Poprzedni temat «» Następny temat
Skoki Narciarskie
Autor Wiadomość
Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 20:51   

Ja uważam, że sukces Małysza jest nieosiągalny, jeśli będą opiekować się nim tacy fachowcy jak Robert Mateja czy Kruczek. To byli koledzy Małysza z reprezentacji Polski, tyle, że oni nie dorastali Adamowi do pięt. Uważam, że o trenowaniu pojęcia nie mają żadnego. I chyba tak sądzi też Małysz, jak sam wyjeżdża na ,,testy" do Lepistoe. Widać, że Fin jest autorytetem dla Adama. Co nie można powiedzieć o Matei czy Kruczku.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

kubond 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: marzec 2009
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 15:16   

Jutro i w niedziele konkursy w Bad Mitterndorf.Jak typujecie pierwszą trojkę

ja:

1.Schliri

2.Loitzi

3.Chedal

EDIT:// w kwalifikacjach 2 francuzów w trójce <wow>

1.Chedal 3.Descombes Sevoie
Ostatnio zmieniony przez kubond Pią Sty 09, 2009 15:20, w całości zmieniany 3 razy  

Mario 

Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 17:56   

No i Schliri znów pokazał, że kocha latać , w pierwszym konkursie rekord skoczni 215.5, w drugim już niebyło tak daleko, ale i tak pozostali zawodnicy nie byli w stanie przeskoczyć młodego Austryjaka. Wielkimi krokami zbliżają się konkursy w Zakopanem. Jak myślicie co pokaże Adaś?

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 15:14   

Dzisiaj wielkie "święto" w Zakopanem. :) Małysz odmieniony po treningach z Lepistoe w Lahti. Bardzo dobrze spisywał się na treningach. Według mnie Małysz uplasuje się w pierwszej 8!! ;] Co do reszty naszych skoczków to oni też powinni powalczyć... myślę że Stoch w 20 się zmieści :) Mógłby ktoś trzeci do drugiej serii awansować ale lekko nie będzie.

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 15:38   

No skoki z tego co słyszałem dziś o 16.30. Konkurs mam zamiar oglądnąć w całości, w przeciwieństwie do innych konkursów w skokach narciarskich w tym sezonie. Mam nadzieję, że Adam znajdzie się na podium, a także, że inny polscy skoczkowie zaprezentuję się dobrze i przynajmniej kilku zdobędzie dziś punkty.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

Woland 

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 17:28   

http://sport.interia.pl/r...lczenie,1245007

Polecam obejrzeć filmik. I sprawdziło się to co wielu mówiło już od dawna - Kruczek najzwyczajniej w świecie nie na daje się na pierwszego trenera, jakiejkolwiek kadry, a co dopiero na trenowanie Adama Małysza... Jak dla mnie zatrudnienie go to skandal.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 14:08   

Mądrze Adam mówi. Teraz już wiemy jak wygląda sprawa "od wewnątrz". Uważam, że indywiadualne treningi z Lepistoe to jedyna szansa na powrót Małysza do czołówki.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 22:50   

Po prostu Tajner poszedł na łatwiznę:

Po pierwsze zatrudnił Kruczka, bo wiadomo mniejsza płaca,

po drugi do pracy Kruczka zawsze, może się wtrącić, a nawet do czegoś go zmusić,

po trzecie Kruczek po prostu był wygodniejszym rozwiązaniem.

Jeśli ktoś dorwie się do koryta, to ciężko go od niego oderwać. Tak jest niestety w przypadku Pola. I trzeba troszkę racjonalniej popatrzeć na to co się dzieje w polskim sporcie i nie zachwycać się tym, że Adasia nagle oświeciło (i na antenie mówić, że to dzięki wspaniałemu przygotowaniu) . Nie mówię tu tylko o dyscyplinach zimowych, ale także o innych. Co Pan Lato w Zakopanem robił, już chyba wszyscy wiedzą. W zasadzie to pierwszy raz jest o nim głośniej. Szkoda, że w sprawie negatywnej. Tyle z mojej strony, bo zaraz będzie, że się wymądrzam czy próbuje się znać. Po prostu piszę swoje zdanie.

zdzichu 

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 17:52   

Brawo Stoch <brawo> świetne skoki, świetne miejsce!! ;] Coś niepojętego dla mnie zrobili Harri Olli i Anders Jacobsen... :lol: dlaczego mi ich nie szkoda :) Małysz bez rewelacji (tu mogłoby być trochę lepiej), Hula przyzwoicie XD

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Sob Lut 21, 2009 17:52, w całości zmieniany 1 raz  

herdek 

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 17:55   

Kamil oddał dwa świetne skoki, o ile pierwszy mnie nie zdziwił, to drugi już bardzo, bo wydawało mi się, że panowały w nim gorsze warunki. Olli i Jacobsen spalili się, chyba za bardzo chcieli..Jeżeli chodzi o Adama, to coraz częściej wydaje mi się, że skacze on już tylko dla zabawy. Co do Huli to trzeba przyznać, że jego wejście do 30 to maximum jak dla niego.

Tomek_Ldz 

Profil: Autografy, odznaki

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 18:03   

Kamil oddał dwa bardzo dobre skoki...zajął miejsce tuż za podium... jednak trzeba przyznać, że dopisało mu szczęście... upadek Morgernsterna, zepsute skoki Olliego i Jacobsena znacznie mu pomogły! Ale i tak szacunek za to, że nie spalił się psychicznie i oddał naprawde 2 równe, dobre skoki.

Co do innych naszych zawodników to liczyłem, że po dobrych skokach w treningach lepiej zaprezentuje się Małysz. Pierwszy skok był w miarę, lecz drugi zepsuty:/ co prawda miał nie najlpesze warunki, ale w dobrej formie Adam nawet w takich warunkach potrafił daleko skoczyć ;]

Hula na miarę swoich możliwości. "30" to dla niego i tak sukces.
Ostatnio zmieniony przez Tomek_Ldz Sob Lut 21, 2009 18:04, w całości zmieniany 1 raz  

Joe1992

Ostrzeżeń:
 69/4/4
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 23:32   

Mam nadzieję że w następnym sezonie Pana Kruczka w gnieździe trenerskim już nie zobaczę.

Nie wiem jak można było go zatrudnić w roli szkoleniowce??

To jest dla mnie szok!

Wracając już do dzisiejszego konkursu.

Wielkie brawa dla Kamila Stocha oddał 2 świetne skoki, strzeże przyznam się że przy drugim skoku myślałem że skoczy słabo i spadnie do drugiej dziesiątki jednak wytrzymał presję skoczył rewelacyjnie i zajął świetną lokatę. Złośliwi będą mówić że miał farta bo Morgi się wywrócił a Jacobsen i Oli nie wytrzymali psychicznie no ale ludzie o to w tym SPORCIE chodzi!! Psychika jest tu podstawą i to nie żaden fart czy fuks tylko po porostu Kamil ma lepszą psychikę od tych zawodników. Zresztą nie czarujmy się lokata w czołowej 10 dla tego zawodnika już jest sukcesem.

Jeśli chodzi o Adama no to co tu się rozpisywać. Dwa słabe skoki, jeden gorszy od drugiego. Na pewno treningi z Kruczkiem mu nie pomogły, Fin próbował ratować sytuacje jednak co można zrobić w 1 miesiąc. Drugą sprawą jest to że Adam ma już swoje latka osiągnął wiele i zawsze będzie ikoną Polskiego sportu, chyba powinien powiedzieć już koniec i zakończyć karierę, odjeść jeszcze w sławie.

Podsumowując sądzę że Adam powinien zakończyć karierę i razem z Lepistoe zastąpić Kruczka na stanowisku trenera. Mamy zastępców Adama: Stoch, Kamionka jednak jeśli nadal będą ich szkolić ludzie pokroju Roberta M. czy Łukasza K. to nie dość że nigdy następcy Małysza się nie doczekamy to zmarnujemy jeszcze tym chłopakom karierę!

zdzichu 

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 18:00   

Czwartego miejsca się nie spodziewałem ;] Bardzo dobre- równe skoki... miłe zaskoczenie!!

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

herdek 

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 19:28   

Jeśli chodzi o mnie to czuję niedosyt, bo przy tak słabych skokach Finów, spokojnie mogliśmy zająć ich miejsce na pudle. Nie wspominam o Niemcach i Ruskich, którzy to również mogli się liczyć w walce o miejsca 3-6, a skończyli gorzej niż Francuzi.

Stoch na swoim poziomie, nie wymagałem od niego więcej. Dwa razy przekorczył punkt K i gdyby były to zawody indywudalne to myślę, że byłby w pierwszej 15-20, co jest niezłą lokatą. Rutkowski również dobrze, debiutant, a walnął dwa naprawdę dobre i równe skoki. Huli to chyba wyszedł konkurs życia, no a Adam, krótko mówiąc, zawiódł mnie. O ile w drugiej serii nie dało się odlecieć to w pierwszej 125 metrów na spokojnie było można osiągnąć.

4 miejsce jakby ktoś powiedział w ciemno, to bym brał, ale po konkursie śmiem stwierdzić, że Japończycy byli do pokonania i przez to, czuję niedosyt...

wEncio 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 08:41   

4 miejsce - zawsze niedosyt pozostaje po czymś takim. Polacy długo utrzymywali się na pierwszej pozycyj, lecz później inni przypomnieli o sobie. A szkoda, bo miejsce na podium byłoby wielką niespodzianką.

Odpowiedz do tematu