Poprzedni temat «» Następny temat
Skoki Narciarskie
Autor Wiadomość
herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 10:12   

wEncio napisał/a:
Polacy długo utrzymywali się na pierwszej pozycyj

Na pierwszej pozycji to Polacy byli, jak skakali Francuzi, Czesi i inne słabsze reprezentacje. Co więcej, nigdy po skokach wszystkich nie byliśmy na czele, raz mieliśmy drugie miejsce, więc mówienie, że długo utrzymywaliśmy się na prowadzeniu jest wdług mnie lekko przesadzone. Może nie oglądałeś skoków, bo tak coś mi się wydaje, po tej Twojej wypowiedzi.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

kemotek 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 10:44   

Dziwne, że nikt nie napisał komu zawdzięczamy w dużej mierze ten sukces ;] Myślałem, że nigdy tego nie powiem, ale muszę. Kruczek świetnie przygotował Hulę, Stocha i Rutkowskiego na te MŚ i to jemu także w dużej mierze trzeba podziękować za tak wysokie miejsce..

herdek 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 12:45   

kemotek napisał/a:
Hulę

Tutaj się zgodzę, ale...

kemotek napisał/a:
Stocha

Stoch już rok temu skakał na bardzo przyzwoitym poziomie, kończąc sezon w pierwszej 30 najlepszych skoczków świata. Zajmował także miejsca w pierwszej dziesiątce, a na MŚ potwierdził tylko, że posiada duże umiejętności.

kemotek napisał/a:
Rutkowskiego

Jeżeli się nie mylę, to Rutkowski dopiero niedawno został włączony do kadry A, tak to trenował indywidualnie i dopiero dobre występy w PK dały mu przepustkę do pierwszej kadry. W końcu jego brat to Mistrz Świata juniorów w skokach, więc w rodzinie zawsze coś zostaje.

kemotek napisał/a:
Kruczek

Oczywiście Kruczek ma duży udział w wynikach Polaków, ale tak jak wyżej wspomniałem Rutkowski przygotowywał się indywidualnie, a Stoch już przed kadencją Kruczka pokazywał klasę. Poza tym trenujący pod okiem Kruczka, Maciek Kot zajął ostatnie miejsce na K-120, więc czy tak do końca można wychwalać Kruczka pod niebiosa? Na pewno zrobił dużo, ale nie przesadzajmy...

PS: Nadal trzymam się tego, aby po sezonie zwolnić Kruczka i zatrudnić trenera z doświadczeniem..

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 20:16   

Janne Ahonen wraca do skoków... Zdziwiła mnie ta decycja, ale myślę że Ahonen może jeszcze coś osiągnąć! Napewno stać do na kolejne wygrane w konkursach PŚ ;]

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

herdek 

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 21:21   

Właśnie zobaczyłem dzisiaj tytuł na Onecie, ale myslałem, że to tylko jakiś głupi news, że odda tam skok na otwarcie skoczni czy coś. Jeżeli jednak na poważnie wraca do skakania to bardzo mnie cieszy ta informacja, zobaczymy kto będzie lepszy czy stary wilk czy młodzi wyjadacze.

Braveheart 

Kolekcjoner od: 2009-12
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 14:22   

Jak wróci to na pewno będzie w czołówce. Wiek nie gra różnicy dał tego przykład Okabe. :grin:

herdek 

Wysłany: Sob Lis 28, 2009 16:10   

Ahonen powrót ma za sobą. O ile wczoraj w drużynówce latał dość nieźle to dzisiaj w indywidualnych zajął sobie miejsce poza pierwszą trzydziestką. Ciekawi mnie tylko czy w Finlandii będzie na niego taki pojazd jak na Małysza kiedy to nie awansował do drugiej serii podczas słabszego okresu..

jestemkoniem

Wysłany: Sob Lis 28, 2009 19:45   

Skoki to fajny sport.

Mario 

Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 00:04   

No wczoraj Adaś Małysz wskoczył na "pudło" i pokazał,że ma dobrą formę. Osobiście mam nadzieję,że będzie tylko lepiej i w tym roku Orzeł z Wisły będzie rozdawał karty.

Cieszy także jak do tej pory dobra dyspozycja pozostałych Polaków. ;]

miki_barca 

Wysłany: Nie Gru 06, 2009 18:34   

Dzisiaj Małysz też oddał dwa dobre skoki, ale wiatr rozdawał karty.

Mario 

Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 22:46   

No fakt dziś była czysta loteria. Ale mimo wszystko Polacy bardzo dobrze się spisali.

Oby tak dalej ;]

herdek 

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 20:54   

No i jesteśmy po pierwszym konkursie w Vanncouver. Konkurs dla naszej reprezentacji średnio udany, myślałem, że po tych dobrze zapowiadających się treningach, chociaż wszyscy awansują do drugiej serii. Niestety, Polacy po raz kolejny pokazali, że na treningach skaczą nieźle, a jak przyjdzie konkurs to już gorzej.

Adamowi trzeba poświęcić osobny akapit, bo to co zrobił naprawdę zasługuje na wielki podziw i szacunek. Jedyne czego tylko żałuję, to że nie udało mu się wygrać, bo brakuje mu właśnie tego złota, tego olimpijskiego złota. Niemniej jednak forma przyszła w najodpowiedniejszym momencie, Ave Hannu!

Ammann wygrał trzeci raz na Olimpiadzie, jest piekielnie mocny, zdeklasował dzisiaj wszystkich włącznie z Adamem. Dwa razy najdłuższe skoki, na treningach był najmocniejszy - zasłużył sobie i taka jest prawda. W sumie cieszę się, że to właśnie Simon wygrał, bo to zaraz po Małyszu mój ulubiony zawodnik, no, może jeszcze można wcisnąć między nich Kuettela, który jest jednak bez formy i dzisiaj zagrozić nie mógł.

To takie podsumowanie ode mnie na gorąco i jeszcze jedno, cieszę się, że Schlirenzauer musiał uznać wyższość Adama i Simona. Szkoda tylko, że na trzecim miejscu nie stoi ktoś inny, bo Austriak w skokach nie osiągnął jeszcze ogromnych sukcesów, a "sodówka" do głowy mu zaczęła powoli uderzać. Macie odmiennie zdanie - OK, ale ja mam takie wrażenie i go nie lubię.

<faja> ADAM JEST WIELKI!

Szymon 

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 20:59   

Hmm Polacy dobrze na treningach? No chyba, że jeden skok z 25. belki Huli na 108m, gdzie najlepsi skoczyliby koło 120-130 metrów chyba.....

herdek 

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 21:17   

Kwalifikacje, co prawda to nie trening, no ale mimo wszystko:

Hula: 101,5 m
Miętus: 101,5 m
Stoch: 103 m

Treningi:

Hula: 108 m | 102 m | 102,5 m | 102,5 m |
Miętus: 101,5 m | 99,5 m | 97,5 m | 103 m |
Stoch: 101,5 m | 101,5 m | 95,5 m | 99,5 m | 98,5 m |

Co jak co, ale gdyby choć każdy z nich w pierwszej serii skoczył tyle co w swoim najsłabszym skoku w treningach to mielibyśmy spokojnie czterech Polaków w drugiej odsłonie. Belka swoją drogą, jednak dzisiaj była taka sama dla wszystkich i skoro taki Prevc, który z tego co wiem na treningach skakał z takiej samej belki co Hula i miał porównywalne skoki, mógł oddać dwa skoki na odległość 100 m i 104,5 m, to czemu Polak nie mógł skoczyć porównywalnie, albo 2-3 metry gorzej. Ponadto jeżeli uważasz, że powyższe skoki Polaków na treningach nie były dobre no to dziwię Ci się, bo może belki były wysokie, ale mimo to każdy z nich o co najmniej dwa i pół metra przekraczał punkt K.

Ostatnio zmieniony przez herdek Sob Lut 13, 2010 21:18, w całości zmieniany 1 raz  

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 21:21   

Oni tak słabo skaczą, bo zawsze się boją, że jak daleko skoczą, to trzeba będzie udzielić wywiadu TVP.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

Odpowiedz do tematu