Poprzedni temat «» Następny temat
Złota Piłka
Autor Wiadomość
andartur 

Kolekcjoner od: Dłużej niż TY.
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 20:23   

Wygra Cristiano Ronaldo przed Torresem. Ogólnie dziwię się, ze Messi może wygrać (jak niektórzy piszą) - wg. mnie miał lepsze lata niż 2008 rok. 3 miejsce - może Xavi?

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 20:36   

Jakby nie patrzeć to Xavi był najlepszym piłkarzem ME, a coś mało osób go typuje - jak dla mnie czarny koń.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

zioomus 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 08-2008
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 20:40   

alojzy napisał/a:
Xavi był najlepszym piłkarzem ME

z której strony ?

Znaczy się, wygrał jakiś tam plebiscyt, ale w mojej opinii byli tacy co bardziej zasłużyli od niego.

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. " S. Lem

Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 20:43   

Bo nie byli piłkarzami Barcelony?

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 20:45   

zioomus napisał/a:
wygrał jakiś tam plebiscyt

skoro wygrał "jakiś tam plebiscyt" to i ten plebiscyt może wygrać, nie? (wiem, biedny Xavi nie jest Casillasem :roll: )

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

zioomus 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 08-2008
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 20:50   

nie mówie NIE, nie mówie, że nie wygrał, sądze, tylko, że na Mistrzostwach Europy, jak i w poprzednim sezonie byli lepsi piłkarze od Xaviego nie tylko w Europie, ale w LFP też. Może i jestem nieobiektywny, ale cóż... Wg. mnie gdyby nie Senna, to Xavi nie gral by tak jak mógł grać, i to np. Senne stawiam wyżej od niego, doprowadzil Villareal do vicemistrzostwa Hiszpanii, gdyby strzelił w finale, to pewnie on by zgarnął nagrodę dla MVP ME :???:

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. " S. Lem

Wojciu10 

Profil: Autografy sportowców
Kolekcjoner od: 2008-10
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 21:03   

Tak naprawdę plebiscyty będą tylko plebiscytami. Czasem faworyci tak z góry nie mają szans. Nigdy na to nie będziemy mieli wpływu. Wcale się nie zdziwię jak właśnie Xavi zostanie wybranym piłkarzem roku. W końcu on jak i inni piłkarze zostali wybrani nie po to, żeby byli tylko, lecz po to by tam namieszać w gronie faworytów. Ta lista mogła być o połowę krótsza. Jednak jest taka i tylu tam jest piłkarzy.

zylynho 

Profil: autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: krótko
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 06:49   

Dla mnie to w ogóle jest jest dziwna sprawa, że ludzie tak bardzo podniecają się tego typu "plebiscytami". Teoretycznie najlepszym piłkarzem może zostać każdy reprezentant Hiszpanii, który grał na EURO. Skoro Cannavaro mógł wygrać...

Ja od jakiegoś czasi nie biorę sobie do serca, kto zdobywa złotą pilkę. Może to być Cris, może to być Messi, a może być nawet bezbłędny w obronie Pepe za 30 mln <cwaniak>

Ale, jeśli mam się odnieść do tego, kto był rzeczywiście w mojej opinii najlepszy to powiem, że Xavi. Motor napędowy w reprezentacji i w klubie, znakomity sezon ma za sobą i znakomicie gra w dalszym ciągu - fenomen. Ale wiem, że to zbyt "cichy" piłkarz, nie robiący flip-flapów na każdym kroku i nie chodzący na solarium. To cichy lider a takich się nie dostrzega. Dlatego uważam, że wygra C.Ronaldo

Legia, to my!

Legia, Legia, Legia, to my!

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 16:11   

http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html

Nie ma to jak przed rozdaniem Złotej piłki, charkać na piłkarza z przeciwnej drużyny :)

Mario 

Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 17:28   

Według mnie :

1. Cristiano Ronaldo ( za wspaniały cały poprzedni sezon)

2.Leo Messi ( napewno zasłóżył na tkz. podium, ale na wygraną nie)

3. Xavi ( dużo mu zawdzięcza reprezentacjia Hiszpani, świetne mecze na Euro 2008, może czasami w sezonie miewał słabsze mecze w barwach FC Barcelony, ale każdemu się może zdarzyć " to tylko człowiek, nie robot" )

Tak wygląda pierwsza trójka...

[ Dodano: Sro Lis 19, 2008 7:19 pm ]

xd

Fler 

Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 14:22   

Cytat:
Najlepsza dziesiątka piłkarzy:

1. Cristiano Ronaldo - 446 punktów

2. Lionel Messi - 281 punktów

3. Fernando Torres - 179 punktów

4. Iker Casillas - 133 punkty

5. Xavi - 97 punktów

6. Andrei Arshavin - 64 punkty

7. David Villa - 55 punktów

8. Kaka - 31 punktów

9. Zlatan Ibrahimovic - 30 punktów

10 Steven Gerrard - 28 punktów

No i poznaliśmy wyniki. Oczywiście wiadomo było ze, wygra CR po znakomitym sezonie w brawach MU. Drugi jest Messi o którym nie było aż ta głośno jak w poprzednich sezonach ale jednak jak widać wystarczyło. No i ostatnie miejsce na podium zajął Fernando Torres, szkoda bo liczyłem po cichu na 2 lokatę. Wg mnie (oczywiscie mogę być nie obiektywny :P ) poprzedni sezon miał dużo lepszy niż Messi, strzelił więcej bramek i wcale nie ustępował Argentyńczykowi w żadnym detalu (do tego trzeba doliczyć gol w finale ME). Gerrard jak zwykle daleko za podium, i nawet za Arshavinem...

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Wojciu10 

Profil: Autografy sportowców
Kolekcjoner od: 2008-10
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 15:13   

Nie ma niespodzianek. A wielka szkoda, choć było pewne, że wygra CR, do pełni sukcesu zabrakło mu ME wraz z Portugalią. Mimo to wspaniały sezon w Manchesterze, mistrzostwo Anglii, wygrana Liga Mistrzów...czegóż chcieć więcej, to i tak dużo. Niespodzianką z pewnością jest Andrei Arshavin, który zajął 6 miejsce w plebiscycie. Wspaniałe EURO w jego wykonaniu, zaważyło na jego wysokiej, moim zdaniem pozycji...Tyle ode mnie.

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 17:04   

Wygrał Ronaldo chyba zasłużenie - wyszedł mu sezon, grał naprawdę bardzo dobrze, o czym świadczy liczba jego bramek. Drugie miejsce dla Messiego w pełni zasłużone - kilka bramek, wiele świetnych rajdów i jako jedyny trzymał poziom w słabo spisującej się w minionym sezonie Barcy. Podium zamyka Torres, dla mnie troszke zaskoczenie. Wiem, że mogę być nieobiektywny, ale Hiszpana dałbym na czwarte miejsce. Myślałem, że podium zamknie Xavi, za ME 2008 świetne w jego wykonaniu. Czwarte miejsce jak dla mnie dla Torresa a pierwszą piątkę powinien zamknąć Casillias. Arshavin zasłużył na wysokie miejsce - wygrał z Zenitem Uefa, a także był gwiazdą rosyjskiej reprezentacji na turnieju Austrii i Szwajcarii. Wyniki raczej do przewidzenia, brak wielkich zaskoczeń. Oby za rok ten ranking wyglądał troszke inaczej.. :razz:

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

wEncio 

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 18:02   

Cristiano Ronaldo myślę, że wygrał zasłużenie. Miał wspaniały sezon w MU, wygrał ligę, wygrał Ligę Mistrzów. Miał znakowmite mecze, ale także zdarzały się słabsze, z tymi najmocniejszymi rywalami. Jak dla mnie Messi jest za wysoko w tym rankingu, nie miał takiego sezonu jak Ronaldo, a poza tym opluł jeszcze rywala w meczu, krótko przed rozdaniem tej prestiżowej nagrody. Myślę, że Xavi po fantastycznym Euro, gdzie zdobył Mistrzostwo Europy i tytuł najlepszego gracza w tym turnieju powinien być sklasyfikowany trochę wyżej. Pozdrawiam !

Rudy 

Wysłany: Sob Gru 06, 2008 00:06   

Zapewne Złota Piłka należała się Ronaldo w tym roku. Zaskoczenia raczej nie ma Ronaldo pierwszy, Messi drugi Torres trzeci (przy tych dwóch ostatnich miejscach to bym się jeszcze kłócił ;) ). Nawet nie spodziewałem się, że Arszawin zajdzie tak daleko! Villa co najmniej musiał być przed nim.

Odpowiedz do tematu