Poprzedni temat «» Następny temat
Siatkówka
Autor Wiadomość
Kruzi 

Profil: autografy
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 10:07   Siatkówka

No to nasz PLS już ruszyła. Przed sezonem największych transferów dokonała Resovia. Sądzę ,że Rzeszowianie w tym sezonie będą się poważnie liczyć w walce o medale. Faworytem do mistrzostwa jest Skra Bełchatów.Wlazły,Gruszka,Bąkiewicz,Plinski,Agtiga to skład na 4 Ligi Mistrzów. Drużyną ,która może powalczyć o złoto ze Skra jest napewno Olsztyn. Zagumny,Szymański,Grzyb,Możdzonek,Tanik,Lambourne oraz Andre to także dobra paczka. Walka o ostatnie miejsce w wielkiej czwórce powalczą: Częstochowa, Jastrzębski Węgiel oraz Kędzierzyn Kozle. Siłą tych pierwszych będzie napewno Gacek orz dwaj Amerykanie.

Siłą napędową Jastrzębia będzie Robert Prygiel. W Kędzierzynie jest bardzo równy skład , to może być ich atutem. Czekam na wasze komenty. 8)

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 10:17   

Skra zdaje się być jeszcze lepszym teamem niż poprzednio, dzięki czemu walka w lidze powinna być formalnością ;] Ale wiemy, ze tak nie bedzie. W LM powinni powalczyć o Final 4, jak pisałeś, a w lidze o obronę tytułu i Pucharu Polski. Myślę, że może to się im udać. Zobaczymy ich dziś w akcji z Płomieniem. Wielu zawodników zmieniło kluby w pierwszej czołówce, jak Pliński, Bąkiewicz, Szymański, Papke czy Ignaczak ;] Jastrzębie zostało mocno osłabione, ale mimo to myślę, że wraz z Olsztynem i Resovią spróbują popsuć Skrze plany i powalczyć o medale.

mani 
;]

Wysłany: Sro Sty 16, 2008 21:30   

Postów to tutaj dawno nie było ;] Jak wiemy niedawno turniej kwalifikacyjny do igrzysk nieudanie zakończyli panowie. Na pocieszenie, panie rozpoczęły go bardzo dobrze. Po wczorajszym zwycięstwie z reprezentacją Holandii 3:1, dziś biało-czerwone pokonały reprezentację gospodarzy turnieju w Halle, Niemki, 3:2. mecz był ciekawy. Niemki często prowadziły lecz Złotkom udawało się odrabiać straty. W tie-breaku popis Anny Podolec, która zaserwowała 3 czy 4 asy z rzędu, w dodatku ze stojącej zagrywki, co jest moim zdaniem nie lada wyczynem ;] Jutro dla Złotek przerwa, w piątek mecz z Turczynkami. Potem prawdopodobnie półfinały. Do igrzysk z tego turnieju awansuje tylko zwycięzca.

mani 
;]

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 23:16   

W finale turnieju kwalifikacyjnego w Halle, Polki przegrały z Rosjankami 3:2 po tie-breaku. Szkoda, bo przy lepszej dyspozycji naszego bloku spokojnie biało-czerwone mogłyby wygrać. Duże straty odrabiały, duże przewagi trwoniły. Mecz stał na bardzo wysokim poziomie, był bardzo zacięty. W reprezentacji już wkrótce gwiazdą może stać się Ania Barańska. Wystarczy tylko poprawić się w ataku i będzie świetną zawodniczką ;]

hannibal 

Kolekcjoner od: zawsze ...
  Wysłany: Wto Mar 04, 2008 13:23   

Nie wiem gdzie to zamieścić a nie mam czasu na szukanie.

AZS Olsztyn wysyła zdjęcia [komplet] zawodników [bez autografów :sad: ] ,koszt to tylko koperta A 5 z adresem i znaczek za 2,50. Radzę się śpieszyć bo z tego co wiem już mało tego zostało.Pozdrawiam .
Ostatnio zmieniony przez hannibal Wto Mar 04, 2008 17:26, w całości zmieniany 1 raz  

bialo_czerwony

Wysłany: Sob Mar 08, 2008 13:11   

Wybiera się ktoś do Poznania na finał PP? (7-9marca) Ja będe na meczu finałowym :D . Ale ja mam do Areny blisko. Wreszczie mam szanse zobaczyć w P-ń czołówke Polskiej Siatkówki :D

mani 
;]

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 17:36   

Dzisiaj Skra Bełchatów powtórzyła osiągnięcie Mostostalu i została 3. klubową drużyną Europy. W półfinale trochę graczom z Bełchatowa zabrakło do pokonania Dynama Kazań, zwycięzcy całego Final Four. W tie-breaku za późno się podnieśli i zaczęli odrabiać straty. W dzisiejszym meczu z Sisleyem Treviso, Polacy grali piątego secie na własne życzenie, wydawało się, że mogli wygrać wcześniej. Bardzo korzystnie wypadł Piotrek Gruszka. Skra zagrała dwa dobre spotkania z zespołami ze światowej czołówki. Może dobra gra wpłynie na morale i pomoże pokonać w półfinale PLS zespół AZSu Olsztyn. Sukces może także trochę zareklamować PLS, do której mogą napłynąć kolejni wspaniali gracze, reprezentanci swoich krajów.

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 17:44   

Szkoda jednak że Skra wczoraj poległa, bo było już naprawdę blisko... trochę zapóźno zaczęli odrabianie strat w piątym secie, mieli sporą szansę na lepsze miejsce. Ale jednak zajęli dobrą 3. lokatę w turnieju, czyli zaliczyli jeszcze podium, co prawda najniższy stopień ale już niedługo mogą zajść jeszcze wyżej ;]

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

mani 
;]

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 21:36   

Po raz kolejny mistrzem Polski została Skra. Widziałem drugie spotkanie i kawałek trzeciego. O ile w tym pierwszym Skra kompletnie zdominowała przeciwników, o tyle mecz w Częstochowie był nawet wyrównany i finał byłby ciekawszy z większą ilością dobrych meczów, takich jak chociażby mecz finałowy numer 3. Przed przyszłym sezonem Skra z pewnością wzmocni się po raz kolejny, walcząc po raz kolejny o mistrzostwo, ale i także znowu świetny występ w pucharach. Czytałem coś o ściągnięciu Gacka i jakiegoś gracza z Hiszpanii. Dobrze by jednak było, aby kolejny sezon w wykonaniu zespołów z Olsztyna, Jastrzębia, Częstochowy czy Rzeszowa był dobry i poprzeszkadzali oni Skrze co raz bardziej ;] Teraz przed nami kwalifikacje olimpijskie i mam nadzieję, na awans i męskiej, i żeńskiej reprezentacji.
Ostatnio zmieniony przez mani Pią Kwi 18, 2008 21:37, w całości zmieniany 1 raz  

Hadys

Wysłany: Pon Maj 12, 2008 17:45   

w norweskim Stavanger zostaly wqyloniony 4 finalista Memorialu Huberta Wagnera, a jest nim Czarnogóra, ktora bez wiekszych klopotow pokonalo 3:0 Norwegie. Mem. im. HW bedzie jednoczesnie eliminacja do przyszlorocznych ME w siatkowce

Beitar 

Kolekcjoner od: 2007-11
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 10:31   

Dziś rano zmarła Agata Mróz.Miała 26lat. Była wielokrotną reprezentantką Polski w siatkówce. Należy do najbardziej utytułowanych polskich siatkarek oraz zdobyła złoty medal mistrzostw Europy.

[*]

hannibal 

Kolekcjoner od: zawsze ...
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 11:03   

Sam chorowałwm na białaczkę .Mi się udało,wielka szkoda,że jej nie [*]

wojtasek1994 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Czerwiec 2007
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 13:01   

Wielka strata, była to wspaniała siatkarka [*]. Miałem nawet okazje spotkać ją osobiście.

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 13:16   

Wielka szkoda :(

nba13-93 napisał/a:
...zdobyła złoty medal mistrzostw Europy...

Ta świetna siatkarka zdobyła 2 razy medal Mistrzostw Europy...

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Sro Cze 04, 2008 13:17, w całości zmieniany 1 raz  

Francuz 

Profil: Autografy - Celtic Glasgow
Kolekcjoner od: 2008-04
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 14:54   

Szkoda, bo tak dzielnie walczyła. Najbardziej mi szkoda jej 2-miesięcznej córeczki :(

What the hell do we care,

What the hell do we care,

Hail Hail, The Celts are here,

What the hell do we care now ...

Odpowiedz do tematu