No to nasz PLS już ruszyła. Przed sezonem największych transferów dokonała Resovia. Sądzę ,że Rzeszowianie w tym sezonie będą się poważnie liczyć w walce o medale. Faworytem do mistrzostwa jest Skra Bełchatów.Wlazły,Gruszka,Bąkiewicz,Plinski,Agtiga to skład na 4 Ligi Mistrzów. Drużyną ,która może powalczyć o złoto ze Skra jest napewno Olsztyn. Zagumny,Szymański,Grzyb,Możdzonek,Tanik,Lambourne oraz Andre to także dobra paczka. Walka o ostatnie miejsce w wielkiej czwórce powalczą: Częstochowa, Jastrzębski Węgiel oraz Kędzierzyn Kozle. Siłą tych pierwszych będzie napewno Gacek orz dwaj Amerykanie.
Siłą napędową Jastrzębia będzie Robert Prygiel. W Kędzierzynie jest bardzo równy skład , to może być ich atutem. Czekam na wasze komenty.
Skra zdaje się być jeszcze lepszym teamem niż poprzednio, dzięki czemu walka w lidze powinna być formalnością Ale wiemy, ze tak nie bedzie. W LM powinni powalczyć o Final 4, jak pisałeś, a w lidze o obronę tytułu i Pucharu Polski. Myślę, że może to się im udać. Zobaczymy ich dziś w akcji z Płomieniem. Wielu zawodników zmieniło kluby w pierwszej czołówce, jak Pliński, Bąkiewicz, Szymański, Papke czy Ignaczak Jastrzębie zostało mocno osłabione, ale mimo to myślę, że wraz z Olsztynem i Resovią spróbują popsuć Skrze plany i powalczyć o medale.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Postów to tutaj dawno nie było Jak wiemy niedawno turniej kwalifikacyjny do igrzysk nieudanie zakończyli panowie. Na pocieszenie, panie rozpoczęły go bardzo dobrze. Po wczorajszym zwycięstwie z reprezentacją Holandii 3:1, dziś biało-czerwone pokonały reprezentację gospodarzy turnieju w Halle, Niemki, 3:2. mecz był ciekawy. Niemki często prowadziły lecz Złotkom udawało się odrabiać straty. W tie-breaku popis Anny Podolec, która zaserwowała 3 czy 4 asy z rzędu, w dodatku ze stojącej zagrywki, co jest moim zdaniem nie lada wyczynem Jutro dla Złotek przerwa, w piątek mecz z Turczynkami. Potem prawdopodobnie półfinały. Do igrzysk z tego turnieju awansuje tylko zwycięzca.
W finale turnieju kwalifikacyjnego w Halle, Polki przegrały z Rosjankami 3:2 po tie-breaku. Szkoda, bo przy lepszej dyspozycji naszego bloku spokojnie biało-czerwone mogłyby wygrać. Duże straty odrabiały, duże przewagi trwoniły. Mecz stał na bardzo wysokim poziomie, był bardzo zacięty. W reprezentacji już wkrótce gwiazdą może stać się Ania Barańska. Wystarczy tylko poprawić się w ataku i będzie świetną zawodniczką
Nie wiem gdzie to zamieścić a nie mam czasu na szukanie.
AZS Olsztyn wysyła zdjęcia [komplet] zawodników [bez autografów ] ,koszt to tylko koperta A 5 z adresem i znaczek za 2,50. Radzę się śpieszyć bo z tego co wiem już mało tego zostało.Pozdrawiam .
_________________ 1D Mark III + kilka szkieł
Ostatnio zmieniony przez hannibal Wto Mar 04, 2008 17:26, w całości zmieniany 1 raz
Wybiera się ktoś do Poznania na finał PP? (7-9marca) Ja będe na meczu finałowym . Ale ja mam do Areny blisko. Wreszczie mam szanse zobaczyć w P-ń czołówke Polskiej Siatkówki
Dzisiaj Skra Bełchatów powtórzyła osiągnięcie Mostostalu i została 3. klubową drużyną Europy. W półfinale trochę graczom z Bełchatowa zabrakło do pokonania Dynama Kazań, zwycięzcy całego Final Four. W tie-breaku za późno się podnieśli i zaczęli odrabiać straty. W dzisiejszym meczu z Sisleyem Treviso, Polacy grali piątego secie na własne życzenie, wydawało się, że mogli wygrać wcześniej. Bardzo korzystnie wypadł Piotrek Gruszka. Skra zagrała dwa dobre spotkania z zespołami ze światowej czołówki. Może dobra gra wpłynie na morale i pomoże pokonać w półfinale PLS zespół AZSu Olsztyn. Sukces może także trochę zareklamować PLS, do której mogą napłynąć kolejni wspaniali gracze, reprezentanci swoich krajów.
Szkoda jednak że Skra wczoraj poległa, bo było już naprawdę blisko... trochę zapóźno zaczęli odrabianie strat w piątym secie, mieli sporą szansę na lepsze miejsce. Ale jednak zajęli dobrą 3. lokatę w turnieju, czyli zaliczyli jeszcze podium, co prawda najniższy stopień ale już niedługo mogą zajść jeszcze wyżej
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Po raz kolejny mistrzem Polski została Skra. Widziałem drugie spotkanie i kawałek trzeciego. O ile w tym pierwszym Skra kompletnie zdominowała przeciwników, o tyle mecz w Częstochowie był nawet wyrównany i finał byłby ciekawszy z większą ilością dobrych meczów, takich jak chociażby mecz finałowy numer 3. Przed przyszłym sezonem Skra z pewnością wzmocni się po raz kolejny, walcząc po raz kolejny o mistrzostwo, ale i także znowu świetny występ w pucharach. Czytałem coś o ściągnięciu Gacka i jakiegoś gracza z Hiszpanii. Dobrze by jednak było, aby kolejny sezon w wykonaniu zespołów z Olsztyna, Jastrzębia, Częstochowy czy Rzeszowa był dobry i poprzeszkadzali oni Skrze co raz bardziej Teraz przed nami kwalifikacje olimpijskie i mam nadzieję, na awans i męskiej, i żeńskiej reprezentacji.
Ostatnio zmieniony przez mani Pią Kwi 18, 2008 21:37, w całości zmieniany 1 raz
w norweskim Stavanger zostaly wqyloniony 4 finalista Memorialu Huberta Wagnera, a jest nim Czarnogóra, ktora bez wiekszych klopotow pokonalo 3:0 Norwegie. Mem. im. HW bedzie jednoczesnie eliminacja do przyszlorocznych ME w siatkowce
Beitar
Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2007-11
Wiek: 19 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 1756 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 10:31
Dziś rano zmarła Agata Mróz.Miała 26lat. Była wielokrotną reprezentantką Polski w siatkówce. Należy do najbardziej utytułowanych polskich siatkarek oraz zdobyła złoty medal mistrzostw Europy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum