No ja się trochę interesuję Dzisiejszych zawodów nie oglądałem niestety, ale dzisiejszy wynik oczywiście sprawdziłem.
Sikora za cel wyznaczył sobie pierwszą "10" i wszyscy mają nadzieję, że uda mu się go osiągnąć - wiadomo, że predyspozycje co do tego ma. Na dodatek Polska ekipa biathlonistów ma na ten sezon tajną broń - jest to światowej klasy (jest najlepszy podobno), niegdyś współpracujący z ekipą rosyjską, rosyjski człowiek od smarowania nart Oby się wszystko udało
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Cieszy dobra postawa strzelecka Sikory, niestety dzisiaj ta "tajna rosyjska broń" okazała się niewypałem, co widać po biegu Polaków. Również dobra postawa strzelecka Pływaczyka i Kwaka. Za 3-4 sezony Pływaczyk i Kwak będą czołowymi biathlonistami na świecie. Zobaczycie.
Jeśli jutro Pływaczyk i Sikora zachowają dobrą dyspozycję strzelecką, a poprawi się smarowanie nart, to ten pierwszy powinien awansować do szóstki, a drugi nawet do trzydziestki.
Wg mnie udanie. Tomek rozkręca się w trakcie sezonu a to jeden z lepszych początków sezonu(jeśli nie najlepzy początek). MYśle że będzie w tym roku wysoko w PŚ bo nie sądze aby chińczyk Zangh utrzymał się na wysokim miejscu (chińczycy zawsze są niestabilni ale może temu sie uda?) Licze na to że będzie coraz lepiej i Sikora powalczy z norweskim królem biathlonu nawet o kryształową kule!
Na kryształową kulę to Tomek raczej nie ma szans, ale na miejsce w pierwszej piątce - jak najbardziej. Według mnie w tym roku, oprócz Ole do walki mogą się włączyć dwaj Rosjanie - Czerezow i Jaroszenko, Francuz Defranse, Szwed Ferry, niespodziankę może sprawić też któryś z Austriaków. Niemcy raczej bez szans w tym sezonie.
Z rosjanami sie zgadzam, ale Defrane moim zdaniem nie będzie się liczył w walce. Jest zbyt wolny. Narazie jest wysoko dzięki zwycięstwie w indywidualnym ale będzie tracił.
No i proszę, Sikora wygrał w Oberhofie! Jako jedyny z czołówki strzelał bezbłędnie. Da mu to 5 miejsce w klasyfikacji generalnej. Oby tak dalej
Dodane po 7 minutach:
No i w generalce jest nawet 4 W klasyfikacji sprinterskiej jest 3 Bardzo bym chciał, jak chyba każdy, żeby zdobył miejsce na podium na koniec sezonu - ma na to szanse
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Jest! Kolejne podium Tomka Sikory w zawodach PŚ (już 14 w karierze) tym razem 2 w biegu pościgowym w Chanty-Mansinsku. Świetny występ bo ruszał z 19 pozycji! Pozamiatał dziś wszystkich Wreszcie doskonałe strzelanie 20/20. Brawo!
Jednak widać, że starość nie radość u Tomka!! Dobre strzelanie, ale trochę słabszy bieg. Widać, że Makoveev i Birnbacher już Tomka doganiali i gdyby trasa była dłuższa mógłby przegrać z obydwoma. Słaba postawa Bjoerndalena- dopiero 7 miejsce. Cieszy także miejsce w czołowej 30. Krzysia Pływaczyka (25 miejsce) to nie spodziewajmy się od niego cudów, że będzie chociaż w czołowej 10.!! Cieszę się także z postawy naszych biathlonistek (Wszystkiego Najlepszego w Dniu Kobiet) 13. miejsce Krystyny Pałki oraz 17. miejsce Magdy Gwizdoń (według mnie Magda mogła troszkę lepiej się zaprezentować, jednakże startowała z numerem 30.). Mam nadzieję, że jutro będzie jeszcze lepiej i będziemy mogli się cieszyć z kolejnego podium. Pozdrawiam, aumiler.
PS.> Dobrze, że byłem wczoraj w fortunie (profku) i postawiłem, że Sikora będzie lepszy od Defrasne'a, a Makarainen od Berger (za 10 zeta)!!
Co do Pływaczyka to rośnie nam powoli następca Sikory. Jest jeszcze młody i biega coraz lepiej. Oby cały czas dobrze się rozwijał
Brawo dla Tomka! Zwycięstwo w Khanty Mansijsku!! No i spełniiła się moja prośba!! Svendsen dzisiaj kiepsko 28. miejsce (6 niecelnych strzałów)!! Dzisiaj całe podium niespodziewane Sikora-Graf-Slesingr. Jeszcze raz: brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!
Tak BRAWO TOMEK 4 wygrana w karierze! 15 podium! (3 w tym sezonie!) Może jeszcze namiesza w Norwegi w ost zawodach sezonu. Super, 2 razy oglądałem najpierw na eurosport a potem retransmisje na tvp
Zapraszam do tematu GŁOSUJCIE
_________________ Do boju Polsko!
Ostatnio zmieniony przez bialo_czerwony Pon Mar 10, 2008 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum