I czas na kolejny turniej wielko szlemowy tym razem jest to US Open. W pierwszej rundzie tego turnieju nie mogło zabraknąć również Polaków. Niestety pierwszy z nich po dość wyrównanym meczu przegrał z Hiszpanem. Co do drugiego naszego reprezentanta, który w światowym rankingu jest wyżej bo zajmuję 62 lokatę niestety wróże taką sama przyszłość. Kubot, który zmierzy się z Garcia-Lopez niestety po kontuzji nie odzyskał jeszcze w pełni formy i gra co tu dużo mówić dość przeciętnie a w dodatku już w pierwszej rundzie trafił na bardzo wymagającego przeciwnika, który w światowym rankingu zajmuję 53 miejsce tak więc jest minimalnie wyżej od naszego. Mimo wszystko, myślę, że nasz trochę powalczy i nie będzie to jednostronny pojedynek i zakończy się co najmniej w czwartym secie ale niestety przegraną naszego reprezentanta.
Blake J. - Vliegen K.
Typ:1
Kurs:1,35
Dość ciekawie zapowiada się pojedynek pierwszej rundy US Open pomiędzy J. Blake a Vliegen. Obydwaj tenisiści mieli nie tak dawno dołek formy przez, który dość znacznie spadli w rankingu, aczkolwiek ten pierwszy już odzyskał większość formy i znowu zaczyna grać jak za najlepszych lat a, że grać potrafi to chyba każdy kibic tenisa doskonale wie. Jeżeli chodzi o ranking to znacznie wyżej jest faworyzowany Blake, który mimo wszystko zajmuję dość niską 108 pozycję natomiast jego dzisiejszy rywal jest dopiero na 321 miejscu choć umiejętności obydwóch tenisistów pozwalają im być znacznie wyżej ale cóż zrobić. Myślę, że teraz w zdecydowanie lepszej formie jest Blake, dzięki czemu powinien on przechylić szalę zwycięstwa i w końcu wygrać z Vliegenem z którym dotychczasowe dwa pojedynki niestety przegrał ale kiedy ma odnieść zwycięstwo jak nie teraz gdy jego rywal nie znajduję się w optymalnej formie.
Petzschner P. - Lojda D.
Kurs:1.25
Również bardzo ciekawie zapowiadającym się pojedynkiem jest spotkanie w którym zmierzą się Petzschner z Niemiec i Lojda z Czech. Niestety nasz Czeski sąsiad jest skazywany na porażkę ale nic w tym dziwnego ponieważ trafił on na bardzo wymagającego przeciwnika, który może nie jest w optymalnej formie ale nadal gra doskonale a w dodatku Lojda jest dość przeciętnym zawodnikiem o czym może świadczyć również jego ranking w, którym plasuje się na 169 miejscu, jego rywal natomiast jest na 52 pozycji. Jak widać obydwu graczy w rankingu dzieli dość sporo i myślę, że podobnie powinno być na korcie. Obydwaj tenisiści grają ze sobą po raz pierwszy tak więc nie znają zbyt dobrze stylu gry przeciwnika. Myślę, że to spotkanie bez większych problemów wygra doświadczonych gracz niemiecki, dzięki czemu awansuje do kolejnej drugiej rundy w której z pewnością trafi na dużo bardziej wymagającego rywala, któremu może już nie sprostać.
Li N. - Bondarenko K.
Kurs:1.20
Również i panie rywalizują w turnieju wielko szlamowym US Open w którym w ramach pierwszej rundy spotkają się LI N z Chin i Bondarenko. Oczywiście zdecydowaną faworytką będzie doskonale spisująca się w tym sezonie Chinka. Ukrainka natomiast ma dość słabym sezon w którym gra bardzo nierówno od bardzo dobrej gry przechodzi do katastrofalnej. Od razu widać to po rankingu Chinka jest w nim na bardzo wysokim 9 miejscu natomiast jej rywalka jest o 50 pozycji niżej zajmuję 59 lokatę. Jak widać w rankingu obie panie dzieli dość dużo i myślę, że podobnie będzie na korcie. Wątpię, że dziewiąta rakieta świata odpadnie już w pierwszej rundzie jest to raczej mało prawdopodobne. Obie panie mierzył się ze sobą już jeden raz, który wygrała oczywiście faworyzowana w tym meczu Chinka. Myślę, że mimo iż kurs nie jest zbyt wysoki to warto postawić na ten pojedynek ponieważ jest raczej pewny, każdy inny wynik niż zwycięstwo Chinki będzie naprawdę ogromną sensacją.
Finał wielko szlemowego turnieju US Open co raz bliżej jak na razie czas na ćwierćfinały do ,których dotarli już naprawdę dobrzy tenisiści. Dzisiejszy pojedynek pomiędzy Djokovicem z Serbii a Monfilsem z Francji zapowiada się bardzo ciekawie aczkolwiek zwycięzcą tego pojedynku powinien być Serb, który może miał ogromne kłopoty z przejściem pierwszej rundy ale spowodowane to było naprawdę ciężkimi warunkami jakie wtedy panowały na korcie a Djokovic ma kłopoty z oddychaniem w takich warunkach ale na szczęście teraz temperatura znacznie spadła i powietrze nie jest już tak wilgotne i od razy było widać to w następnych meczach Djokovica, który jest naprawdę w formie i z całym szacunkiem dla Francuza dysponuję on o wiele większymi umiejętnościami od niego, którymi zachwyca kibiców, gdy jest w formie.
Wawrinka S. (Sui) - Querrey S. (Usa)
Typ:2
Kurs:1.78
Najbardziej interesującym mnie meczem jest pojedynek pomiędzy S. Wawrinką ze Szwajcarii a Querrey z USA. Szczerze mówiąc w swoim typie mogę być trochę nie obiektywny ponieważ Amerykanin jest moim ulubionym tenisistą. Zarówno Wawrinka jak i Querrey są znakomitymi zawodnikami, którzy swoimi cudownymi zagraniami mogą oczarować publiczność. Jest to naprawdę wyrównana para również jeżeli chodzi o ranking ponieważ Szwajcar jest w nim na 27 miejsce a Amerykanin plasuję się na 22 lokacie. Mimo wszystko myślę, że Querrey grając przed własną publicznością pokaże naprawdę pełnie swoich umiejętności a jak wiemy grać potrafi i po bardzo wyrównanym meczu zwycięży dzięki czemu awansuję do kolejnej rundy. Amerykanin słynie z tego, że potrafi doskonale się przygotować na wielkie turnieje jakim jest niewątpliwie wielki szlem. Widać to doskonale w różnicy pomiędzy wynikami osiąganymi na turniejach ATP w których zawsze gra minimalnie słabiej.
Clijsters K. - Stosur S.
Kurs:1.20
Po dwóch analizach z męskiego tenisa czas przejść teraz na turniej kobiet. Bardzo interesująco zapowiada się pojedynek pomiędzy K. Clijsters z Belgii a Stosur z Australii. Obydwie panie są w tym sezonie doskonale dysponowane z tym, że Belgijka wraz z upływem sezonu gra coraz to lepiej odzyskując formę po kontuzji, natomiast Stosur najlepszy okres w tym sezonie ma już chyba za sobą co nie znaczy, że gra słabo. Jak wiadomo Clijsters jest jedną z najlepszych tenisistek na świecie, o czym świadczą doskonale sukcesy, które odniosła w swojej karierze chyba nie ma takiego kibica tenisa, który bo o niej nie słyszał. Myślę, że mimo iż Stosur gra naprawdę dobrze to niestety nie ma większych szans ponieważ trafiła na doskonałą rywalkę, która jest moim faworytem do odniesienia triumfu w całym turnieju a kolejnym przystankiem na tej drodze jest Samanta Stosur.
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 23:13
Nicolas napisał/a:
Katowice - GKP Gorzów 02
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Nicolas
Profil: Autografy
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 06:44
A daj mi spokój ... ładnie weszło wszystko, a tu taki bajer i 4-2 w dupę.. Jeszcze zagrałem zachowawczo z X ;d
Kto by przypuszczał, ale nic za tydzień też stawiam
Ostatnio zmieniony przez Nicolas Nie Wrz 12, 2010 06:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum