Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mani
Nie Kwi 20, 2008 19:10
Książki
Autor Wiadomość
mikrus

Wysłany: Nie Maj 20, 2007 13:45   

ja lubie ksiazki Jeremy'ego Clarksona z Top Gear. Teraz czytam "Świat wedlug Clarksona" a niedlugo zabiore sie za " Wiem ze masz dusze" Mozna poplakac sie ze smiechu przeczytajcie sobie naprawde warto.

Dawid.Ch

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 13:28   

Streszczenie lektur do 2 klasy :-D

misko07

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 14:32   

teraz:

lekturka szkolna - Fotoplastykon :lol: ^^

szymonp1992

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 17:26   

Ostatnio lekturki:

komedia Zemsta A. Fredry - nie wiedziałem czy płakać czy się śmiać i kiedy, taka to inteligentna książka :/

dramat antyczny Antygona - taki dramat jak z FK Vaduz drużyna zdolna wygrać Ligę Mistrzów :P

Tomasz 

Profil: autografy
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 15:27   

ja raczej nie czytam ksiazek, a jak juz czytam to z przymusu 8)

Woland 

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 12:17   

Ja właśnie zabieram się do przeczytania książki pt. "Zen i sztuka obsługi motocykla" :)

fafiozo

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 13:24   

Saga Harry Potter

Zamierzam przeczytac "Ojciec Chrzestny" , ale nie moge non stopo z biblioteki wypożyczony jesy :(

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 14:07   

fafiozo napisał/a:
Zamierzam przeczytac "Ojciec Chrzestny" , ale nie moge non stopo z biblioteki wypożyczony jesy :(

Polecam i to bardzo.

Obecnie czytam Carr Caleb - Alienista. Świetna książka.

Cytat:
Caleb Carr mieszka i pracuje jako dziennikarz w Nowym Jorku. Alienista jest jego bestsellerowym debiutem prozatorskim. Nowy Jork, 1896 rok. Miastem wstrząsają makabryczne zabójstwa chłopców-prostytutek. Skorumpowani policjanci prowadzą oficjalne sledztwo, ale niezależnie od nich działa tajna grupa powołana przez Theodore´a Roosevelta. Najważniejszy w tej grupie jest tytułowy alienista (dzis powiedzielibysmy psychopatolog), Laszlo Kreizler, który wykorzystuje całą swą wiedzę, by przeniknąć najmroczniejsze zakamarki umysłu mordercy. Alienista znakomicie łączy elementy powiesci historycznej,psychologicznej i thrillera. Najbardziej zaskakujący debiut prozatorski ostatnich lat.

Ostatnio przeczytałem Cyfrową Twierdzę Dana Browna, jego debiut literacki. Czytałem to gdy bolał mnie ząb i każdy dźwięk rozwalał mi głowę, więc książka poszła w 2 dni. Czyta się to szybko i przyjemnie, zwłaszcza dla osób lubiących informatykę, choć laikom w tym temacie nie powinna ona przeszkadzać.

Wcześniej (w lipcu) przeczytałem Sagę Rodu Otori, a właściwie 3 pierwsze tomy, bo 4 jeszcze nie wyszedł w Polsce. Książka Lien Haern szumnie reklamowana jako powieść podobna w stylu do Trylogii Tolkiena, a Świat przedstawiony do Nibylandii Sapkowskiego czy Hogwarthu mnie rozczarowała. Niby jest fantastyczna kraina wzorowana na Japonii, ale na pewno nie można jej równać z wymienionymi wcześniej książkami (no nie wiem jak z Potterem, bo nie miałem okazji czytać).

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

andrys

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 00:06   

Ogólnie czytam mało książek, ale ostatnio kolega pożyczył mi pewną starą książkę, którą znalazł u babci w piwnicy.

Dzieło Antal'a Vegh'a pt. "90 minut" to opowieść o decydującym meczu o wejście do węgierskiej ekstraklasy. Osobą opisującą jest środkowy obrońca Gabor; opisuje on mecz jakby minuta po minucie, jednak przeplata w tym bardzo dużo opowieści o drużynie, zawodnikach, działaczach, kibicach i pozostałych meczach. Na prawdę super książka dla ludzi lubiących piłkę nożną.

bialo_czerwony

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 13:23   

Trylogia Władcy Pierścieni (Powrót Króla przeczytałem przed wejściem do kin filmu).

kowal1071 

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 15:51   

Ja nie lubię czytać książek. Jak jest lektura w szkole to czytam streszczenie lub uczę się z lekcji tak było ze starą panią od j.polskiego która całą książkę opowiadała na lekcji. Teraz będę miał nową panią od j.polskiego więc może zrobić tak że powie termin do którego będzie trzeba przeczytać książkę i zrobi klasówkę.

Jak nie lubię czytać książek tak uwielbiam czytać gazety prawie każdego rodzaju.....

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

Alvaro13 

Profil: Odznaki
Kolekcjoner od: 2006-10
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 18:04   

ogólnie recz biorąc to nie czytam zbyt czesto,nie wynika to jednak z mojej leniwości ale poprostu czasami braku czasu.Najczęsciej moimi ksiazkami są obowiązkowe lektury.Ostatanio czytałem Syzyfowe Prace Stefana Żeromskiego.Ksiązka nawet ok ale bardzo dużo opisów i cięzko się czyta.

kemotek 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 13:27   

Jedyną książką którą teraz przeczytałem Kamienie na Szaniec także można nazwać ją moją ulubioną :D

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 14:53   

.jk
Ostatnio zmieniony przez H7 Sob Mar 06, 2010 13:54, w całości zmieniany 2 razy  

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 15:36   

Obecnie Jan Tomaszewski - "PZPN czy Przestępcy Zrzeszeni Przeciw Nam". Zbiór felietonów pana Janka, może nie najwyższych lotów, ale dość trafnych.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

Odpowiedz do tematu