"Był ktoś z was może w Wielkiej Brytanii??"
zmieniłem a pik to jest w Anglii tak jak u nas grosze a w Anglii piki znaczek o wartości 0,56p czyli to P oznacza PIK czy mam coś jeszcze raz przetłumaczyć
Nasza nauczycielka także nam dużo o Anglii opowiada, wiele ciekawostek i rzeczy, wykraczających poza materiał programowy, ale o takim czymś nam nie wspominała, a okazji było wiele. Z mojej strony to wszystko.
EOT.
posłuchałem się ulotki i skonsultowałem się z lekarzem lub farmaceutą (czyt. angielską wtyczką czy też inaczej znajomym). i muszę cię zmartwić.. oni nie używają słowa piki, ale tylko pierwszą literę słowa pens, czyli jak nie trudno się domyśleć 'p', czyli w wersji czytanej brzmi to 'pi' bądź też bardziej po angielsku 'pee' ! pozdrawiam.
ja wiem że Anglicy bardzo często Polacy używają tego słowa bynajmniej jak we wakacje byłem to mówili ciągle Polacy szczególnie! już nie sprzeczajcie się ze mną macie rację!
[ Dodano: Sro Lut 10, 2010 11:14 pm ]
już się nie kłóćmy znaczek o wartości 0,56pi!!
a że akurat z taką formą czyli pik zapoznałem się to może dlatego że Polacy nie umieją dobrze wymawiać i PIK mówią
[ Komentarz dodany przez: mani: Czw Lut 11, 2010 1:06 am ]
0,56 pi to ponad 1,83
2 Fler Sro Lut 24, 2010 5:25 pm Nabijanie
Mexan napisał/a:
ta...
[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 8:08 pm ]
jakie to nabijanie się?
może źle mnie zrozumiałeś..
mówiąc słowo "ta", miałem na myśli niedowierzanie, że ktoś będzie skakał lepiej niż małysz, nie chodziło mi tu o nabijanie się z kogokolwiek, po prostu tak żartobliwie napisałem
słowo "ta" według mnie oznacza niedowierzanie, a nie nabijanie się..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum