Za kilka dni kolejne GP, po nieudanych dwóch ostatnich wyścigach Robert Kubica zapewne ma duże chęci aby pokazać, że i w tym sezonie będzie się on liczył w walce o mistrzowski tytuł... Jak myślicie, który Kubica dojedzie i czy wogóle mu się uda dojechać do mety?
Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wiek: 18 Dołączył: 10 Kwi 2008 Posty: 230 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 12:35
I mamy zmianę w hierarchii F1. Honda upadła ale zostawiła zajebisty samochód. I Brown GP ma realne szanse włączyc sie do walki o mistrzostwo swiata. Tu doskonale widac pewien problem w F1. Wszyscy mowia, ze Massa i Hamilton to tacy dobzi kierowcy. Lecz ich luki po błędach wypełnia ich samochód. Nie ma dobrego kierowcy bez dobrego samochodu. Robert jak narazie mial olbrzymiego pecha. Ale zapomnijmy o tym co sie stalo w Malezji i skupmy sie na tym co bedziemy widziec w niedzielę. Szkoda, że ja nie zobacze bo musze isc do kociola odebrac krzyzyk na bierzmowanie
Massa jest słabym kierowcą W Sauberze wiodło mu się słabo, teraz w Ferrari ma szybkie auto, to czasami wygra kwalifikacje, dzięki temu wyścig i to by było na tyle Słabiej jest z wyprzedzaniem, bo zazwyczaj jak startuje z niższego pola, to nie ma tak dobrych występów i ciężko mu się przebić wyżej wykonując jakiś manewr wyprzedzania.
A i sądzę, że Hamilton w słabszym aucie nie dawałby rady
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:17
Właśnie napisałeś "słabi kierowcy". My, widzowie, tego nie widzimy. Dopiero gdyby każdy dostał taki sam samochód można by porównywać kto jest lepszy a kto od kogo słabszy.
Tak czy siak przy obecnej technice nawet umiejętności kierowców schodzą na drugi plan.
PS. Mani, chyba nie doczytałeś mojego posta Miałem na myśli, że wszyscy tak ich wychwalają pod niebiosa a oni wcale tacy dobrzy nie są.
Ostatnio zmieniony przez Cris Wto Kwi 14, 2009 16:18, w całości zmieniany 1 raz
Kubica Nawet przy słabszym aucie nie dawał się najlepszym, na torze walczył, ładnie wyprzedzał. Wiem, że to gdybanie, ale moim zdaniem, Robert z lepszą taktyką i samochodem też mógłby odnosić tyle sukcesów co Hamilton, bo umiejętnościami go przewyższa.
PS Doczytałem, może po prostu za mało zacytowałem
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Racja, juz w niższych seriach Formuły, Kubica przewyższał Hamiltona, gdyby Robert miał taki samochód jak Lewis i wystepowali by w jednym zespole to wątpię czy Brytyjczyk byłby numerem jeden. Podobno Kubica jest dobrym kumpelm Hamiltona ( bo nie wiem czy słowo przyjaciel nie będzie to za dużo). Wie ktoś coś na ten temat ?
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 19:17
Hamilton nie jest lubiany w gronie kierowców. Wg. większości jeździ po prostu po chamsku. Bliskim przyjacielem Kubicy jest Fernando Alonso. Sam Kubica mówił to nie raz w wywiadach.
O to,że Kubica jest przyjacielem z Alonso to dla mnie nowość , a co do Hamiltono to wyrobił sobie taką opinię po pierwszym sezonie,w którym był zdecydowanie faworyzowany przez sedziów i całą ekipe Maclarena
no i Kubicomania sie konczy trzeba spojrzec prawdzie w oczy, ale Formula 1 to 90% samochod, a 10 % umiejetnosci kierowcy. Niestety Kubica pokazuje ze nie ma za duzo tych umiejetnosci i mial szczescie ze odrazu poszedl do Saubera
_________________ Amala!
Pazza Inter amala!
E' una gioia infinita
Che dura una vita
Pazza Inter amala!
Vivila!
Questa storia vivila
Puo durare una vita
O una sola partita
Pazza Inter amala!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum