Nie wiem czy czytacie książki, ale dużo jest na tym forum bardzo młodych ludzi, więc chciałbym zareklamować pewne książki. Mianowicie Przygody Trzech Detektywów...
Książki te tworzą najpopularniejszy amerykański cykl powieści dla młodych czytelników. Ich bohaterami są trzej detektywi - amatorzy: Jupiter, Pete i Bob, mieszkańcy kalifornijskiego miasteczka Rocky Beach. Sympatyczni i pełni fantazji chłopcy przeżywają wiele niezwykłych przygód, tropią i ujmują groźnych przestępców. Udaje im się rozwiązywać skomplikowane zagadki krminalne, nad którymi czasem biedzą się dorośli. Przygody Trzech Detektywów zawierają pełną napięcia i nieoczekiwanych zawrotów akcję, mrożące krew w żyłach wydarzenia oraz zaskakujące pointy. Po prostu są lekturą, od której nie można się oderwać!
Przyjaciół emocji informujemy także o nowej serii Przygód Trzech Detektywów. Bohaterowie powieści kryminalno - sensacyjnych dla młodych czytelników: Jupiter, Pete i Bob, są nastolatkami, wkroczyli w świat pierwszych miłości i pierwszych samochodów. Ich firma detektywistyczna nadal działa i podejmuje się coraz niebezpieczniejszych zadań!
A tutaj strona internetowa www.ptd.vdl.pl, w której tworzeniu niegdyś brałem czynny udział. Aha i te książki czytają ludzie w każdym wieku. Polecam !
_________________ WISŁA KRAKÓW !
Ostatnio zmieniony przez luki Pią Cze 12, 2009 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Osobiście nie czytam książek jedynie gazety przeważnie sportowe ale miałem urodziny ostatnio i wpadło trochę kasy i juz od dawna myślę nad kupieniem sobie ksiązki Kyle XY. Ukryta tożsamość i oczywiście przeczytaniem jej czytałem że nawet fajna oglądam ten serial i jest niesamowity wiec akurat jak pojadę nad może będę mieć czas w autokarze na czytanie )
Czytam właśnie książkę "Aleja samobójców" mojego ulubionego autora Marka Krajewskiego (współautor Mariusz Czubaj). Jest bardzo dobra, ale jego wcześniejsze książki (cykl Breslau) były lepsze. Może dlatego, że sam pisał?
Ja jestem w połowie czytania książki "Przewodnik Myśli Politycznej" o Paktofonice. A właściwie nie książki tylko scenariusza do filmu o PFK który nigdy nie powstał. Bardzo mnie wciągnął, polecam fanom PL HH
Ja kilka dni temu skończyłem czytać '102 minuty walki o życie w wieżach World Trade Center'. Jak dla mnie świetna książka, dzięki niej można poznać co tak naprawdę działo się 11/09/2001 w wieżach WTC.
Kto czytał "Kod Leonarda da Vinci" i uważa, że to świetna książka to koniecznie musi przeczytać wcześniejsze dzieło Browna - "Anioły i demony". Według mnie fabuła jest dużo dużo ciekawsza niż "Kodu", a anagramy są stuprocentowym majstersztykiem. Zresztą historia iluminatów jest dla mnie bardziej frapująca niż Zakonu Syjonu
Ja swego czasu czytałem biografię Pele,Adama Małysza i Magiczny Numer 10 . Wszystkie te 3 książki polecam coś dla fanów skoków narciarskich i piłki nożnej
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 12:02
Cytat:
Ruy Castro "Garrincha - Samotna gwiazda"
Zarąbista książka - chyba najlepsza biografia jaką czytałem. Zalety tej książki, to dokładnie opisany udział Brazylii w Mistrzostwach Świata 1958, 1962, 1966 (tu już mniej informacji, no bo wiadomo - nie wyszła z grupy); wiele anegdot, ciekawych chwil z życia Garrinchy. Opisane są także z dużą dokładnością mecze w których występował w barwach Botafogo i nie tylko. Książka zawiera wiele najdrobniejszych szczegółów (nazwiska dziennikarzy, wszystkich jego kumpli, nawet tytuły płyt, które słuchał w łazience podczas turnee Botafogo po Europie). Widać, że autor konkretnie się przygotował przed napisaniem książki. Biografia ma 445 stron, także nie jest ona na dwa dni .
No i oczywiście fajnie jest poczytać o piłkarzach, których ma się autografy, lub do których się pisało (Djalma i Nilton Santos, Zito, Gilmar, itp).
Moją ulubioną książką jest "Dwanaście" Marcina Śwetlickiego, generalnie lubie też poezje Śiwetlickiego, oraz książki Mickiewicza - Pan Tadeusz oraz Dziady.
_________________ AVE! AVE! AVE!
Ostatnio zmieniony przez Jackson Sob Lip 18, 2009 13:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum