Najwiekszy spektakl piłkarski w Europie już wkrotce się zacznie. Niebawem wystartuje kolejna edycja Ligi Mistrzów. 32 drużyny zostały dzisiaj rozlosowane na 8 grup. Oto one:
GRUPA A
1. Liverpool
2. FC Porto
3. Olympique Marsylia
4. Besiktas Stambuł
GRUPA B
1. Chelsea
2. Valencia
3. FC Schalke 04
4. Rosenborg
GRUPA C
1. Real Madryt
2. SV Werder Brema
3. Lazio Rzym
4. Olympiakos Pireus
GRUPA D
1. AC Milan
2. Benfica Lisbona
3. Celtic Glasgow
4. FK Szachtar Donieck
GRUPA E
1. FC Barcelona
2. Olympique Lyonnais
3. VfB Stuttgart
4. Glasgow Rangers
GRUPA F
1. Manchester United
2. AS Roma
3. Sporting Lisbona
4. FK Dynamo Kijów
GRUPA G
1. Inter Mediolan
2. PSV Eindhoven
3. CSKA Moskwa
4. Fenerbahçe Stambul
GRUPA H
1. Arsenal Londyn
2. Sevilla / AEK Ateny
3. Steaua Bukareszt
4. SK Slavia Praga
Oczywiscie w grupie H jest Sevilla lub AEK bo druzyny te spotkaja sie dopiero 3 wrzesnia w rewanzowym spotkaniu eliminacji do fazy grupowej (termin spowodowany jest smiercia Antonio Puerty). Co sadzicie o tych grupach? Wg mnie nie ma zadnej takiej zdecydowanej grupy smierci... Wszystkie są w miarę wyrownane. No może bym wyróżnił grupę G, bo może byc w niej niezla rywalizacja Poza tym, wróce do Ligi Mistrzów 2006/07. Wybrano najlepszych pilkarzy tej edycji.
Bramkarz - Petr Cech
Obrońca - Paolo Maldini
Pomocnik - Clarence Seedorf
Napastnik - Kaka
Pilkarz - Kaka
Zgadzacie się z tym? Ja raczej tak, choc mysle, ze z tym obronca to przesadzili... Nominowani byli jeszcze Terry,Carragher,Nesta i Carvalho. Może dla Nesty bardziej? Ale dobra, dla Maldniniego w sumie to mily prezent, bo ma juz 39 lat .
Nie wiem za co Paolo Maldini dostał nagrodę za najlepszego obrońcę w lidze mistrzów. Według mnie najlepszym obrońcą powinien zostać John Terry który grał o wiele lepiej. A co do grup to ciężko wskazać najmocniejszą ale jeżeli miałbym wskazać to grupy C i E
wydają się najsilniejsze.
Moim zdaniem, Liverpool będzie zdecydowanym faworytem. Finalista poprzedniej edycji LM powinien wyjść z grupy. O 2 miejsce powalczą Portugalczycy z Francuzami, ze wskazaniem na tych pierwszych - lubię ich bardziej, ponadto Marsylia spisuje sie w tym sezonie tak sobie Besiktas stać na dobre mecze, ale raczej nie na awans, czy nawet puchar UEFA.
Cytat:
GRUPA B
1. Chelsea
2. Valencia
3. FC Schalke 04
4. Rosenborg
Tutaj moim zdaniem nie będzie większych niespodzianek Do awansu wytypowałbym Chelsea i Valencię Schalke to dobry zespół, jednak nie sądzę, żeby poradził sobie z rywalami z południa. Rosenborg outsiderem - z pewnoscią 4 miejsce.
Cytat:
GRUPA C
1. Real Madryt
2. SV Werder Brema
3. Lazio Rzym
4. Olympiakos Pireus
Ciekawa grupa O ile Real jest faworytem w tej grupie, o tyle o drugie miejsce w 1/8 powalczy reszta Werder. Lazio i Olympiakos - z tych drużyn postawiłbym chyba Werder
Cytat:
GRUPA D
1. AC Milan
2. Benfica Lisbona
3. Celtic Glasgow
4. FK Szachtar Donieck
Łatwa grupa dla Milanu - jak dla mnie zwycięscy tej grupy. Tak jak w poprzednim roku, o awans powalczą także ze sobą Benfica i Celtic. Myślę, że "polski" zespół może nie sprostać rywalowi i zagrać tylko w Pucharze UEFA. Szachtar raczej na ostatnim miejscu.
Cytat:
GRUPA E
1. FC Barcelona
2. Olympique Lyonnais
3. VfB Stuttgart
4. Glasgow Rangers
Najciekawsza grupa dla mnie i chyba wogóle najbardziej wyrównana. Postawiłbym na Barcę, bo jest to mój ulubiony klub, ale także dlatego, że Katalończyków stać na dobrą grę Jednak pierwszego miejsca bym dla nich nie rezerwował, ze stuprocntową pewnością Lyon i VFB z pewnościa nie będą tylko i wyłącznie "dostarczycielami punktów" dla Hiszpanów. Lyon słabo rozpoczął sezon, ale nie należy ich lekceważyć. Wraz z Stuttgartem będą walczyć o miejsce w 1/8. A i Rangersi mogą namieszać
Cytat:
GRUPA F
1. Manchester United
2. AS Roma
3. Sporting Lisbona
4. FK Dynamo Kijów
Rewanż za poprzednio sezonową kleskę Roma będzie chciała pokazać sie z dobrej strony w meczach z Diabłami. Te 2 ekipy powinny awansować dalej Sporting i Dynamo raczej nie przeszkodzą im aż tak bardzo.
Cytat:
GRUPA G
1. Inter Mediolan
2. PSV Eindhoven
3. CSKA Moskwa
4. Fenerbahçe Stambul
Inter faworytem tej grupy. Mediolańczycy powinni uporać się z rywalami. Ponadto moim zdaniem awansuje PSV. CSKA i Fenerbache powalczą między sobą o miejsce w pucharze UEFA.
Cytat:
GRUPA H
1. Arsenal Londyn
2. Sevilla / AEK Ateny
3. Steaua Bukareszt
4. SK Slavia Praga
Zakładając, że Sevilla awansuje, a wszystko na to wskazuje , powinna stoczyć (moim zdaniem zwycięską) walkę o pierwsze miejsce w grupie z Arsenalem. Ani Steaua, ani Slavia nie mają większych szans na awans Slavia moim zdaniem awansuje do Pucharu UEFA, a Rumuni będą musieli obejść sie smakiem (i zadowolić ledwie 10 mln €)
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Co Wy tak tą Slavie Praga odrzucacie? Sprawili niezla niespodzianke eliminujac Ajax Amsterdam. Może teraz okaża się czarnym koniem? Fajnie, gdyby w LM znalazla sie taka druzyna, jak bodajze 2 sezony temu Artmedia. Pomimo, ze nie wyszla z grupy, to niezle namieszala... Może Slavia sprawi niespodzianke?
Slavia powinna zająć 3 miejsce i zagrać w Pucharze UEFA. Przynajmniej tak wynika z dotychczasowych wyników tej drużyny w Lidze Mistrzów
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
I mamy juz komplet teamow, ktore zagraja w fazie grupowej LM... Sevilla pokonala AEK Ateny 4-1 i jest w grupie z Arsenalem, Slavią i Steauą. Szkoda mi troche Rivaldo, ze nie pogra w LM , ale z drugiej strony cieszę sie z raczej spodziewanego sukcesu Sevilli, bo będą grać teraz na najwyzszym szczeblu rozgrywek w Europie. Myślę, że z powodzeniem mogą walczyć nawet w ćwierćfinale, bo mają bardzo zgraną paczkę. Kanoute, Fabiano, Renato, Navas, Alves, Keita, to zawodnicy, ktorzy wg mnie stanowia sile tej druzyny
We wtorek startuje w koncu Liga Mistrzów, na ktora juz dluuugo czekalem mam pytanie... wie ktoś może czy mecze będą pokazywane we wtorki i srody, czy tylko w srody ? a jak będą to na jakich kanalach? bo w zeszlym sezonie LM byla pokazywana tylko na TVP2 w srody :/ mam nadzieje, ze teraz bedzie chociaz i we wtorki i w srody
Z tego, co pisali w PS (Skarb Kibica), to mecze będą w telewizji n, oraz TVP. Napisali, że w TVP mają być mecze i we wtorek, i w środę. Problemem jest, że jednak w żadnym programie nie widziałem, żeby był mecz we wtorek Za to w środę mamy mecz Barcy z Lyonem.
Napisali, że w TVP mają być mecze i we wtorek, i w środę. Problemem jest, że jednak w żadnym programie nie widziałem, żeby był mecz we wtorek
A jednak tak nie ma TVP może pokazać 1 mecz w tygodniu. Ale nie ma uściślone, czy ma być wtorek, czy środa. Czyli będzie puszczany najlepszy mecz kolejki (w subiektywnym odczuciu Jacka Gmocha i innych), bez względu na to, czy będzie w środę czy we wtorek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum