Ku mojemu zdziwieniu, nie znalazłem jeszcze takiego tematu. W Europie jeszcze na dobrą sprawę nic nie wiadomo, nieco inaczej jest w innych częściach świata. To może coś Wam napiszę, bo nie mam nic ciekawszego do roboty.
Afryka.
Wyłoniono już grupy trzeciej rundy, gdzie w 2009 roku toczyć się będzie walka o 5 miejsc premiowanych awansem do Mundialu (i przy okazji o 15 do PNA). Niespodziewanie, z marzeniami o grze w RPA pożegnały się już Angola, DR Konga, Zimbabwe czy Senegal. A jak będzie przebiegała rywalizacja o awans?
Grupa 1 - Kamerun, Maroko, Gabon, Togo
Według mnie zdecydowany awans Kamerunu. W rundzie drugiej bezapelacyjnie zwyciężyli w swojej grupie, wygrywając 5 spotkań i tylko jedno remisując. Maroko spisało się poniżej oczekiwań, awansując chyba głównie dlatego, że dostało 3-osobową grupę z outsiderem Mauretanią. Togo? Cztery lata temu się udało, teraz jednak, z taką grą jak w drugiej rundzie, nie mają na to najmniejszych szans. A Gabon? Drużyna piekielnie mocna u siebie, ale słabiutka na wyjeździe. Może, gdyby udało się zdobyć komplet punktów w meczach z Togo i co najmniej 4 z Marokiem, będzie szansa powalczyć nawet z Kamerunem? Byłoby ciekawie. Kamerun.
Grupa 2 - Nigeria, Tunezja, Kenia, Mozambik
Bardzo wyrównana rywalizacja tutaj będzie. U Nigeryjczyków zmieniają się pokolenia i stare z Atlanty zaczyna być wypychane przez młode z Pekinu. W eliminacjach komplet punktów i tylko jedna stracona bramka, czy jednak uda się to im powtórzyć w trzeciej rundzie? Może być ciężko, bo rywale są znakomici. Tunezja to od 10 lat absolutna czołówka w Afryce, w drugiej rundzie tego jednak nie potwierdzili, przegrywając rywalizację nawet z Burkiną Faso. Tutaj jednak gra toczy się o Mundial i gracze z Maghrebu włączą się do rywalizacji. Kenia - czarny koń, zdecydowanie. Bardzo dobry występ w eliminacjach i bezproblemowy awans z najcięższej grupy. Według mnie to jednak jeszcze nie ich czas. Może za cztery lata. No i pozostał Mozambik - chyba tylko outsider. Nigeria.
Grupa 3 - Egipt, Algieria, Zambia, Rwanda
Jedno jest pewne. W MŚ zagra drużyna, której nie było to dane od co najmniej 20 lat. Egipt już od kilkunastu lat jest mocny, ale tylko w rozgrywkach afrykańskich, a na MŚ uporczywie awansować nie może. Tym razem mistrzostwa odbędą się w Afryce, więc może teraz? Bo jeśli nie, to kiedy? Algieria niby wygrała grupę z Gambią i Senegalem, ale jest drużyną słabą, grającą nieładną piłkę i nie będzie się tutaj liczyć. Rwanda - czarny koń, bardzo dobrze spisywali się w eliminacjach i do PNA raczej bez problemu awansują. Ale do MŚ raczej jednak poziom sportowy jest za słaby. No i Zambia - outsider, który zapewne będzie przegrywał mecz za meczem. Egipt.
Grupa 4 - Ghana, Mali, Benin, Sudan
Ghana wygrała swoją grupę po bardzo ciężkim boju z Gabonem i Libią. To nie wróży dobrze i Ghańczycy mogą mieć z awansem do Mundialu. Zwłaszcza, że przeciwnicy są nie byle jacy. Mali i Sudan to rywale z drugiej rundy. Wtedy drużyny podzieliły się punktami, raz wygrał Sudan, raz Mali. Myślę, że teraz może być podobnie, a te dwie ekipy walczyć będą między sobą o awans do PNA. Na koniec zostawiam sobie w mojej opinii faworyta - tak, nie przesłyszeliście się - faworyta tej grupy - Benin. Gdyby nie odpuszczenie sobie dwóch ostatnich meczów, Wiewiórki mogłyby bez problemu zdobyć w swojej grupie komplet punktów - mając za przeciwników Angolę i Ugandę! Jeżeli utrzymają tak wyśmienitą formę i w trzeciej rundzie, to awansują. A ja wierzę, że utrzymają. Benin.
Grupa 5 - WKS, Gwinea, Burkina Faso, Malawi
WKS - niby reklamowana jako najlepsza drużyna Afryki, w eliminacjach jednak nie zachwyciła, wygrywając tylko 3 mecze. Według mnie, piłkarze z tego kraju są już zbyt dobrze poukładani taktycznie - i to jest główny powód tego, że ciężko będzie im stawić czoła radosnemu futbolowi trzech innych drużyn z grupy i nie uda im się awansować. Gwinea - z grupy wyszła ledwo, ledwo, po walce z Namibią i Zimbabwe. Ja liczę, że podopieczni Roberta Nouzareta zmobilizują się na 6 ostatnich meczów kwalifikacji, Feindouno nic nie odbije i w końcu wywalczą ten upragniony awans do Mundialu. Chrapkę na to ma również Burkina Faso, która swoją grupę wygrała w cuglach. Będzie ciekawie. No i ostatnia drużyna, teoretycznie outsider, według mnie - czarny koń - Malawi. Może nie mają zbyt dużych szans na awans, ale zmobilizować się potrafią i mogą odebrać punkty każdemu. To właśnie mecze z Malawi mogą zdecydować o awansie do MŚ. Gwinea.
Po sobotnich spotkaniach grupy 3 sytuacja dalej nie uległa zbytniej zmianie. Jedni poprawili swoją sytuacją inni pogorszyli, ale w dalszym ciągu sprawą awansu zainteresowanych jest 5 drużyn. Obecnie sytuacja Słowaków wygląda lepiej niż Czechów, gdyż mają 1 punkt więcej i 1 mecz rozegrany mniej. Czesi w sobotę zremisowali ze Słowenią, a wśród rozegranych meczów mają jedno spotkanie z dostarczycielem punktów San Marino. Słowacja w sobotę grała towarzysko z Anglią, ulegając jej 4-0. W kwalifikacjach podobnie jak Czesi zdobyli już raz łatwe punkty z San Marino. Piłkarsko lepsi są na pewno Czesi, a dokładając tdo tego konieczność odniesienia przez nich zwycięstwa powinna paść 1.
_________________ barcatom
----------------------------------
www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony
Ukraińcy mają spore problemy zarówno w przygotowaniach do Euro 2012 za to w tych kwalifikacjach idzie im nieco lepiej. W grupie 6 Anglicy z kompletem wygranych są już raczej po za zasięgiem, zaś Ukraińcy jeśli chcą stoczyć bój o 2 miejsce z Chorwatami muszą wygrać takie spotkanie jak to. Jak na razie gospodarze osiągają całkiem niezłe rezultaaty. Jedyna porażka przytrafiła im się na wyjeździe przeciwko Angli, a już 2 remisy z Chorwatami, wygrana u siebie z Białorusią i na wyjeździe z Kazachami napawają kibiców tej drużyny optymizmem. Kazachstan pokonał tylko Andorrę, a resztę starć przegrał i to bardzo wyraźnie. Stawiam pewną jedynkę.
W tej grupie po za zaięgiem wydają się być Niemcy, a Finowie z Rosjanami zapewne stoczą walkę o 2 miejsce. Ta walka ma szansę się rozstrzygnąć już w tym pojedynku, gdyż 2 punktowa przewaga gości nad gospodarzami może wzrosnąć do 5 oczek, a po tym co pokazała Finlandia w sobotę (wymęczona wygrana u siebie z Liechtensteinem) jestem przekonany, że tak się właśnie stanie. Te zwyciestwo nie będzie zapewne tak okazałe jak w pierwszym starciu (3-0), ale jednak powinno nastąpić tym bardziej, że Rosja dysponuje o wiele silniejszą drużyną.
Brazil - Paraguay
TYP 1
Pojedynek 1 i 2 drużyny tch kwalifikacji. Zwycięzca tego spotkania już praktycznie będzie pewny awansu, zaś przegrany może spaść, aż na 4 miejsce w tabeli. Brazylia u siebie w tych kwalifikacjach jest niepokonana chociaż zanotowała tyle samo wygranych co remisów. Paragwaj w tych rozgrywkach jest szalenie groźny i potrafił np. na wyjazdach pokonać Kolumbię lub zremisować z Argentyną, a u siebie odnieść zwycięstwo 2-0 właśnie z Brazylią. Przed paroma dniami zdecydowanie lepsze wrażenie zrobili Canarinios, którzy rozgromili 4-0 Urugwaj na jego terenie przy niespodziewanej porażce Paragwaju u siebie przeciwko Chile 2-0. Stawiam na bezproblemową wygraną gospodarzy.
Ukraińcy mają spore problemy zarówno w przygotowaniach do Euro 2012 za to w tych kwalifikacjach idzie im nieco lepiej. W grupie 6 Anglicy z kompletem wygranych są już raczej po za zasięgiem, zaś Ukraińcy jeśli chcą stoczyć bój o 2 miejsce z Chorwatami muszą wygrać takie spotkanie jak to. Jak na razie gospodarze osiągają całkiem niezłe rezultaaty. Jedyna porażka przytrafiła im się na wyjeździe przeciwko Angli, a już 2 remisy z Chorwatami, wygrana u siebie z Białorusią i na wyjeździe z Kazachami napawają kibiców tej drużyny optymizmem. Kazachstan pokonał tylko Andorrę, a resztę starć przegrał i to bardzo wyraźnie. Stawiam pewną jedynkę.
Nie ma to jak stawiać spotkanie po kursie 1.05, gratulacje.
Nie ma to jak stawiać spotkanie po kursie 1.05, gratulacje.
Nie bądź taki mądry. Jak dobrze poszukasz to i 1,12 się trafi to po pierwsze po 2 to i tak większy zarobek w ciągu jednego dnia niż na lokacie przez cały rok, po trzecie można to sobie dodać do systemu jako pewniaka i wtedy się opłaci, a po 4 Ty pewnie obstawiasz za 2zł więc Ci się faktycznie nie opłaca, ale jak ktoś ma kasę i przeanalizuje tabelę, siłę zespołów i osiągane wyniki to może stweirdzić, że warto postawić 10000 i wyciągnąć w ciągu niecałych 2 godzin 1200 na czysto, ale najłatwiej jest krytykować i myśleć tylko swoimi kategoriami. Gratulacje 2 słotówkowego myślenia, ale skoro nie wiesz to cię oświecam, że niektórzy grają za grubą kasę pojedyńcze spotkania, bądź dodają pewniaki do systemów, a ten mecz jes na to idealny no i oświecam Cię jeszcze że na świecie jest kilka buków, a nie tylko jeden z kursem 1,05 np. bwin 1,08, Expekt 1,1, a w Betssonie nawet 1,12. No i co dwuzłotowy i jednobukmacherski obstawiaczu. Za 2 zł faktycznie nie ma co analizować kursów u innych buków. Zastanów się zanim następnym razem napiszesz coś głupiego i narazisz się na śmieszność.
po trzecie można to sobie dodać do systemu jako pewniaka
Zgadzam się, tylko nie widzę najmniejszego sensu pisania takich analiz (których zresztą pewnie nikt nie czyta), bo równie dobrze ja mogę dziennie polecać dziesiątki typów po kursach 1.01 - 1.10 i mieć skuteczność 98%, tylko po co? Jak już chcesz tak ów analizy pisać to polecam założyć własną stronę, rozreklamować ją i pobierać opłaty od każdego typu. Przynajmniej zarobisz.
tomaszl napisał/a:
a po 4 Ty pewnie obstawiasz za 2zł więc Ci się faktycznie nie opłaca, ale jak ktoś ma kasę i przeanalizuje tabelę, siłę zespołów i osiągane wyniki to może stweirdzić, że warto postawić 10000 i wyciągnąć w ciągu niecałych 2 godzin 1200 na czysto
Niestety muszę Cię zmartwić, nie gram za 2 zł. Nie zmienia to jednak faktu, że nie należę do grona osób, które (cytując Klasyka) maja mature, 5 samochodow i,*** wlasnie firmy i na granie za takie stawki zwyczajnie mnie nie stać. Wiem, dupa ze mnie, nie bukmacher.
tomaszl napisał/a:
Gratulacje 2 słotówkowego myślenia, ale skoro nie wiesz to cię oświecam, że niektórzy grają za grubą kasę pojedyńcze spotkania, bądź dodają pewniaki do systemów, a ten mecz jes na to idealny no i oświecam Cię jeszcze że na świecie jest kilka buków, a nie tylko jeden z kursem 1,05 np. bwin 1,08, Expekt 1,1, a w Betssonie nawet 1,12.
Dzięki, nie wiedziałem o tym. Naprawdę dziękuję bardzo, sprawiłeś, że moje życie jest piękniejsze. Jesteś wielki!
tomaszl napisał/a:
No i co dwuzłotowy i jednobukmacherski obstawiaczu.
Gdybym nie miał bym trzech ostrzeżeń, napisałbym:
Z racji tego, że ów warny posiadam, będę miły i napiszę:
Nic.
A żeby nie było off-topicu: już za tydzień mecz o wszystko - Arabia Saudyjska - Korea Północna. Remis i wygrana gości promuje awansem do MŚ naszych komunistycznych przyjaciół, więc do boju KRL-D!
Nie będę z Tobą dyskutował bo po pierwsze się nie znasz, a po drugie Twój niski poziom kultury obliguje mnie do odpuszczenia sobie dyskusji z kimś takim. Powodzenia
Kurs 1,1-1,12 w połączeniu z innymi jest ok. Wystarczyło zagrać ten kurs plus moje dwie propozycje na Rosję z Finami i Brazylię z Paragwajem. Wszystkie 3 typy były bardzo, ale to bardzo realne i zebrane razem dawały kurs przeszło 2.
Spotkanie na szczycie grupy 5. Obydwie drużyny wygrały po 2 swoje spotkania, z tym że w lepszym stylu dokonali tego piłkarze Wybrzeża Kości Słoniowej. W poprzedniej rudzie kwalifikacyjnej lepszy wrażenie zrobili gospodarze tego spotkania odnosząc 5 wygranych i raz remisując oraz pozostawiając w pokonanym polu m.in. zespół Tunezji. Goście w 2 rundzie kwalifikacji po 3 razy wygrali i zremisowali, a rywali mieli nieco łatwiejszych niż piłkarze Burkiny Faso. Myślę, iż żadna z drużyn nie zmartwi się zbytnio z wyniku remisowego.
Gabon to chyba największa rewelacja tych kwalifikacji nie tylko w Afryce, ale może nawet i na całym świecie. W poprzedniej rundzie do końca walczył o awans z Ghaną i Libią i ostatecznie minimalnie kosztem tych drugich awansował do trzeciej rundy kwalifikacji. Po dwóch kolejkach tej rundy przewodzi w tabeli z kompletem punktów i znajduje się w świetnej sytuacji czego nie można powiedzieć o Kamerunie. Goście poprzednią rundę kwalifikacyjną przeszli bez najmniejszego problemu z dużą przewagą nad rywalami. Jednak w tej rundzie wyjazdowa porażka z Togo i remis u siebie z Maroko oraz 0 strzelonych bramek w tych spotkaniach bardzo komplikują sytuację gości. Kamerun to spory potencjał i myślę, że w chwili zagrożenia go wykorzysta.
Bez dwóch zdań, grupę 6 wygrają Anglicy, a o drugie miejsce bój stoczą Chorwaci z Ukraińcami. Jak na razie przewaga Chorwacji wynosi 3 punkty, ale mają rozegrany jeden mecz więcej od Ukrainy. Teoretycznie gospodarze powinni zdobyć jeszcze co najmniej 6 punktów za mecz właśnie z Białorusią i z wyjazdu do Kazachstanu bo z wyjazdu do Anglii mogą przywieźć zdobycz, ale nie muszą. Ukraińcy mają bardzo podobny układ spotkań, wiec każda strata punktów może oznaczać niepowodzenie w całych kwalifikacjach. Sobotni rywal Chorwatów czyli Białoruś wygrywa łatwe mecze, ale wyraźnie przegrywa z lepszymi rywalami. W pierwszym meczu uległa u siebie Chorwacji 1-3, tym razem powinno być wyżej.
Do końca rozgrywek w grupie drugiej, każdemu z zespołów pozostały po 3 spotkania. Grecy mają 3 punkty straty do Szwajcarii i tyle samo punktów co Łotwa., jednak chyba najłatwiejszy terminarz. Teraz jadą do najsłabszej w grupie Mołdawii, potem grają z Łotwą ale na własnym terenie i kończą banalnym meczem u siebie z Luksemburgiem. W sobotnich spotkaniach Grecy skomplikowali sobie nieco sytuację przegrywając ze Szwajcarami 2-0. Teraz zmierzą się, zaś z Mołdawią która bezbramkowo zremisowała z Luksemburgiem. W pierwszym pojedynku tych drużyn Grecy nie mieli żadnych problemów ze zdobyciem kompletu punktów i wygrali 3-0. Teraz sądzę iż będzie podobnie. i droga Greków na Mundial stanie otworem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum