Hatem Ben Arfa w Olympique Marsyllie Kosztował OM 20mln Euro.
Dzwne, że odszedł do Marsylii, bo interesowały się nim Arsenal i MU, a Lyon postanowił wzmocnić kadrę swojego ligowego rywala. Jak dla mnie ten transfer to wielkie zaskoczenie.
A dla mnie nie jest to zaskoczenie. Ben Arfa siedział na ławie w tamtym sezonie, kłócił się Benzemą i Perrinem i grał przeciętnie. Lyon sprzedał Ben Arfę, bo on sam przejawiał chęć odejścia. Z niewolnika nie ma pracownika. A Lyon kupił Pjanica na tą pozycję. 20 mln euro to kwota za wysoka za tego piłkarza. Jednym słowem, Lyon zrobił dobry interes.
Portal wp.pl podaje że Lionel Messi ma zostać wymieniony za Arszawina(Messi do Zenitu a Arszawin do Barcy) Z tym, że Barca za Arszawina ma jeszcze dopłacic. Troche dziwne mi sie to wydaje Messi zmarnuje sie w Zenicie. Lepiej już gdzieś do Anglii, lub Włoch.
Lampard w Interze Mediolan. Podaje tak serwis wp.pl. 4-letni kontrakt.
Portal wp.pl podaje że Lionel Messi ma zostać wymieniony za Arszawina(Messi do Zenitu a Arszawin do Barcy) Z tym, że Barca za Arszawina ma jeszcze dopłacic. Troche dziwne mi sie to wydaje Messi zmarnuje sie w Zenicie. Lepiej już gdzieś do Anglii, lub Włoch.
Z tego co było ostatnio pisane, Barca była ugadana z Zenitem na 15 mln €. Potem okazało się, że niby Arszawin jest wart 25 mln €. Co jak co, ale za tyle to Messiego nie sprzedadzą (chociaż jak przypominam sobie, że mogli sprzedać dos Santosa za 5 czy tam 6 mln €). Do czegoś takiego na pewno nie dojdzie. Ale już sam transfer Rosjanina wchodzi w grę.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Lilian Thuram przechodzi do PSG i chyba już tam sobie nie pogra. Wykryto u niego wadę serce podczas testów medycznych, a jego brat zmarł na na właśnie wadę serca...
Cristiano Ronaldo zmienia pracodawcę! Portugalczyk nie chce już grać na Wyspach, a jego decyzję zaakceptował sir Alex Ferguson, pozwalając "boskiemu Crisowi" szukać nowego klubu. Jako pierwszy po gracza zgłosił się Widzew Łódź, a Manchester... zaakceptował ofertę! Zadowolony z warunków kontraktu jest również Ronaldo i już w poniedziałek może stać się oficjalnie zawodnikiem Widzewa. Kwota transferu nie jest ujawniona.
Co do Ronaldo, Ferguson mówił, że jeżeli jego pupil odejdzie do Realu, odchodzi także Ferguson (nie wiem czy to plotka). To będzie większa strata dla Manchesteru. Berbatov był bliski przejścia do MU, lecz już chyba z tego nic nie będzie... Być może to będzie rok bez transferów dla Man Utd?
_________________ PROCHOWICE
Ostatnio zmieniony przez Rudy Pią Sie 01, 2008 10:52, w całości zmieniany 1 raz
Madrycki Real zgodził się na odejście swojego zawodnika - Robinho w ramach transferu do CHELSEA LONDYN pod warunkiem że "Królewskim" zostanie zapłacona gaża transferowa w wysokości 45 Milionów Euro. Chelsea jest skłonna wyłożyć takie pieniądze, ale nadal nie wiadomo w jakiej roli "cudowne dziecko" z Brazylii miało by być w składzie "the blues".
_________________ Flying high, up in the sky,
We'll keep the blue flag flying high
From Stamford Bridge to Wemb(er)ley
Poszukuje znaczków Angielskich, Hiszpańskich, Włoskich i innych zagranicznych. Kto ma pisać na pw lub gg!!!!!
Ostatnio zmieniony przez prezes778 Nie Sie 24, 2008 23:31, w całości zmieniany 1 raz
Lubię Go, ale mógłby już iść do tej Chelsea, skoro mu w Realu tak źle...
Poza tym Mateja Keżman w PSG:d nie wiem czy wypożyczenie czy nie:p ale tam jest... i myślę, że bardzo dobrze postąpił klub z Paryża zatrudniając go, bo karierę zakończył Pauleta, a brak tam typowego klasowego napastnika, który by strzelał tyle bramek co Pedro
Pewnie już wiecie, że Szewa wrócił do Milanu i pewnie tam znowu się odrodzi i myślę, że dobrze zrobi mu powrót na stare śmiecie.
Marcelo z Santosu (obrońca) i Reneu[czy jakoś tak] (Fluminense) są ponoć bliscy podpisania kontraktu z Wisełką wzmocniliby więc środek obrony i środek pomocy, no chyba, że Cantoro lub Sobol by mieli grać w 1 składzie:p
moze nie najnowsza informacja ale Menez przeszedl z Monaco do Romy. uwazam ze to bardzo, bardzo dobry ruch Romy, poniewaz Menez to wielki talent i jest to opłacalna inwestycja licze na niego
Moim zdaniem Ebiemu cięzko będzie..W Anglii gra się ostrą, twardą - typowo brytyjską piłkę. Wydaje mi się, że Smolarek nie jest przystosowany do takiej gry, bo ani w Holandii ani w Niemczech ani w Hiszpanii nie gra się tak ostro jak na wyspach..Cóż, zobaczymy co z tego wyniknie.
życze Ebiemu jak najlepiej ale wydaje mi się że jednak jago styl najbardziej pasuje do ligi holenderskiej i niemieckiej,ale jeśli chce byc klasowym piłkarzem to musi poradzic sobie na wyspach.
Madrycki Real zgodził się na odejście swojego zawodnika - Robinho w ramach transferu do CHELSEA LONDYN pod warunkiem że "Królewskim" zostanie zapłacona gaża transferowa w wysokości 45 Milionów Euro. Chelsea jest skłonna wyłożyć takie pieniądze, ale nadal nie wiadomo w jakiej roli "cudowne dziecko" z Brazylii miało by być w składzie "the blues".
Real Madryt dokonał świetnej transakcji. Chyba każdy wie o co chodzi ;p ? Jestem ciekaw czy 27 milionów euro zaowocuje zarówno świetną grą Klaasa Jana Huntelaara. Czy będzie to wielki niewypał, czy zdecydowanie świetny i owocny transfer? Ja uważam, że pomimo tego iż w Madrycie zmarnowało się wiele talentów to Huntelaar nadal będzie błyszczał. Królewscy nie zamierzali czekać do okienka transferowego i już teraz zapewnili sobie wzmocnienie.
_________________ Flying high, up in the sky,
From Stamford Bridge to Wemb(er)ley
Poszukuje znaczków Angielskich, Hiszpańskich, Włoskich i innych zagranicznych. Kto ma pisać na pw lub gg!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum