Massa minimalnie wygrywa Lewis ma znowu utartego nosa.
No i co mu z takiego utartego nosa, skoro przegrał tylko wyścig, a zostaje mistrzem świata
Scenariusz mało prawdopodobny, jeśli chodzi o przebieg, ale rezultat końcowy jeśli chodzi o zdobycie mistrzostwa przez Brazylijczyka i pozostanie Kubicy na 3 lokacie - jak najbardziej prawdopodobne, w co wierzę.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Kubica niestety poniżej oczekiwań. Spadek na 4 m-ce w generalce. Massa wygrał wyścig przegrał sezon. Alonso drugi. Raikkonen 3. Hamilton mistrzem świata(a ja mam jego autograf )
Kubica to akurat lepiej wystąpić chyba nie mógł. Znowu zawiodła taktyka, oby w przyszłości było z tym lepiej, bo właśnie przez nią (i trochę przez auto ) Robert tracił w tym sezonie wiele. Szkoda, że Glock nie utrzymał swojej pozycji do końca, bo szczęście Massy było blisko. Ogólnie sezon był interesujący, emocje były do samego końca, a i Robert pokazał się dobrze ustępując tylko kierowcom z 2 najlepszych stajni.
Szkoda, że to Massa nie cieszy się z triumfu..Kibicowałem Brazylijczykowi i życzyłem mu zwycięstwa, niestety jednak nie udało się. Nie ma co zwalać winy na Glocka, nie zjechał na zmianę opon, więc później przyczepmość z okrazenia na okrążenie była niezarewelacyjna a co za tym idzie - jechał wolniej niż Hamilton na oponach optymalnych do pogody.
Dziennikarze brytyjskiego serwisu Planet F1, który po każdym wyścigu wybiera "Wygranych" i "Przegranych", po GP Brazylii na torze Interlagos ostro skrytykowali polskiego kierowcę BMW Sauber, Roberta Kubicę.
- Robert Kubica powinien zostać ukarany za swoje zachowanie. Polak wmieszał się do walki o 5. i 6. miejsce pomiędzy Lewisem Hamiltonm i Sabastianem Vettelem, w momencie, gdy był już zdublowany i nie miał żadnych szans na punkty.
- Manewr Polaka zdezorientował Hamiltona, który przepuścił nie tylko jego, ale i Vettela. To mogło kosztować młodego Brytyjczyka mistrzostwo świata!
- Trzeba o tym pamiętać w kontekście sympatii Kubicy do Felipe Massy. Polak nie ukrywał, że wolałby, żeby to Brazylijczyk został mistrzem świata! Dlatego tej sprawie bacznie powinni przyjrzeć się sędziowie i podjąć odpowiednie kroki.
Ta, ja bym karał wszystkich kierowców, którzy tylko spróbują jechać szybciej od Lewisa. Zdublowani wcale nie mają zakazu wyprzedzania, a to, że nie miał szans na punkty, to trochę nieprawda, bo udało mu się dużo przebić, to i przy 1, 2 okrążeniach więcej mógł na 8 miejsce wjechać i uratować podium. Gdyby Hamilton nie wygrał, pewnie bardziej by się Angole czepiały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum