Poprzedni temat «» Następny temat
Liverpool FC
Autor Wiadomość
Fler 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 19:32   Liverpool FC

Rozmowy na temat LFC.

Dam opisy 3 ostatnich spotkan LFC:

Newcastle-Liverpool 0:3

Znakomity mecz w wykonaniu LFC, na poczatek piekna bramka Gerrarda potem po znakomitym dosrodkowaniu strzela Kuyt, i Babel na 3:0 (zmienil Kewella). Szkoda bo moglo byc duuuzo wiecej ale Torresowi zabraklo skutecznosci.

Liverpool-Fulham 2:0

Fernando Torres, ktory wszedl z lawki rezerwowych poprowadzil Liverpool do zwyciestwa strzelajac dwa gole. Liverpool dominowal przez cale spotkanie. Mecz wygladal nastepująco: Liverpool atakowal, oddawal strzaly na bramke, natomiast cala druzyna gosci, na czele z bramkarzem heroicznie sie bronila

Liverpool-Besiktas 8:0

8:0 najwyzszy wynik w historii Ligi Mistrzow.

Gole strzeleli pilkarze zazwyczaj rezerwowi:

3-Benayoun:-swietny mecz w jego wykonaniu kosztowal LFC tylko 4 ml Funtow.

2-Crouch: nie ptrafi znalesc uznania w oczych Beniteza (moich tez), zagra jeden dobry mecz a potem 5 kaszany.

2-Babel:Hit transferowy obok Torresa najbardziej prezetujacy wysoka forme zawodnik LFC.

1-Gerrard:Dobry mecz w jego wykonaniu ale jak na Stevena za malo.

Warto pochwalic tez Voronina, zagral fenomenalnie.

Co Wy sadzicie o LFC? Wg mnie mamy bardzo duze szanse na tytul w tym sezonie, zagralismy juz wszyskie trudne spotkania i ani razu nie przegralismy w tym sezonie (chodzi mi o lige).

Warto napisac ze remis z Chelsea (dzieki sedziemu, karnego nie bylo, przyznal to arbiter) i remis z Aresnalem cudowny mecz w wykonaniu Gerrarda.

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ostatnio zmieniony przez Fler Wto Sty 29, 2008 19:08, w całości zmieniany 2 razy  

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 19:39   

Jak zwykle jeden z głównych kandydatów do mistrzostwa. Na razie 6 pkt staraty do lidera i pomimo, że jest to mało, jakoś myślę, że nie zdobędą oni mistrzostwa. W ostatnich latach The Reds grali bardzo dobrze w pucharach, natomiast słabiej w lidze. Myślę jednak, że moga posatrać się o miejsce w pierwszej trójce.

tkrass 

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 19:41   

moj faworyt z Pship i ogolnie jeden z ulubionyhc zespolow

po ostatniej przegranej w finale z Milanem bylem zalamany

ostatnio graf Stevena Gerrarda!

it was always burning since the world's been turning

we didn't start the fire

but when we are gone will it still burn on and on and on?

kowal1071 

Wysłany: Wto Lis 27, 2007 23:02   

Fler mógłbyś napisać coś więcej o Liverpool'u a nie tylko ostatnie mecze opsujesz ale mniejsza o to.

Liverpool ma dobry zespół ale według mnie grają beznadziejnie. W Premiership mają dużo remisów, w Lidze Mistrzów nie wiadomo czy wyjdą grupy, mam nadzieję ,że wyją bo jakoś dziwnie bez nich w 1/8. Mają takich "wypasionych" zawodników m.in Torres ,Gerrard ,XAbi Alonso a nie umieją wygrać z Blackburn czy też z Besiktasem na wyjeździe. Rafa Benitez'a powinni zwolnić

takie jest moje zdanie, jego system rotacji wprowadza duży chaos i przez to Liverpool gra słabo.

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

Woland 

Wysłany: Sro Lis 28, 2007 16:03   

kowal1071 napisał/a:
Rafa Benitez'a powinni zwolnić

takie jest moje zdanie, jego system rotacji wprowadza duży chaos i przez to Liverpool gra słabo.

System rotacji jest akurat dobrym rozwiązaniem. Trzeba dać pograć młodym rezerwowym zawodnikom, i odpocząć podstawowym. Brak rotacji spowodowałbym po 1 - zmęczenie zawodników pod koniec sezonu, a po 2 - brak rywalizacji wewnątrz klubu o pozycję, obniżenie morali itd. Problem leży albo w motywacji, albo Benitez powinien zmienić trening. Takie jest moje zdanie ;]
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

lukasek92 

Wysłany: Pią Gru 07, 2007 22:58   

Kowal, jak chcesz coś więcej, to poszukaj na wikipedii albo gdzie indziej :P Forum jest po to by prowadzić dyskusje, a nie kopiować info z wiki :P

Nie lubię za bardzo Liverpoolu, wg mnie zawsze grali taki troche nudny dla oka futbol. Ostatnio jednak sporo strzelają. Znakomicie sprawdza się Babel, w formie jest jak zawsze waleczny Steven Gerrard. Słabiutko zaczęli LM, ale teraz starają się jakoś wymazać z pamięci te złe początki i są bliscy awansu do kolejnej rundy. Szkoda tylko,że kosztem jednej z drużyn, które bym chciał widzieć w 1/8 LM, tzn FC Porto lub Marsylii. Ale może tak się nie stanie i to Portugalczycy i Francuzi awansują. Zobaczymy :D

Rudy 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 13:57   

Dziś mecz Reading - Liverpool. Reading będzie chyba chciał walczyć o jeden punkt, ale będzie ciężko. Liverpool będzie cisną (4 miejsce :D ). Liczę na podział punktów.

Fler 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 14:30   

lukasek92 napisał/a:
Nie lubię za bardzo Liverpoolu, wg mnie zawsze grali taki troche nudny dla oka futbol

Moze i nudyny ale skuteczny. Chociaz nie wiem czy Gerrard, Kewell, Garcia (kiedys), Torres, Xabi Alonso i np Riise graja nudny futbol...

Rudy napisał/a:
Dziś mecz Reading - Liverpool. Reading będzie chyba chciał walczyć o jeden punkt, ale będzie ciężko. Liverpool będzie cisną (4 miejsce ). Liczę na podział punktów

Reading spisuje sie narazie srednio. Liverpool w swietnej formie, Gerrard, Torres i Babel moze nawet w zyciowej (chciaz ciezko to stwierdzic), o wynik jestem raczej spokojny. Jesli chcemy tytul nie mozna sobie pozwolic na bledy z ostatniego sezonu czyli porazki ze srodkiem tabeli.

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Rudy 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 20:31   

Lepiej nie komentować występu Liverpoolu z Reading... Liverpool w drugiej połowie przeważnie popełniał dużo błędów. Chyba Reading strzeliło te dwa gole w 10-9 min. Reading w następnym meczu napewno będzie czuło się pewnie, ale zobaczymy co będzie też z Liverpoolem.

Gloory Gloory Man Utd!

Fler 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 23:07   

Liverpool oddal mecz praktycznie bez walki, najlepszym dowodem tego jest zejscie Gerrarda=skaladamy bron. Nie rozumie decyzji Beniteza zmienil 3 najlepszych zwodnikow (Gerrard, Torres, Carra). Mecz fatalny, sedzia tez sie nie popisal, mogl podyktowac 2 karne. I nastepna glupia strata ptk oraz wiekszy dystans w tabeli do Arsenalu i ManU.

Ostatnio zmieniony przez Fler Czw Gru 27, 2007 12:33, w całości zmieniany 1 raz  

Fler 

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 13:11   

Dzis kolejny sprawdzian LFC mecz z Chelsea.

Po zobaczeniu skladu nie napawa mnie on optymizmem:

Skład LFC: Itandje - Arbeloa, Hobbs, Carragher, Aurelio - Alonso, Lucas, Sissoko - Babel, Woronin, Crouch

Sissoko w fatalnej formie, Voroninowi tez ostatnio nie idzie, zestawienie 4-3-3 nie pasuje do stylu gry LFC. Jeszcze tylko 30 min wiec zobczymy. Cieszy mnie powrot Alonso do skladu (po kontuzji).

Aha zapomnialem dodac ze Liverpool w fatalnym stylu przegral mecz z odwiecznym rywalem ManU 1:0. Teraz tabela za ciekawie nie wyglada ale jeszcze nie wszystko stracone, do konca sezonu daleko wiec moze sie wiele zmienic.

+

Awansowal po nie ciekawej sytuacji w CL. Teraz czekam na losowanie i licze ze trafimy na Real (marzenie Torresa). :)

To tyle dodam notke po meczu.

Dodane po 16 godzinach 56 minutach:

No i kolejna przegrana, tym razem z Chelsea. Mecz mi sie srednio podobal. Liverpool zagral rezerwowym skladem z bardzo silna Chelsea i szlo bardzo dobrze do pewnego czasu... Po golu Lamparda (fuksiarska bramka) wszystko sie posypalo, idiota Crouch skoczyl na Mikela i dostal czerwien, morale spadly do zera, i zmiana Alonso-El Zahar. Itandje (rezerwowy bramkarz LFC) zagral chyba jedynie naprawde fenomenalnie, Reiny nie pokona nie ma sie co czarowac ale jestem spokojny majac takiego bramkarza na lawce, ratowal LFC nie jeden raz, to juz chyba 3 jego swietny mecz. Warto mu dawac szanse. No i bramka na koniec. Ehhh

Na minus napewno oceniam:

Sissoko- Blagam niech go Juve wykupi, bronilem go ale to co ostatnio gra to juz sie w glowie niemiesci.

Crouch- do Villi, ManCity lub Juve z nim czym predzej tym lepiej, ten to nawet sportu walki od pilki noznej nie odrozni.

Voronin- gral dobrze tylko na poczatku sezonu.

i na maly minus Babel- Jak mozna stac wprost w swiatlo bramki i kopnac na aut?

Blagam Juve wykupcie tych 2 panow.

Ale widze tez plusy odpadniecia:

1)nie musimy brac udzialu w tych malo znaczacych rozgrywkach,

2)dalismy odpoczac paru naszym podstawowym pilkarzom,

3)nasi kibice zagluszyli Smerfy na trybunach,

4)Crouch nie pogra przez jakis czas a po analizie FA moze i jeszcze dluzej,

Fler 

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 18:55   

Ostatnie 2 mecze.

Liverpool FC-Portsmouth 4:1

Udany mecz w wykonaniu LFC, do 13 min bylo juz 1:0 po golu Benayuna, trzy minuty pozniej bylo jeszcze lepiej, gdyz Sylvain Distin najwyrazniej poczuwszy ducha swiat zdobyl sié na gest i sprezentowal The Reds pod choinke prezent w postaci samobojczego gola.

Pozostale 2 zdobyl Torres.

Dzisiejsz mecz:

Derby-Liverpool 1:2

Mial byc gladki, latwy, spokojny mecz okoazala sie prawdziwa rzeznia. Do pierwszej polowy szlo tak jak mialo, po 15 min Liverpool wygrywal 1:0 po golu Torresa. 2 polowa meczu to istny armagedon, Derby caly czas atakuje i w koncu zdobywa gola na 1:1. Liverpool w tej polowie praktycznie nie istnial, benjaminek dominowal i bez przerwy atakowal. Juz wszyscy mysleli ze po szansach na tytul i zwyciestwo, ale w 91 minucie Gerrard dopadl sie do pilki i wpakowal do siatki. Osobiscie obstawialem 6:0 a ciesze sie z tego skromnego zwyciestwa.

Chelsea dzis stracila ptk nareszcie.

W tym sezonie widzialem doslownie kazdy mecz LFC. :)

Sobotni z ManCity niestety bede musial sciagnac.

Czekam na wasze komenty. :-)

EDIT

Zapomnialem dodac ze za niedlugo Puchar Narodow Afryki, wiec Arsenal, Chelsea i ManU najwiecej na tym ucierpia, jest szansa na zmniejszenie straty do lidera.

Ostatnio zmieniony przez Fler Sro Gru 26, 2007 19:25, w całości zmieniany 1 raz  

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 19:17   

Cytat:

Osobiscie obstawialem 6:0

Skromny. Gerrard po raz kolejny ratuje Liverpool od straty punktów. Kolejne gole Torresa, widać że jest w dobrej formie. Na razie 4 pozycja, ale Chelsea zaczyna gubić punkty, więc może przeskoczą The Blues ;]

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 01:36   

W jaki niby sposób ma ucierpieć Man Utd przez PNA ?

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

Fler 

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 23:47   

alojzy napisał/a:
W jaki niby sposób ma ucierpieć Man Utd przez PNA ?

Heh sorry pomylilem sie, oni nawet ani jednego zwodnika z Afryki nie posiadaja. (w pierwszym skladzie)

Odpowiedz do tematu