Poprzedni temat «» Następny temat
Hiszpania,Anglia,Niemcy,Włochy
Autor Wiadomość
lukasek92 

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 08:55   Hiszpania,Anglia,Niemcy,Włochy

W temacie piszemy nasze opinie na temat: spotkań, pretendentów do zwyciestw w ligach i pucharach, a także najnowsze newsy zwiazane z Primera Division,Premier League,Bundesligą i Serie A.

Wczoraj zaczęła się Bundesliga. Od razu meczyk na szczycie, bo przecież mistrz grał z wicemistrzem. Stuttgart zremisowal 2-2 z Schalke. Mecz stał na bardzo wysokim poziomie(choc widzialem tylko ostatnie 25-30 min) :P

Co do faworytow do zwyciestwa w swoich ligach, to uwazam, ze w Hiszpanii sa to 3 druzyny - Atletico, Real i Barca. W Anglii jak zawsze Chelsea,Man Utd,Liverpool i być może Tottenham,ktory ma naprawde silny sklad. W Niemczech bedzie ostra rywalizacja :D Moze powroci na tron jakże wspaniale uzupelniony w oknie transferowym Bayern? Zobaczymy :P We Wloszech liczę na AC Milan...

Aha i dzisiaj na TVP2 jest pierwszy mecz o Superpuchar Hiszpanii Real Madryt - FC Sevilla. Godzina 22 :D

Mała poprawka: nie Shalke tylko Schalke - to raczej nie dociśnięcie klawisza :D

oraz nie Athletico tylko Atletico

Athletic Bilbao

Atletico Madrid

No z Schalke to rzeczywiscie nie docisnąłem klawisza, a Atletico i Athletic mi sie zawsze mylą :P Teraz juz bede wiedzial. Dziekuje :D
Ostatnio zmieniony przez lukasek92 Sob Sie 11, 2007 13:51, w całości zmieniany 1 raz  

hubert90

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 10:11   

Primera Division,Premier League,Bundesligą i Serie A.

Primiera Division - Real Madryt, Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid

Premier League - Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool

Bundesliga - Bayern Monachium , VfB Stuttgart, Werder Bremen, Borussia Dortmund

Serie A - Inter Milan, AC Milan, SS Lazio Roma, AS ROMA

takie są moje typy :D pisałem w kolejności jakie miejsce zajmą w tabeli wg. mnie

Rudy 

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 11:32   

A to moje typy:

Primiera Division - Real Madryt, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla

Pemiership - Man Utd, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Everton/Tottenham

Bundesliga - Bayern Munchen, Werder Bremen, VfB Stuttgart, Schalke 04

Serie A - Juve, AS Roma, Inter, AC Milan,

szymonp1992

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 11:38   

Primiera Division - Valencia, Real M., Barcelona, Sevilla, Atletico M., Villarreal, BETIS

Pemiership - Liverpool, Chelsea, ManU, Tottenham, Arsenal

Bundesliga - Bayern, Werder, Schalke, Borussia Dortmund, Stuttgart, Hertha

Serie A - Milan, Juve, Inter, Roma

A i jeszcze Ligue1: Lyon, Marseille, Toulouse

edmilson 

Profil: Autografy, przypinki, proporczyki
Kolekcjoner od: 2007-02
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 11:52   

Primera Division - Barcelona, Real Madryt, Sevilla, Valencia

Bundesliga - Werder Brema, Bayern M; Stuttgart, Schalke

Serie A - AC Milan, Inter, AS Roma, Juventus

Premiership - Man.Utd; Chelsea, Liverpool, Arsenal

Ligue 1 - Olimpique Lyon, Marsylia, Toulouse, RC Lens lub Valenciennes

gelu 

Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 18:58   

Primera Division - Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt, Sevilla

Bundesliga - Werder Brema, Stuttgart, Bayern Monachium, Schalke

Serie A - AC Milan, Inter, Juventus, AS Roma

Premiership - Manchester, Chelsea, Arsenal, Manchester City

Ligue 1 - Marsylia, Olimpique Lyon, RC Lens, AJ Auxerre
Ostatnio zmieniony przez gelu Nie Sie 12, 2007 09:22, w całości zmieniany 1 raz  

lukasek92 

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 20:44   

Gelu : Nie Athletico, tylko Atletico :D też sie tego nauczylem dzisiaj,przewin strone do gory, a zobaczysz :P

Proszę nie tylko typowac jaka bedzie kolejnosc, ale i Wasze opinie, a także wyniki i rozne newsy z tych czterech lig(tylko nie transferowe,bo juz jest taki temat :P )

Dzisiaj rozpoczela sie angielska Premiership :D

Porażka Tottenhamu z Sunderlandem wydaje sie byc niespodzianka.W innym ciekawym spotkaniu Liverpool wygral 2-1 z Aston Villa.Jutro dokonczenie kolejki.

W Bundeslidze Bayern pokonal Hanse 3-0,a swoje pierwsze bramki zdobyli Klose(2) i Luca TOni :D

Arminia pokonala 3-1 na wyjezdzie z Wolfsburgiem, a swoje pierwsze trafienie w nowym sezonie zaliczyl Artur Wichniarek :)

No fakt ;) Ciągle mi się to myli :] /gelu

sesolinho7

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 16:39   

W tym sezonie mistrzem Hiszpanii bedzie barcelona, kupila swietnych zawodnikow

lukasek92 

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 20:12   

Dzisiaj byly zakonczenia pierwszych kolejek ligowych w Niemczech i Anglii. Chelsea pokonala 3-2 Birmingham(swoje pierwsze gole w Premiership zdobyli Malouda i Pizzaro) Arsenal wygral swoj mecz po ciezkim boju 2-1, a Man Utd zremisowal niespodziewanie bezbramkowo z Reading :P W Niemczech Borussia przegrala 3-1 Duisburgiem :/ co Wy na to? :P

P.S. Czy mógłbym prosić o wklejenie tego tematu? Bo przecież sezon ligowy trwa bardzo dlugo, a w czasie przerw też się coś zawsze dzieje w klubach z tych państw :P

szymonp1992

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 10:16   

Borussia - Duisburg to był pokaz jak można zlekceważyć kontrataki słabego (?) beniaminka... Bo rzut wolny i karny były po kontrze, a trzeci gol to już naprawdę pokaz wzorowego wyprowadzenia tego typu akcji... Wątpię, żeby Duisburg coś znaczącego w tym sezonie osiągnął, ale zdarzą się takie niespodzianki na pewno jeszcze kilka razy...

kowal1071 

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 21:37   

Zacznijmy od początku liga hiszpańska. Według mnie faworytem jest Real Madrid choć nie prezetowali dobrej formy w przedsezonowych spraingach. Teraz w realu będzie grał Sneijder który może uporząskować grę Realu.

Barcelona....Przedewszystkim za dużo gwiazd. Nie sądzę żeby grali tak dobrz żeby wygrać ligę. Najlepszy interes klub z katalonii zrobił kupując Yaya Toure który w lidze francuskiej prezentował wysokie umiejętności. Z tego co widziałem w Barcelonie prezentuje się jeszcze lepiej.

Atletico.... Mają dobry skład oby nie powtórzyło się to co rok temu. Mieli "wypasiony" skład i w lidze byli dopiero na 7 miejscu które nie premiowało ich nawet do startu w pucharze uefa. Jeżeli będą mieli formę to mogą być wyżej niż Barcelona.

Sevilla lub Valencia na miejscu czwartym. Prezentują podobny poziom.

O innych ligach nie będę się tak rozpisywał bo mi się nie chce napiszę w słupku.

Bundesliga -1.Bayern 2.Werder 3.Schalke

Serie A - 1. Inter 2. Milan 3. Roma 4. Lazio

Premiership - 1. Chelsea 2. Man.UTD 3.Man.City 4.Liverpool

Ligue 1 - 1.Bordeaux 2.Ol.Lyon 3.Ol. Marsylia

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

lukasek92 

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 23:14   

Poza tym Real nie zawsze wystepowal w podstawowym skladzie. Shuster dawal szanse do zaprezentowania sie innym graczom. Choć wlasnie brakowalo nam takiego ofensywnego pomocnika, byc moze Snejider bedzie droga do sukcesu?

------------Casillas-----------

-----Ramos----------Pepe-------

Cicinho------------------Drenthe

------------Diarra-------------

Robinho-----------------Baptista

------------Sneijder------------

----Saviola----------RVN--------

Marzy mi sie takie ustawienie, ale pewnie nie beda stawiac na Baptiste:P

W pierwszym meczu o Superpuchar Hiszpanii Real polegl Sevilli 1-0 po golu z rzutu karnego Luisa Fabiano. Andaluzyjczycy byli zdecydowanie lepsi w tym spotkaniu,Real praktycznie gral dobrze ostatnie 5 minut :P Mam nadzieje, ze w rewanzu bedzie lepiej...

La Liga zaczyna sie 26.08. Hitowe spotkania pierwszej kolejki, to niewatpliwie Real - Atletico i Sevilla - Getafe.

Serie A startuje za to 25 sierpnia spotkaniem Lazio z Torino :)

szymonp1992

Wysłany: Wto Sie 14, 2007 08:36   

---Metzelder--------Pepe-------

Ramos------------------M. Torres

Robinho------------------Drenthe

-----------Sneijder-------------

-----Raul------------RvN--------

Po małych poprawkach zgadzam się, że Real będzie grał tak, ewentualnie diamentem z Raulem za Ruudem (wtedy Gago jako def. pom. zamiast Drenthe lub Robinho, a Sneijder na schodzącego do środka ze skrzydła pomocnika - coś jak Zidane w Realu jeszcze 2-3 lata temu). Wyglądałoby to tak:

---Metzelder--------Pepe-------

Ramos------------------M. Torres

-------Diarra------Gago--------

Robinho------------------Sneijder

--------------Raul-------------

--------------RvN-------------

Sneijder dublowałby pozycję Raula w razie potrzaby, a Miguel Torres podłączałby się do akcji zaczepnych jako skrzydłowy. Raczej mało prawdopodobny jest wariant z trójką obrońców, chyba, że Real musiałby gonić wynik w końcówce meczu. Wtedy można przewidywać, że Bernd Schuster spróbowałby takiej taktyki:

----Ramos---Metzelder---Pepe---

-------------------------------

Robinho------------------Drenthe

-----------Sneijder-------------

-----Raul--Baptista--RvN--------

Za któregoś z napastników mógłby oczywiście grać Saviola. Na Baptiste postawiłem ze względu na świetną posturę (gra głową i siła są bardzo ważne gdy rywale bronią się całym zespołem)

Ustawień 3-5-2 czy 4-5-1 (nie diament) nie będę omawiał, ponieważ wątpliwe, by Pan Schuster ich użył

Myślę, że ten zarys przybliżył Wam trochę jak może grać Real w tym sezonie. Zaznaczam: MOŻE, bo nigdy nie wiadomo czy nie dojdzie Robben czy Quaresma.

lukasek92 

Wysłany: Pią Sie 17, 2007 11:30   

W Anglii odbyly sie ostatnio mecze drugiej kolejki (nie wszystkie). Jestem zaskoczony juz drugim remisem mistrzow Anglii - Manchesteru United. Czerwone Diably tym razem nie potrafily uporac sie z Portsmouth zaledwie remisujac 1-1. Przypomne, ze w pierwszej kolejce Man Utd zremisowal u siebie bezbramkowo z Reading, z ktorym Chelsea Londyn wygrala w 2 kolejce 2-1 :) Swoje mecze wygraly tez Man City, Fulham, Wigan i Everton (z Tottenhamem w Londynie 3-1 :/ ). Ponadto Birmingham zremisowalo 2-2 Sunderlandem. Być moze Sunderland sprawi nam jakaś niespodzianke w tym sezonie w postaci wysokiego miejsca w lidze? Najpierw wygrana z TH, a teraz remis z Birmingham :P zobaczymy :D

P.S. Ponawiam swą prośbę o przyklejenie tego tematu :P

lukasek92 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 19:36   

Dzisiaj odbylo sie wiekszosc spotkan 3 kolejki Premier League, a takze Bundesligi :D Cieszy mnie zwyciestwo Tottenhamu aż 4-0 z Derby. Moze to bedzie przelomowy moment TH i teraz zaczna wygrywac? Oby... Jutro i pojutrze graja najlepsze teamy czyli Man Utd,Arsenal,Chelsea, Liverpool :P Co do Bundesligi, to widzialem 60 minut meczu Werder - Bayern. Bremenczycy zostali upokorzenia, bo przegrali na wlasnym obiekcje az 4-0! Zarząd Bayernu zapewne cieszy fakt, ze z pierwszym 7 goli jakie Bayern zdobyl w tym sezonie aż 6 ustrzelili nowi zawodnicy (2 Klose,2 TOni,a po jednym trafieniu Ribery i Altintop). W innych ciekawych spotkaniach Schalke rozbilo 4-1 Borussie Dortmund, a Hertha ograla Stuttgart 3-1. Warto dodać iż w meczu Arminii z Eintrechtem(2-2) swoją druga bramke w sezonie zdobyl Artur Wichniarek :D

Dodane po 23 godzinach 39 minutach:

Dzisiaj kolejna porcja spotkan w Anglii i w Niemczech. W hicie weekendu Liverpool zremisowal 1-1 z Chelsea po golach Torresa i Lamparda. Jedyna druzyną, ktora zdobyla do tej pory komplet punktow jest Manchester City. Dzis w derbach Manchesteru pokonali oni o wiele bardziej utytułowanych rywali Man Utd 1-0. Mistrzowie Anglii w tym sezonie w trzech meczach zdobyli... 2 punkty i jedna bramkę :D . Ogladalem dzisiaj mecz Bundesligi HSV 1-0 Bayer. Ogladal ktos moze? Hamburczycy wygrali po golu z karnego Rafaela Van Der Vaarta. Podobno Holender ma odejść jeszcze w tym okienku transferowym do Valencii. Troche by bylo szkoda, bo Hamburg bez nie go nie bedzie tą samą druzyna...

Odpowiedz do tematu