Poprzedni temat «» Następny temat
Liga Mistrzów
Autor Wiadomość
barcatom1

Wysłany: Sro Maj 27, 2009 13:15   

FC Barcelona - Manchester United

Takiego finału dawno nie było. Mistrzowie dwóch najsilniejszych lig Europy i zdecydowanie dwie najlepsze drużyny na kontynencie. Nie licząc drobnych przestojów swoje ligi zarówno jedni jak i drudzy wygrali pewnie. Bukmacherzy nie mają za bardzo faworyta. Dla mnie gdyby nie brak defensorów Marqueza, Alvesa i Abidala oraz powracających dopiero po kontuzjach Henrygo i Iniesty (ich niewiadoma dyspozycja) byłaby to Barcelona, a tak dziury w obronie i ciężka do przewidzenia dyspozycja atakujących plus beznadziejny ostatnio Etoo dają dla mnie wyrównane szanse, ale sympatia kieuje mnie w kierunku 1.
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony

Mario 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Marzec 08
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 18:35   

Spektakl,dwa najlepsze zespoły w tym sezonie. Zapewne będę to wyrównany pojedynek,ale moim faworytem jest Manchester United. Dlatego też mój typ to 2.

Miłego oglądania, mam nadzieję,że emocji dziś nie zabraknie ;]

zioomus 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 08-2008
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 23:23   

Barcelona powinna oddać trofeum - przecież nie grali dżoga bonito ani w półfinale, ani w finale, tylko słabość sędziego (gdzie byście woleli mieć wakacje, w Katalonii czy deszczowym Londynie?) i Manchesteru zadecydowały o końcowym tryumfie, jak dla mnie na dzień dziś Liverpool i Chelsea stoją wyżej od Katalonki, tak więc... Jedno zdanie tylko, ślązackie przysłowie, oddające wszystko w kwestii finału i tego śmieszneog sezonu, ze słabiutkim finałem - kradzione nie tuczy. ( w sumie to ostatnie to słowa mojego przyjaciela - ale podpisuję się przy tym 8) )

btw. Heniek się chyba podczas oglądania finału pociął <mrgreen> jak to możliwe, że wielki, ceniony, el commentatorre, nazywa "wielką legende Barcelony srutu tutu" PUZIOLEM?!

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. " S. Lem

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 23:53   

zioomus napisał/a:
na dzień dziś Liverpool i Chelsea stoją wyżej od Katalonki

nie gadaj, bo jakby tak było to właśnie któraś z tych drużyn wznosiłaby Puchar LM.

ja jako chyba jedyny obiektywny z tego forum (w sensie nie przepadam za żadną zagraniczną drużyną) powiem tak, że Barcelona zasłużyła sobie moim zdaniem na to trofeum. dziś Manchester dobrze zaczął, ale jak wiadomo prawdziwych facetów poznaje się po tym jak kończą, nie jak zaczynają. bramka "Etego" w sumie ustaliła cały finał. Barcelona bardzo mądrze się broniła, a gdy była okazja to bardzo dobrze zaatakowała, o czym świadczy druga bramka. ten mecz miałem okazję oglądać w pewnej knajpie u boku moich równieśników, no i jeden z nich bardzo trafnie podsumował C. Ronaldo: "on zawodnikiem wielkim nigdy nie będzie, bo nie potrafi grać w meczach najważniejszych". i taka prawda. najlepsze przykłady? bryluje w całym sezonie LM, a w finale, nie licząc pierwszych 7-8 minut, nie gra nic. EURO 2004, finał - nic. a to on jest motorem napędowym MU, on nic nie gra, nie gra i Manchester, co było widać wczoraj.

Pirlo21 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2004
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 14:14   

Barcelona grała o klase lepiej. Manchester kompletnie zagubiony. Barcelona po 10 minucie kompletnie kontrowala gre. Po raz kolejny irytuje mnie CR7 oddający strzały z kazdej pozycji przezywajacy to ze pilka przechodzi 2 metry obok bramki. Nie wiem czy poczuł ze ma najlepszy strzał na swiecie ze wali z kazdej pozycji? jesli tak to niech poprawi troche celnosć bo wczoraj po za strzałem z wolnego w srodek bramki i strzale w Valdesa z 4 metów wszystko walil w trybuny. Suma suamru do prezycji i techniki strzału Gerrarda czy Kaki brakuje mu dużo. Nie sądziłem ze MU tak łatwo odda zwycięstwo. Bramka Messiego to jest policzek dla MU a pozatym szczyt bezczelnośći <por> Gdyby trafil Puyol to ocierało by się o bezczeszczenie zwłok :roll: Malo brakowało a mecz skonczył by sie wynikiem np 4-0 notabene tyle Barcelona przegrala 15 lat temu z Milanem :razz: Raziło również przemęczenie MU. Zastanawił mnie brak Teveza w pierwszym składzie a obecność Giggsa który nie był wogóle widoczny. Mimo wszystko brawa dla nich ze dostali sie do finału. Wielkie brwa dla Pepa Guardioli za to co osiągnał z tym zespolem w tym sezonie poskładał drużyne która wydawał sie kompletnie rozbita nawet Eto'o pracował w obronie :shock: Bohaterami dla mnie Iniesta Xavi którzy niesamowicie przetrzymywali piłkę pokazując niebywał zaawanswoane techniczne. Brawo Barcelona!

[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 3:16 pm ]

btw. Heniek się chyba podczas oglądania finału pociął <mrgreen> jak to możliwe, że wielki, ceniony, el commentatorre, nazywa "wielką legende Barcelony srutu tutu" PUZIOLEM?![/quote]

możliwe że w Kataloni tak sie czyta jego nazwisko podobnie jest bodaj z Xavim

Carlo Ancelotti

Pamiętam, gdy kolega z reprezentacji Francji powiedział mi kiedyś: „gdy nosisz koszulkę Milanu, to znaczy, że odniosłeś sukces”.

William Gallas
Ostatnio zmieniony przez Pirlo21 Czw Maj 28, 2009 14:17, w całości zmieniany 1 raz  

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 14:36   

Pirlo21 napisał/a:
PUZIOLEM?

Puziolem to jeszcze nic, na początku dwa razy był Czarlsem. :mrgreen:

stoper 

Profil: autografy:głownie ROMA,pozniej lubiani gracze
Kolekcjoner od: IX 2008
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 14:47   

zioomus napisał/a:
Barcelona powinna oddać trofeum - przecież nie grali dżoga bonito ani w półfinale, ani w finale, tylko słabość sędziego (gdzie byście woleli mieć wakacje, w Katalonii czy deszczowym Londynie?)

hehe. oni nie powinni sie znalezc w polfinale (Chelsea) bo powinni odpasc z Liverpoolem.

Dżosep Guerdiola :lol: dobrze ustawil druzyne i tyle. Puziola na prawej, Etego w ataku...

ogolnie byl zajebisty komentarz. w pierwszych dziesieciu minutach myslalem, ze rzuce paczka chipsow w TV.

22.07.1927 r.

kanibal 

Profil: autografy uczestników MŚ w RPA
Kolekcjoner od: 2003
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 14:54   

stoper napisał/a:
bo powinni odpasc z Liverpoolem.

Z Liverpoolem ? :roll:

stoper 

Wysłany: Czw Maj 28, 2009 14:55   

tak, Chelsea powinna odpasc z Liverpoolem :roll: a jak nie to jeszcze wczesniej z Juventusem

22.07.1927 r.

kanibal 

Profil: autografy uczestników MŚ w RPA
Kolekcjoner od: 2003
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 14:56   

Aha Chelsea, myślałem że chodzi ci o Barce . przeczytałem bez zrozumienia sorka.
Ostatnio zmieniony przez kanibal Czw Maj 28, 2009 14:57, w całości zmieniany 1 raz  

wooof 

Profil: Ogólny
Kolekcjoner od: 30-03-2008
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 15:01   

Barca wygrała zasłużenie i tu nie ma co polemizować, ale co do finału to mnie oprócz wyniku rozczarował poziom meczu, bo sami przyznacie że ten nie był wysoki. Barca wcale nie zagrała supermeczu godnego tych wszyskich wielkich słów jakich się teraz w stosunku do niej używa, to poprostu United zagrali katastrofalne spotkanie, a Barca tylko strzeliła. Mimo tego że jestem zagożałym kibicem United to gdyby ktoś mi przed meczem powiedział że MU tak zagraja jak zagrali i powiedział mi wynik meczu to nie uwierzyłbym że przy takiej postawie United Barca strzeli tylko dwie bramki, bo taka dużyna za jaką uważa się Barce przy tak grającym przeciwniku (a raczej stojącym) powinna strzelic 4-5 goli.Dlatego też śmieszą mnie troche te wielki określenia cudowna, galaktyczna, nieziemska Barca, bo to zupełnie normalny klub który wygrał finał bo poprostu był lepszy ale bez żadnych fajerwerków.

zioomus 

Wysłany: Czw Maj 28, 2009 15:07   

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. " S. Lem

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 15:11   

Odpuść sobie i po prostu przyznaj, że twój "wielki Real" od 2002 nie potrafi dokonać tego, co Barcelonie przez 3 lata udało się dwukrotnie. :lol:

stoper 

Wysłany: Czw Maj 28, 2009 15:15   

a wlasnie. skoro Barca jest slaba, nic nie gra to co powiesz o grze Realu? czekaj, czekaj... jak to bylo... 4:1 z Liverpoolem?

po tym finale po prostu czuc niedosyt.

22.07.1927 r.

zioomus 

Wysłany: Czw Maj 28, 2009 15:21   

<cwaniak> Jesteście zajebiści panowie, rozmawiamy o Barcelonie nie o Realu, nie, z Liverpoolem było 4:0 <faja> A z Barceloną 6:2 i 2:0 i co? Daje wam to powód do dumy?

Odpowiedz do tematu