Zakladam temat, bo uwielbiam ten sport Zacząłem się nim interesowac od sezonu 2001/02. Sezon wczesniej jakoś mnie to jarało, a żałuję, bo to byl pierwszy sezon, w ktorym Adam Małysz wzniosł do góry Puchar Świata. Teraz praktycznie oglądam kazdy konkurs zarówno zimowy i letni i zawsze wspieram polskiego orła z Wisly . Zaluje tylko, ze nie ma rownych sobie kolegow... Ja nie wiem czy to sie kiedys zmieni, ale zapewne kazdy z nas by tego chcial. Może Maciej Kot jest jakąś alternatywą? Zobaczymy za kilka lat, przecież on ma dopiero 16 lat...A c o Wy sądzicie o tym sporcie?
Ja sądzę, że ostatnie zawody pokazały, iż w Polsce jest potencjał. 4 zawodników w 30 - tego dawno nie było Maciek Kot jest wielką nadzieją i mam nadzieję, że jego talent jeszcze eksploduje - ale ni przekreślajmy Machledy, który pokaże jeszcze, że jest wartościowynm skoczkiem oczywiście jeśli nie zgubi formy...
Ja tak samo jak lukasek ogladam wszystkie konkursy jednak zimowego sezonu..Zawsze towarzysza przy tym wielkie emocje, ktore upiekrzaly ten sport..Tak jak juz wspomnieliscie, Marcin Kot jest wielka nadzieja po Adamie Malyszu, na odniesienie podobnych sukcesow jak on :-) MYsle, ze w tym sezonie Adam znow podniesie Puchar Swiata nad glowe, czego mu bardzo zycze i trzymam za niego kciuki :p
Tak jak juz wspomnieliscie, Marcin Kot jest wielka nadzieja po Adamie Malyszu,
To jest Maciej Kot
Poza nim, przyszlość ma też przed sobą Klimek Murańka, który ma zaledwie 13 lat, a już wiele sukcesów na koncie. Zasłynał ze skoku na odległosc 135,5 metra na Wielkiej Krokwi
w końcu zaczęliśmy nowy sezon skoków narciarskich niestety jakże tragicznie... w drużynowym konkursie Polacy zajęli 11 miejsce i skakali bardzo slabiutko. Wyprzedzilismy tylko Estonię i Kazachstan... Wygrała Norwegia przed Austrią i Finlandią. Mam nadzieję, że to nie jest żaden zwiastun nadchodzącego sezonu, bo będzie źle ale nie no jutro indywidualny mam nadzieję,że Małysz zajmie miejsce na podium i dobrze rozpocznie indywidualny sezon
Adam Malysz spisal sie lepiej niz ostatnio choć gdyby pierwszy skok byl lepszy w jego wykonaniu, to zapewne byloby duze wyzsze miejsce... Szkoda pozostalych moze dzisiaj cos zdzialają zobaczymy Morgenstern swietnie zacząl ten sezon. Imponuje mi rowniez Hilde, ktory byl 2* na trzecim miejscu
Co Wy na to? Morgenstern wymiata... 6 konkursów i 6 jego zwycięstw - nieźle! Szkoda, że z Małyszem jest coś nie tak, dobrze, gdyby w Zakopanem chociaż dobrze wypadł. Adam jest narazie 10 w Pucharze Świata... Na zwycięstwo już chyba nie ma mowy, skoro nawet nie ma jeszcze 200 punktów przy 600 Morgensterna, ale już w zeszłym roku sprawił niespodziankę, może w tym też się uda ... Pozostali Polacy - szkoda słów...
Ehkm, zauważyliście, że wszyscy robią tak, aby pomóc Morgensternowi w odniesieniu zwycięstwa. Podniesienie belki? Cały ten Hoffer i śmietanka Pucharu Świata zdecydowała o wydłużeniu rozbiegu z prostego powodu.
Poprostu sądzili, że łatwiej będzie odrobić Thomasowi strate do Koflera. Jednak przeliczyli się, wygrał Küttel i ch#j im w dupe. Cóż, wreszcie dobrze Stoch. Myśle, że to dobry zwiastun. Wkońcu to utalentowany i ambitny zawodnik. Licze po cichu na jakieś spetakularne miejsce w turnieju czterech skoczni. W ogóle ten turniej będzie fantastycznym widowiskiem.
no i po turnieju... Wygrywa Janne Ahonen we wspaniałym stylu po raz już piąty... Jak to powiedział Szaranowicz podczas jego lotu - Lotnik Zwycięzca Cieszy calkiem dobra postawa Małysza, który zakończył rywalizację na czwartym miejscu, a dzięki ostatniemu konkursowi wzbił się na siódme miejsce w ogólnej klasyfikacji, choć nie ma zbyt wielkiej przewagi nad paroma nastepnymi skoczkami Szkoda mi Schlirenzauera(czy jak to sie tam pisze), bo zwalil ostatni konkurs i skonczyl ostatecznie na 12 miejscu, a moglo byc znacznie lepiej... 21 miejsce Stocha też może cieszyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum