Nie ważne są przyczyny uderzenia o wzgórze. Ważne jest to, że w ogóle się rozbili.
Sorki że pytam, ale jesli przyczyny są nie ważne to dlaczego w podpowiedzi nr. 4 w 2 zagadce było trzeba je podać? Sam osobiście sądzę że nie są one do końca wyjaśnione i na ten wypadek mogło wpłynąć wiele czynników, ale to takie moje spekulacje... cóż, było- minęło i nie ma sensu się teraz oto kłócić.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 20:17
Dalej pytam, co za różnica jaka była przyczyna katastrofy dla historii klubu? Żadna. Czy się rozbili z powodu mgły, czy z innego powodu to i tak było by jak jest. Więc co w kategorii HISTORIA robi te pytanie? Z mojej strony koniec na ten temat.
W dzisiejszej zagadce pytania są jasno i konkretnie zadane i tak powinno być.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Przyczyny wypadku są takie, że była mgła (i tylko to mnie interesowało w odpowiedzi). Alozjy roztrząsał to jeszcze na to, że przyczyny mogły być takie, czy oprócz tego, że była mgła, była może awaria i dlatego uderzyli w wzgórze itd. A mi chodzi tylko uderzenie w wzgórze, co było przyczyną wypadku.
Whatever... na pytanie można było odpowiedzieć. Najlepszym przykładem jest Mart_Poom. Wystarczyło pomyśleć, domyśleć się - po prostu użyć głowy. Pytanie specjalnie nie było łatwo ułożone, żeby poziom trudności był wyższy. A jak to mówi moja pani o polskiego - "Jeśli nie rozumiecie tekstu to czytacie go drugi raz. Jak nic nie dało to trzeci raz i czwarty. Aż zrozumiecie"
[ Dodano: Czw Mar 27, 2008 8:24 pm ]
alojzy napisał/a:
Dalej pytam, co za różnica jaka była przyczyna katastrofy dla historii klubu? Żadna.
Była katastrofa. Więc musiały być przyczyny. Nie byłoby przyczyn nie byłoby katastrofy. Poza tym - nie mogłem zadać pytania o przyczyny skoro zapytałem już o samą katastrofę? Dlaczego?
To jest Quiz historyczno-geograficzno-piłkarski. W historii zawsze są ważne przyczyny. Jak nie podasz przyczyn jakiegoś wydarzenia na sprawdzianie masz 1. Dlaczego np. nie przyczepisz się do pytani o medale polskich sportowców na olimpiadzie?
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
To są wszystkie stadiony na świecie powyżej 100 000. Jest ich 44. Do tego jeden poniżej 100 000, ale większy od Camp Nou i ten stadion ma 46 miejsce. A nie żadne siódme czy dwunaste.
Ja nie układałem tej zagadki, ale wydaje mi się, że tu chodzi o stadion, a nie o tor wyścigowy... I nie radziłbym sugerować się angielskimi nazwami. Jak ktoś ma trochę obycia w języku to powinien zrozumieć.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ostatnio zmieniony przez Woland Nie Mar 30, 2008 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Aby nie było takich złych interpretacji i kłótni z błahych powodów, to może możnaby sprecyzować niektóre podpowiedzi albo zawęzić je do jednej kategori kategori np. w tym wypadku do stadionów piłkarskich. Jeśli uważacie że to ułatwi pytanie to może wymyślcie coś innego aby nie zdarzały się nieporozumienia.
Punkty w tabeli się już zróżnicowały i teraz jest już inna sytuacja niż na początku, pewnie będzie jeszcze wiele zmian na różnych pozycjach Mam taką małą sugestię żeby usunąć z tabeli tych którzy mają "0" punktów i nie wysyłają już np. przez 3 kolejki odpowiedzi do Gela.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Tak z ciekawości poprosiłem kolegę, który ma znajomego fana PSV z Holandii, żeby zapytał się kim był Ignaz Klein (sprawdzane w monografii PSV). I kim był? Żydem. Albo inaczej, pochodził z Palestyny. Więc cholernie wielkie gratulacje dla prowadzących za wierzenie takim źródłom jak Wikipedia (a dlaczego by nie dopisać, że Ronaldinho jest Polakiem?).
Kurcze kompletnie zmylił mnie ten Mur (wał) Kamil ma racje Mur Hadriana leży w Szkocji. Dlatego celowałem w Edynburg. Szkoda ale nic nie będę rozpaczał ale moim zdaniem ta podpowiedź była źle skomponowana jeśli prawidłowym miastem jest Londyn (mam nadzieje że sami tych zagadek nie układacie )
Po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że London Wall tez może być. Tzn. Nie o to chodziło, ale pytanie rzeczywiście było trochę źle ułożone i to dlatego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum