Wysłany: Sob Sie 11, 2007 08:55 Hiszpania,Anglia,Niemcy,Włochy
W temacie piszemy nasze opinie na temat: spotkań, pretendentów do zwyciestw w ligach i pucharach, a także najnowsze newsy zwiazane z Primera Division,Premier League,Bundesligą i Serie A.
Wczoraj zaczęła się Bundesliga. Od razu meczyk na szczycie, bo przecież mistrz grał z wicemistrzem. Stuttgart zremisowal 2-2 z Schalke. Mecz stał na bardzo wysokim poziomie(choc widzialem tylko ostatnie 25-30 min)
Co do faworytow do zwyciestwa w swoich ligach, to uwazam, ze w Hiszpanii sa to 3 druzyny - Atletico, Real i Barca. W Anglii jak zawsze Chelsea,Man Utd,Liverpool i być może Tottenham,ktory ma naprawde silny sklad. W Niemczech bedzie ostra rywalizacja Moze powroci na tron jakże wspaniale uzupelniony w oknie transferowym Bayern? Zobaczymy We Wloszech liczę na AC Milan...
Aha i dzisiaj na TVP2 jest pierwszy mecz o Superpuchar Hiszpanii Real Madryt - FC Sevilla. Godzina 22
Mała poprawka: nie Shalke tylko Schalke - to raczej nie dociśnięcie klawisza
oraz nie Athletico tylko Atletico
Athletic Bilbao
Atletico Madrid
No z Schalke to rzeczywiscie nie docisnąłem klawisza, a Atletico i Athletic mi sie zawsze mylą Teraz juz bede wiedzial. Dziekuje
Ostatnio zmieniony przez lukasek92 Sob Sie 11, 2007 13:51, w całości zmieniany 1 raz
Gelu : Nie Athletico, tylko Atletico też sie tego nauczylem dzisiaj,przewin strone do gory, a zobaczysz
Proszę nie tylko typowac jaka bedzie kolejnosc, ale i Wasze opinie, a także wyniki i rozne newsy z tych czterech lig(tylko nie transferowe,bo juz jest taki temat )
Dzisiaj rozpoczela sie angielska Premiership
Porażka Tottenhamu z Sunderlandem wydaje sie byc niespodzianka.W innym ciekawym spotkaniu Liverpool wygral 2-1 z Aston Villa.Jutro dokonczenie kolejki.
W Bundeslidze Bayern pokonal Hanse 3-0,a swoje pierwsze bramki zdobyli Klose(2) i Luca TOni
Arminia pokonala 3-1 na wyjezdzie z Wolfsburgiem, a swoje pierwsze trafienie w nowym sezonie zaliczyl Artur Wichniarek
Dzisiaj byly zakonczenia pierwszych kolejek ligowych w Niemczech i Anglii. Chelsea pokonala 3-2 Birmingham(swoje pierwsze gole w Premiership zdobyli Malouda i Pizzaro) Arsenal wygral swoj mecz po ciezkim boju 2-1, a Man Utd zremisowal niespodziewanie bezbramkowo z Reading W Niemczech Borussia przegrala 3-1 Duisburgiem :/ co Wy na to?
P.S. Czy mógłbym prosić o wklejenie tego tematu? Bo przecież sezon ligowy trwa bardzo dlugo, a w czasie przerw też się coś zawsze dzieje w klubach z tych państw
Borussia - Duisburg to był pokaz jak można zlekceważyć kontrataki słabego (?) beniaminka... Bo rzut wolny i karny były po kontrze, a trzeci gol to już naprawdę pokaz wzorowego wyprowadzenia tego typu akcji... Wątpię, żeby Duisburg coś znaczącego w tym sezonie osiągnął, ale zdarzą się takie niespodzianki na pewno jeszcze kilka razy...
Zacznijmy od początku liga hiszpańska. Według mnie faworytem jest Real Madrid choć nie prezetowali dobrej formy w przedsezonowych spraingach. Teraz w realu będzie grał Sneijder który może uporząskować grę Realu.
Barcelona....Przedewszystkim za dużo gwiazd. Nie sądzę żeby grali tak dobrz żeby wygrać ligę. Najlepszy interes klub z katalonii zrobił kupując Yaya Toure który w lidze francuskiej prezentował wysokie umiejętności. Z tego co widziałem w Barcelonie prezentuje się jeszcze lepiej.
Atletico.... Mają dobry skład oby nie powtórzyło się to co rok temu. Mieli "wypasiony" skład i w lidze byli dopiero na 7 miejscu które nie premiowało ich nawet do startu w pucharze uefa. Jeżeli będą mieli formę to mogą być wyżej niż Barcelona.
Sevilla lub Valencia na miejscu czwartym. Prezentują podobny poziom.
O innych ligach nie będę się tak rozpisywał bo mi się nie chce napiszę w słupku.
Bundesliga -1.Bayern 2.Werder 3.Schalke
Serie A - 1. Inter 2. Milan 3. Roma 4. Lazio
Premiership - 1. Chelsea 2. Man.UTD 3.Man.City 4.Liverpool
Ligue 1 - 1.Bordeaux 2.Ol.Lyon 3.Ol. Marsylia
Poza tym Real nie zawsze wystepowal w podstawowym skladzie. Shuster dawal szanse do zaprezentowania sie innym graczom. Choć wlasnie brakowalo nam takiego ofensywnego pomocnika, byc moze Snejider bedzie droga do sukcesu?
------------Casillas-----------
-----Ramos----------Pepe-------
Cicinho------------------Drenthe
------------Diarra-------------
Robinho-----------------Baptista
------------Sneijder------------
----Saviola----------RVN--------
Marzy mi sie takie ustawienie, ale pewnie nie beda stawiac na Baptiste:P
W pierwszym meczu o Superpuchar Hiszpanii Real polegl Sevilli 1-0 po golu z rzutu karnego Luisa Fabiano. Andaluzyjczycy byli zdecydowanie lepsi w tym spotkaniu,Real praktycznie gral dobrze ostatnie 5 minut Mam nadzieje, ze w rewanzu bedzie lepiej...
La Liga zaczyna sie 26.08. Hitowe spotkania pierwszej kolejki, to niewatpliwie Real - Atletico i Sevilla - Getafe.
Serie A startuje za to 25 sierpnia spotkaniem Lazio z Torino
Po małych poprawkach zgadzam się, że Real będzie grał tak, ewentualnie diamentem z Raulem za Ruudem (wtedy Gago jako def. pom. zamiast Drenthe lub Robinho, a Sneijder na schodzącego do środka ze skrzydła pomocnika - coś jak Zidane w Realu jeszcze 2-3 lata temu). Wyglądałoby to tak:
---Metzelder--------Pepe-------
Ramos------------------M. Torres
-------Diarra------Gago--------
Robinho------------------Sneijder
--------------Raul-------------
--------------RvN-------------
Sneijder dublowałby pozycję Raula w razie potrzaby, a Miguel Torres podłączałby się do akcji zaczepnych jako skrzydłowy. Raczej mało prawdopodobny jest wariant z trójką obrońców, chyba, że Real musiałby gonić wynik w końcówce meczu. Wtedy można przewidywać, że Bernd Schuster spróbowałby takiej taktyki:
----Ramos---Metzelder---Pepe---
-------------------------------
------------Diarra-------------
Robinho------------------Drenthe
-----------Sneijder-------------
-----Raul--Baptista--RvN--------
Za któregoś z napastników mógłby oczywiście grać Saviola. Na Baptiste postawiłem ze względu na świetną posturę (gra głową i siła są bardzo ważne gdy rywale bronią się całym zespołem)
Ustawień 3-5-2 czy 4-5-1 (nie diament) nie będę omawiał, ponieważ wątpliwe, by Pan Schuster ich użył
Myślę, że ten zarys przybliżył Wam trochę jak może grać Real w tym sezonie. Zaznaczam: MOŻE, bo nigdy nie wiadomo czy nie dojdzie Robben czy Quaresma.
W Anglii odbyly sie ostatnio mecze drugiej kolejki (nie wszystkie). Jestem zaskoczony juz drugim remisem mistrzow Anglii - Manchesteru United. Czerwone Diably tym razem nie potrafily uporac sie z Portsmouth zaledwie remisujac 1-1. Przypomne, ze w pierwszej kolejce Man Utd zremisowal u siebie bezbramkowo z Reading, z ktorym Chelsea Londyn wygrala w 2 kolejce 2-1 Swoje mecze wygraly tez Man City, Fulham, Wigan i Everton (z Tottenhamem w Londynie 3-1 :/ ). Ponadto Birmingham zremisowalo 2-2 Sunderlandem. Być moze Sunderland sprawi nam jakaś niespodzianke w tym sezonie w postaci wysokiego miejsca w lidze? Najpierw wygrana z TH, a teraz remis z Birmingham zobaczymy
P.S. Ponawiam swą prośbę o przyklejenie tego tematu
Dzisiaj odbylo sie wiekszosc spotkan 3 kolejki Premier League, a takze Bundesligi Cieszy mnie zwyciestwo Tottenhamu aż 4-0 z Derby. Moze to bedzie przelomowy moment TH i teraz zaczna wygrywac? Oby... Jutro i pojutrze graja najlepsze teamy czyli Man Utd,Arsenal,Chelsea, Liverpool Co do Bundesligi, to widzialem 60 minut meczu Werder - Bayern. Bremenczycy zostali upokorzenia, bo przegrali na wlasnym obiekcje az 4-0! Zarząd Bayernu zapewne cieszy fakt, ze z pierwszym 7 goli jakie Bayern zdobyl w tym sezonie aż 6 ustrzelili nowi zawodnicy (2 Klose,2 TOni,a po jednym trafieniu Ribery i Altintop). W innych ciekawych spotkaniach Schalke rozbilo 4-1 Borussie Dortmund, a Hertha ograla Stuttgart 3-1. Warto dodać iż w meczu Arminii z Eintrechtem(2-2) swoją druga bramke w sezonie zdobyl Artur Wichniarek
Dodane po 23 godzinach 39 minutach:
Dzisiaj kolejna porcja spotkan w Anglii i w Niemczech. W hicie weekendu Liverpool zremisowal 1-1 z Chelsea po golach Torresa i Lamparda. Jedyna druzyną, ktora zdobyla do tej pory komplet punktow jest Manchester City. Dzis w derbach Manchesteru pokonali oni o wiele bardziej utytułowanych rywali Man Utd 1-0. Mistrzowie Anglii w tym sezonie w trzech meczach zdobyli... 2 punkty i jedna bramkę . Ogladalem dzisiaj mecz Bundesligi HSV 1-0 Bayer. Ogladal ktos moze? Hamburczycy wygrali po golu z karnego Rafaela Van Der Vaarta. Podobno Holender ma odejść jeszcze w tym okienku transferowym do Valencii. Troche by bylo szkoda, bo Hamburg bez nie go nie bedzie tą samą druzyna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum