolekcjonerstwo
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki? 1 listy wysłane 26 lipca 2008 roku
- dlaczego akurat pamiątki sportowe? nie wiem samo z siebie
- perełka w twojej kolekcji mało tego ale Van der Sar, Kahn
- kolekcjonujesz coś jeszcze? co przyjdzie z tego się ciesze
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób? szanuję je bez względu na jakość ilość
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat? powieszę w ramkach
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania? nie
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp? mówią że mam fioła na tym punkcie
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum? Zacząłem kolekcjonować i znalazłem to forum jest ciekawe i mili ludzie są
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną? Nikt nie jest taki denerwujący ... Nie żart
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz. Wszystko jest super, nie lubię gdy któryś z doświadczonych kolekcjonerów unosi się nad innymi (chwali, przechwala, naśmiewa)
Ostatnio zmieniony przez Nicolas Sob Lis 06, 2010 17:03, w całości zmieniany 2 razy
- skąd się wziął Twój nick: od pozycji na ktorej gram w klubie
- data urodzenia: 07,09,1992
- miejsce zamieszkania: Międzyzdroje
- kolor włosów i oczu: wlosy brazowe, oczy jakies dziwne
- szkoła / zawód: LO w Świnoujsciu
- trzy główne cechy charakteru: perfekcjonista,
2. My i kolekcjonerstwo
- od kiedy kolekcjonujesz pamiątki?: sierpien br
- dlaczego akurat pamiątki sportowe? bo bardzo interesuje sie sportem, na poczatku chodzilo mi tylko o autografy i pamiatki mojego ukochanego klubu ale wcaignalem sie w to
- perełka w twojej kolekcji: jeszcze za wczesnie zeby o tym mowic
- twoje marzenie kolekcjonerskie: wszystko co zwiazane z AS Roma, glownie Totti
- kolekcjonujesz coś jeszcze? ??? nie
- jaki masz stosunek do kolekcji innych osób? nie mam z nimi zadnego stosunku ;p
- co będzie z twoją kolekcją za 20-30 lat? najlepsze beda w antyramach w pokoju, w ramkach w domu a inne w albumach
- czy myślisz, że mógłbyś kiedyś zaprzestać kolekcjonowania? chyba nieee
- co mówi o twojej kolekcji rodzina, znajomi itp? narazie sie smieja
3.My i forum
- dlaczego zdecydowałeś/łaś pisać na tym forum? to bylo moje pierwsze zrodlo zeby dowiedziec sie jak pisac listy jak zbierac itd itp. tak juz zostalo
- który z użytkowników ma najbardziej zbliżony punkt widzenia do Twojego jeśli chodzi o pamiątki i piłkę nożną? narazie nie wiem
- co Ci sie podoba na tym forum a czego nie tolerujesz.:
Cytat:
Wszystko jest super, nie lubię gdy któryś z doświadczonych kolekcjonerów unosi się nad innymi (chwali, przechwala, naśmiewa)
tak jak kolega wyzej. kiedys Mart_Poom byl taki widze ze coraz mniej, chyba dorasta
tez musialem cos takiego napisac bo mowiliscie ze jestem anonimowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum