Poprzedni temat «» Następny temat
Ulubiona dyscypina sportowa

Ulubiona dyscypina sportowa
Piłka Nożna
76%
 76%  [ 13 ]
Siatkówka
0%
 0%  [ 0 ]
Koszykówka
11%
 11%  [ 2 ]
Piłka Ręczna
0%
 0%  [ 0 ]
Hokej na lodzie
5%
 5%  [ 1 ]
Sporty walki ( boks, judo, capueira...)
5%
 5%  [ 1 ]
Formuła 1
0%
 0%  [ 0 ]
jakaś inna
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 0
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
hubert90

Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:18   Ulubiona dyscypina sportowa

Jaka jest wasza ulubiona dyscypina sportowa??

Ja zaznaczyłem hokej na lodzie, ponieważ uważam, iż jest to najbardziej emocnonująca dyscyplina sportowa, najbardziej dynamiczna. W tej dyscyplinie wp przeciwieństwie do piłki nożnej nie ma mowy o takich zdarzeniach, że słabeusz robi korzystny wynik z drużynęą z elity

np. w piłce nożnej.....Łotwa-Turcja 2:0, Łotwa-Szwecja 1:0, Kamerun-Argentyna 1:0, Litwa-Polska 1:0, Litwa-Włochy 1:1...itd

Każdy kibic hokeja wie, że drużny takie jak Kanada, Finlandia, Szwecja, Rosja, Rep. Czech, Słowacja i USA są w ścisłej czołówce od wielu lat, te drużyny nie pozwalają sobie przegrać ze słabeuszami, lecz ich ogrywają do 10:0

Kruzi 

Profil: autografy
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:55   

Moja ulubiona to koszykówka. Jest to dyscyplina w której cały czas coś się dzieje w przeciwieństwie do piłki nożnej. Hokej nielubię bo niema niespodzianek np. Polska nie wygra z Czechami, a w koszykówce było by to możliwe.

misko07

Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:17   

nie wiem na co mam zaglosowac poniewaz:

judo>uprawiam ( 6 lat)

pilka nożna>uwielbiam

koszykowka>zaczelem grac i jest dla mnie wspaniala :-)

ale dam na sporty walki :lol:

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 18:07   

Futbol - jakoś lubię ten sport właśnie najbardziej ;] POza tym lubię siatkówkę i czasem obejrzeć kosza lub hokej.

kowal1071 

Wysłany: Nie Maj 20, 2007 19:17   

Moją ulubioną dyscypliną jest piłka nożna lubię grać na prawym skrzydle lub na lewym.

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

Woland 

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 15:08   Re: Ulubiona dyscypina sportowa

hubert90 napisał/a:
Ja zaznaczyłem hokej na lodzie, ponieważ uważam, iż jest to najbardziej emocnonująca dyscyplina sportowa, najbardziej dynamiczna. W tej dyscyplinie wp przeciwieństwie do piłki nożnej nie ma mowy o takich zdarzeniach, że słabeusz robi korzystny wynik z drużynęą z elity

np. w piłce nożnej.....Łotwa-Turcja 2:0, Łotwa-Szwecja 1:0, Kamerun-Argentyna 1:0, Litwa-Polska 1:0, Litwa-Włochy 1:1...itd

Każdy kibic hokeja wie, że drużny takie jak Kanada, Finlandia, Szwecja, Rosja, Rep. Czech, Słowacja i USA są w ścisłej czołówce od wielu lat, te drużyny nie pozwalają sobie przegrać ze słabeuszami, lecz ich ogrywają do 10:0

Jak dla mnie to ty zaprzeczasz samemu sobie. Jak taka dyscyplina może być emocjonująca jak z góry wiadomo kto wygra. Żadnej dramaturgii, dogrywek tylko wyniki po 6-0, 7-0. Oto właśnie chodzi w PN i dlatego jest to najpopularniejsza dyscyplina sportu na świecie. Dla porównania powiem, że liga NHL powoli podupada. Ostatni mecz gwiazd oglądało w TV ok. 700 tys osób. Jak na USA jest to malutka liczba, która porównywana jest z oglądalnością programów kulinanych. A tak w ogóle wiadomo - wcześniej też były jakieś zamieszania.

Ja zaznaczyłem Piłkę nożną, ale oprócz tego lubię kolarstwo (nie ma w ankiecie), wszystkie sporty motorowe ( Jest tylko F1), snooker (nie ma), sporty zimowe, szczególnie biathlon i skoki (też ich nie ma )

No i jeszcze siatkówa, ale to szczególnie jak grają panie :)

misko07

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 15:23   Re: Ulubiona dyscypina sportowa

Michael900 napisał/a:
Ja zaznaczyłem Piłkę nożną, ale oprócz tego lubię kolarstwo (nie ma w ankiecie), wszystkie sporty motorowe ( Jest tylko F1), snooker (nie ma), sporty zimowe, szczególnie biathlon i skoki (też ich nie ma )

No i jeszcze siatkówa, ale to szczególnie jak grają panie :)

zgadzam sie z toba, szkoda, ze nie ma wymienionych skokow narciarskich...a co do snooker'a to mowiac szczerze ciekawy sport - na 30 -80 minut jeszcze jak sie widzi higgins'a w akcji, ale jak leci to na eurosport po 3-6 godz.(szczegolnie jak jest World Snooker Championship) dziennie to troche sie nudzi :P szanuje twoje zdanie :-)

hubert90

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 15:44   

Nie ma wypisanych sportów typu skoki narciarskie, biathlon, snooker, skeleton czy jak ktoś woli curling bo zamiast tego napisałem "JAKAŚ INNA"

Dlaczego uważasz, że zaprzeczam samemu sobie...w hokeju

są wielkie emocje...np. jak trwa mecz Rosja-Szwecja, wtedy każdy jest faworytem.

Zresztą nie wiadomo z góry kto wygra w hokeju, bo w tej dyscyplinie nie ma miejsca dla słabeuszy ( Podobnie jak w piłkarskim pucharze konfederacji, gdzie grają mistrzowie świata, organizatorzy i mistrzowie kontynentów )

A grają drużyny z elity...w hokeju nie wiadomo było kto wygra ostatni raz, chyba od latach 50-tych do 90 - tych, kiedy to drużyna ZSRR/WNP/Rosji tylko raz nie zdobyła medalu :D .

Zresztą kto by oglądał mecz gwiazd...bezsensu...największą popularnością cieszy się decydujący mecz w Pucharze Stanleya ( do 4 zwycięstw ) oraz Mistrzostwa Świata, które odbywają się co roku ( za rok w Kanadzie )

Woland 

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 16:13   

hubert90 napisał/a:

Dlaczego uważasz, że zaprzeczam samemu sobie...w hokeju

są wielkie emocje...np. jak trwa mecz Rosja-Szwecja, wtedy każdy jest faworytem.

podaj ich więcej. Jeden jedyny mecz na całym Świecie, w którym są emocje? Są dlatego, że grają dwa znakomite zespoły i emocje MUSZĄ być. Tak jak np w piłce Włochy z Francją.

hubert90 napisał/a:
Zresztą nie wiadomo z góry kto wygra w hokeju, bo w tej dyscyplinie nie ma miejsca dla słabeuszy

czyli hokej jest areną zmagania się kilku tylko najsilniejszych zespołów między sobą?

hubert90 napisał/a:
( Podobnie jak w piłkarskim pucharze konfederacji, gdzie grają mistrzowie świata, organizatorzy i mistrzowie kontynentów )

No spoko, tylko, że to jest zwykły turniej rozgrywany co 4 lata, a tak nie jest na codzień.

hubert90 napisał/a:
Zresztą kto by oglądał mecz gwiazd...bezsensu...

No taaak bezsensu oglądać takie mecze. Organizują je sobie bez powodu i puszczają w TV tak dla zasady. Oglądalnośc nie jest ważna.

hubert90 napisał/a:
największą popularnością cieszy się decydujący mecz w Pucharze Stanleya ( do 4 zwycięstw )

No właśnie, a pozostałe? nie ogląda się ich bo w nich nie zostanie wyłoniony zwycięsca, więc się nie opłaca. Proste jak drut.

hubert90 napisał/a:
oraz Mistrzostwa Świata, które odbywają się co roku ( za rok w Kanadzie )

Wyobraź sobie, że chyba w każdej konkurencji Mistrzostwa Świata są bardzo emocjonujące. A może sie myle?

hubert90

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 16:28   

Wszystkie mecze pomiędzy:

Kanadą, USA, Rosją, Szwecją, Finlandią, Słowacją, Czechami, Niemcami można uznać również Kazachstanem, Łotwą i Włochami są pełne emocji.

Natomiast hokej nie kończy się na reprezentacji jest jeszcze NHL, liga fińska, liga szwedzka, Euro Ice itd.

............................................

W hokeju w elicie grają 4 słabe zespoły z których 2 spadają do Dywizji 1.

To zależy co kto lubi, jeśli ktoś lubi oglądać piękne mecze, emocjonujące niech ogląda ligę NHL lub szwedzką.

Natomiast jeżeli lubi oglądać słabe zespoły niech ogląda niemiecką, polską, AHL, Dywizję 1, Dywizję 2..itd

...............................................

W hokeju akurtat reprezentacja jest ważna, lecz ważniejsza jest liga...

................................................

Zespół NHL All Stars to jest taki kicz w amerykańskim stylu, w Europie takich rzeczy się nie spotyka - tam jest to nadużywane :D

.................................................

To akurat głupie stwierdzenie...to jest tak samo proste jak finał MŚ w piłce nożnej...jest ta sama sytuacja

..................................................

hmmm......co powiesz o Mistrzostwach Świata w szachach??

A zresztą proponuję zakończyć tą dyskusję...bo jak to mawiał mój dziadek "CZYJEJś RACJI NIE PRZEKONASZ" :D

lukasek92 

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:38   

Tylko pilka nozna! To jest czadowy sport, którym żyje, ktorym sie interesuje, ktory jest moją pasją i który potrafi mnie "pocieszyc" gdy jestem wkurzony cholernie (oczywiscie chodzi o to, ze jak jestem wkurzony i gram w balle to mi przechodzi :D )

Kocham ten sport :*

wojtasek1994 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Czerwiec 2007
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:41   

Pilka nożna-Sport którym interesuje się od dziecka,sam grałem w młodizkach,ale tylko połowe sezonu.

Woland 

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 19:21   

hubert90 napisał/a:

hmmm......co powiesz o Mistrzostwach Świata w szachach??

No oczywiście, że tak, w gronie miłośników szachów. Tak samo jak ja nie lubie hokeja i Mistrzostwa Świata w tej dyscyplinie mało mnie interesują :)

olek99

Wysłany: Sro Cze 27, 2007 09:56   

piłka noznA

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:32   

Piłka Nożna oczywiscie oraz Tenis Stołowy .

Odpowiedz do tematu