Z braku czasu i jeszcze innych względów postanowiłem zakończyć swój udział w quizie i proszę aby wykreślić mnie z tabeli pozdro i powodzenia dla reszty
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2212 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 4:43 pm
Corona Muralis jest odpowiedzią ZŁĄ Taka korona w herbie klubu była za czasów II Republiki Hiszpańskiej, czyli w latach 1931-1936 (choć republika istniała do 1939). Corona Muralis jak sama nazwa wskazuje jest w kształcie muru, a na pewno korona w herbie Sportingu nie jest z muru.
Herb w tych czasach wyglądał tak
Wziął się z herbu II Republiki, który wyglądał tak:
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.
4. PIŁKARZ - W swojej karierze został raz wybrany najlepszym bramkarzem Europy. Zapowiedział, że w 2008 roku po Mistrzostwach Europy zakończy piłkarską karierę. Co to za piłkarz?
Moim skromnym zdaniem Edwin kończy reprezentacyjną, a nie piłkarską karierę po Euro.
Ważne ogłoszenie. Gela w najbliższych dniach nie będzie. Mimo to, nadal wysyłajcie odpowiedzi właśnie do niego. Tabela będzie dopiero w czwartek, podliczone wszystkie zaległe kolejki (czyli zagadki z dzisiaj, poniedziałku i środy).
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
gigant
Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 4:29 pm
mani napisał/a:
HISTORIA - drużyna tylko raz w historii występowała w Pucharze UEFA. Podaj, jak daleko zaszła i z kim poległa.
Odp. Alemannia uległa dopiero w 1/8 finału AZ Alkmaar.
Alemannia odpadła w 1/16 finału, a nie w 1/8 finału. KLIK
Poczekajcie na gela, to się załatwi. Nie ja układałem tą zagadkę, nie wiem, jaka jest poprawna odpowiedź. Pewnie i macie rację, ale poczekajcie z tym wszystkim na gela
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum