Pełna lista nominowanych do tej nagrody z sezonu 07/08 zostało opublikowana:
Pełna lista nominowanych:
Emmanuel Adebayor (Togo, Arsenal Londyn)
Sergio Aguero (Argentyna, Atletico Madryt)
Andriej Arszawin (Rosja, Zenit Sankt Petersburg)
Michael Ballack (Niemcy, Chelsea Londyn)
Karim Benzema (Francja, Olympique Lyon)
Gianluigi Buffon (Włochy, Juventus Turyn)
Iker Casillas (Hiszpania, Real Madryt)
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United)
Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej, Chelsea Londyn)
Samuel Eto'o (Kamerun, FC Barcelona)
Cesc Fabregas (Hiszpania, Arsenal Londyn)
Fernando Torres (Hiszpania, FC Liverpool)
Steven Gerrard (Anglia, FC Liverpool)
Zlatan Ibrahimović (Szwecja, Inter Mediolan)
Kaka (Brazylia, AC Milan)
Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn)
Lionel Messi (Argentyna, FC Barcelona)
Pepe (Portugalia, Real Madryt)
Franck Ribery (Francja, Bayern Monachium)
Wayne Rooney (Anglia, Manchester United)
Marcos Senna (Hiszpania, Villarreal)
Sergio Ramos (Hiszpania, Real Madryt)
Luca Toni (Włochy, Bayern Monachium)
Edwin van der Sar (Holandia, Manchester United)
Rafael van der Vaart (Holandia, HSV Hamburg i Real Madryt)
Ruud van Nistelrooy (Holandia, Real Madryt)
Nemanja Vidić (Serbia, Manchester United)
David Villa (Hiszpania, Valencia)
Xavi (Hiszpania, FC Barcelona)
Jurij Żyrkow (Rosja, CSKA Moskwa)
Macie jakiegoś faworyta? Kto według was powinien wygrać?
Jak dla mnie w tym sezonie liczą się tylko dwaj: Torres i Ronaldo.
Nie ukrywam że, wolałbym tego pierwszego chociaż każdy wie że CR rozegrał dobry/wspaniały sezon to Torres o wiele gorszych zawodów nie miał i pokazał się z dobrej strony na ME gdzie Ronaldo nie istniał. Heh szkoda jeszcze że, Gerrarda znów na początku trzeba skreślić jak co roku z resztą...
jakie jest wasze zdanie?
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Wg. mnie najbardziej na tą nagrodę zasługuję Iker Casillas, fantastyczne mistrzostwa Europy, wybronił Hiszpanom karne z Włochami, w LFP, Trofeo Zamorra, najmniej straconych bramek, to mówi za wszystko.
A co na tej liście robią tacy piłkarze jak Żyrkow czy Vidić to nie mam pojęcia...
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ostatnio zmieniony przez Fler Nie Paź 19, 2008 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Wygra Cristiano Ronaldo i nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Czy goi lubię czy nie to tak czy siak wygra. Było o nim głośno przez cały sezon a jedne nieudane ME niczego nie przekreślają.
Mało kto typuje Leo Messiego..ja uważam, że Leo ma duże szanse na zgarnięcie tej nagrody. Zauważcie jak radzi sobie w tym sezonie, w tamtym jako jedyny gracz FCB grał na dobrym, równym poziomie..Może nie jest on murowanym faworytem, ale szanse na pierwszą "trójkę" na pewno ma..
CR7, Torres albo Casillas. Iker świetny cały sezon, a uwieńczeniem tego było Mistrzostwo Europy. Fernando Torres podobnie jak poprzednik. Ronaldo to on poprowadził Manchester United do Mistrzostwa Anglii oraz do zwycięsta w Lidzę Mistrzów i sądzę że to on zgarnie Złotą Piłkę.
Ja również twierdzę, że wygra C. Ronaldo (mimo, że go nie nawidzę). Co do Ikera, to wdł. mnie nie ma on żadnych szans. Jeśli Buffon będąc w kapitalnej formie w 2006 roku nie wygrał Złotej Piłki, to Iker też jej nie zdobędzie.
_________________ Osoby, które są w posiadaniu znaczków włoskich (0,65) lub mają możliwości aby je zdobyć, zapraszam na PW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum