Poprzedni temat «» Następny temat
Hiszpania,Anglia,Niemcy,Włochy
Autor Wiadomość
szymonp1992

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 13:16   

lukasek92 napisał/a:
Zarząd Bayernu zapewne cieszy fakt, ze z pierwszym 7 goli jakie Bayern zdobyl w tym sezonie aż 6 ustrzelili nowi zawodnicy

Nie wiem czy jest się z czego cieszyć, bo to oznacza, że starzy zawodnicy mało znaczą... Albo po prostu (jeśli chodzi o Klosego i Toniego) to napastnicy strzelają

:)

Ja jakoś nie umiem się przyzwyczaić, że teraz tego tyle w TV, wszędzie... Pewnie znowu zacznę pamiętać o wszystkich meczach we wrześniu... Bo teraz zapomniałem choćby o inauguracji ligi holenderskiej, czy 2 tygodnie temu angielskiej...

:/

fafiozo

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 21:06   

Premiership:Liverpool,Chelsea,Man Utd,Arsenal

Serie A:Inter,Juve,Milan,Fiorentina

La Liga:Sevilla,Barca,Real,Atletico

Bundesliga:Bayern,Schalke,Werder,HSV

lukasek92 

Wysłany: Sob Sie 25, 2007 21:49   

W końcu zaczęła się La Liga! :) Mój ukochany Real Madryt pokonał w pierwszej kolejce lokalnego rywala Athletico 2-1 :D pomimo straty gola już w 53 sekundzie (Aguero), Krolewskim udalo sie zdobyc 2 gole (Raul i Snajders :P ).

Zaczela sie takze wloska Serie A i od razu pogrom zaliczył mający coś do udowodnienia beniaminek Juventus :P 5-1 z Livorno (3 gole Trezegueta i 2 nowego nabytku Iaquinty). W Niemczech raczej bez niespodzianek może nieliczac wczorajszej porażki Hamburga z Bochum :( Bayern gromi 3-0 , Werder wygrywa 1-0, a Arminia Bielefeld pokonuje 2-0 Herthe. Brawo dla Wichniarka, ktory po 3 kolejkach prowadzi w tabeli strzelców :D . W Anglii w koncu zostal zatrzymany Manchester City. Nie przez byle kogo,bo przez Arsenal. Kanonierzy wygrali 1-0 po golu Cesca Fabregasa :P . Liverpool wygral 2-0 z Sunderlandem, a Chelsea 1-0 z Portsmouth.

Wydaje Wam się, ze po pierwszych kolejkach w Anglii i Niemczech już mozemy wskazać druzyny, ktore będą blyszczaly w tym sezonie? :P Ja nie mam pewnosci co do Anglii, ale w Niemczech nie ma bata chyba na Bayern... Niespodzianka może być Arminia Bielefeld ;)

lukasek92 

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 09:20   

I ruszyła La Liga w końcu :D Czekałem i czekałem dluugo na jej start. W najciekawszych meczach Real wygral u siebie 2-1 z Atletico mimo straconej bramki już w 53 sekundzie :P . Racing Santander - nowy klub Smolarka zremisowal u siebie z Barca bezbramkowo. Niestety Polak zaliczyl tragiczny debiut dostając czerwoną kartkę po niecalych chyba 15 minutach gry... Chyba najwieksza sensacje sprawil beniaminek Almeria, ktory pokonal w La Corunii, miejscowe Deportivo aż 3-0! Takim samym wynikiem zakonczylo się spotkanie Valencii z Villarealem. Valencia serio chyba musiala grac fatalnie skoro czerwone kartki zobaczyli David Villa i Joaquin Sanchez :/...

Ruszyla liga takze we Wloszech :D jak wiadomo Juve wygralo 5-1 z Livorno, Milan pokonal na wyjezdzie Genoa 3-0(2 gole Kaki i gol Ambrosiniego). Inter zremisowal 1-1 z Sampdorią.

W Anglii pierwsze zwyciestwo w tym sezonie odniosł Man Utd, ktory po bramce Naniego wygral z Tottenhamem. Ogladaliscie jakies mecze? Ja niestety nie, kompletnie zapomnialem ogladac Bundeslige w ten weekend... Ogladalem tylko wczoraj Porto-Sporting(1-0) :D Co sadzicie o tych wynikach? Dopiszcie jakies swoje jak chcecie, bo nie wypisalem wszystkich tylko najciekawsze wg mnie :P

gigant 

Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 19:34   

W piątek i sobote rozegrano siedem z dziewięciu spotkań Bundesligi. Do niemałej niespodzianki doszło w Bochumie gdzie miejscowy VFL pokonał HSV Hamburg 2-1. HSV troche zawiódł. Kto jak kto ale Bochum był zespołem do pokonania, a bramka przez nich strzelona, została zdobyta przez van der Vaarta z karnego zresztą tak jak w meczu z Bayerem.

Arminia Bielefeld zwyciężyła u siebie dwa do zera z pozornie lepszą Herthą. Bramkę dla Bielefeldczyków zdobył Artur Wichniarek dla którego był to trzeci gol w sezonie i tym samym wraz z Lucą Tonim i Tommy'm Bechmannem przewodzi w tabeli strzelców. Drugiego gola zdobył Masmanidis. Ten gol Wichniarka to po ogromnym błędzie piłkarza Herthy. Śmiać mi się chce jak widze ten błąd.

Pierwsze punkty w tym sezonie zdobyła Borussia Dortmund. Po przegranych z Duisburgiem i Schalke rozgromili Energie Cottbus 3-0. Dwie bramki w tym spotkaniu zdobył argentyński napastnik Diego Klimowicz. Podobno Kuba bardzo dobrze spisał się w tym spotkaniu. Dortmundczyków czeka teraz mecz z outsiderem rozgrywek-Hansą Rostock. Licze na wygraną.

Nie zawiódł też Bayern Monachium, który po golach Luci Toniego, Mark van Bommela i Hamita Altintopa pewnie pokonał Hannover 96. Tak jak się spodziewałem Bayern spisuje się świetnie. 3 mecze-3 zwycięstw, dotychczas bez straty bramki.

W ostatnim sobotnim spotkaniu Bayer Leverkusen zdobył trzy punkty po zwycięstwie nad beniaminkiem Bundesligi - Karlsruher SC. Wynik 3-0 ustalili jeszcze przed gwizdkiem kończącym pierwszą połowę. Po samobójczym golu Franza zdobywcami bramek byli Freidrich i ubiegłoroczny król strzelcow - Theofanis Gekas. Ciekawe czy Grek w Bayerze będzie równie skuteczny. Póki co to jego pierwszy gol w sezonie. Pożyjemy, zobaczymy.

W niedzielnych meczach VFL Wolfsburg zremisował z Schalke 1-1. Piękną bramę strzelił Jacek Krzynówek. O mały włos a Wolfsburg nie wygrał. Schalke wyrównało 4 minuty przed końcem. Ale by była niespodzianka gdyby przegrali.

lukasek92 

Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 20:02   

W poprzedni weekend w czterech ligach, o ktorych mowa w temacie rozegrano wiele ciekawych spotkan. Hitem Bundesligi bylo zapewne spotkanie Bayernu z Hamburgiem zakonczone remisem 1-1. Bayern tym samym stracil pierwsze punkty w sezonie. W Anglii Manchester City przegral drugi mecz z rzedu tym razem z Blackburn 1-0. Aston Villa ograla Chelsea 2-0, zaś Liverpool rozbil 6-0 Sunderland! Arsenal natomiast wygral 3-1 z Portsmouth. W Hiszpanii jak juz wiemy z innych tematow Real rozbil 5-0 Villareal na wyjezdzie z czego sie bardzo ciesze :D , Barca wygrala 3-1 z Athletic Bilbao, a Valencia 2-1 z Almerią na wyjezdzie. We Wloszech bez utraty punktów pozostaje tylko Inter i Roma, Milan ma 4 punkty i jest trzeci :P ogladaliscie jakies mecze w ten weekend? Ja nie :(

Woland 

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 14:03   

lukasek92 napisał/a:
We Wloszech bez utraty punktów pozostaje tylko Inter i Roma, Milan ma 4 punkty i jest trzeci :P ogladaliscie jakies mecze w ten weekend? Ja nie :(

Jak czytam takie bzdety, to robi mi się niedobrze. Spójrz sobie najpierw na tabelę, a dopiero gadaj, a nie wymieniaj kluby które ty najbardziej lubisz i wpisuj je na najlepsze miejsca :/
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

lukasek92 

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 15:06   

Michael900 napisał/a:
lukasek92 napisał/a:
We Wloszech bez utraty punktów pozostaje tylko Inter i Roma, Milan ma 4 punkty i jest trzeci :P ogladaliscie jakies mecze w ten weekend? Ja nie :(

Jak czytam takie bzdety, to robi mi się niedobrze. Spójrz sobie najpierw na tabelę, a dopiero gadaj, a nie wymieniaj kluby które ty najbardziej lubisz i wpisuj je na najlepsze miejsca :/

To nie wystarczylo napisac ze Juventus jest na czele i bez straty punktow, a nie Inter, tylko od razu musi byc zjazd? I jak ja czytam takie bzdety, ze obstawilem swoje ulubione kluby na czele, to mi się nie dobrze robi... Nie lubię ani Interu,ani Romy, a jedynie Milan lubię nawet... :/

kowal1071 

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 20:43   

Bardzo się cieszę że Real Madrid wygrał 5-0 z Vilareal. To był świetny mecz każdy zawodnik grał jak natchniony. Śmiem twierdzić że Barcelona nie powinna wygrać meczu z Athletic Bilbao w tym meczu sędzia podyktował nieprawidłowy rzut karny i uznał bramkę która nie powinna być uzana chocaż był to naprawdę ładny strzał :P .

Co do ligi włoskiej to jest strasznie nudna :-( . Trenerzy bardzo dużo pracują nad taktyką drużyny z którą grają i przez to mecze są tak nudne że nie da się ich czasami oglądać jedyny zespół co fajnie gra to chyba Fiorentina.

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

tkrass 

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 17:08   

Realnie patrząc:

Barcelona, Real, Sevilla, Atletico

Premier League - Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal

Bundesliga - Bayern Monachium, reszty nie typuję bo się nie orientuję

Serie A - AC Milan, Inter Mediolan, Juventus Turyn, AS Roma

Chciałbym, żeby było:

Primiera Division - Real, Barcelona, Sevilla, Villarreal

Premier League - Liverpool, Manchester United, Chelsea, West Ham

Bundesliga - Borussia Dortmund

Serie A - Juve, Roma, Milan

it was always burning since the world's been turning

we didn't start the fire

but when we are gone will it still burn on and on and on?

lukasek92 

Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 19:43   

Może pora na jakies wyniki :P

Manchester United chyba w najciekawiej zapowiadajacym sie spotkaniu weekendu pokonał Chelsea Londyn 2-0... W końcu przełamał się Tevez :D , a zwycięstwo przypieczętował Saha z wątpliwego dosyć dla mnie karnego... Arsnenal rozgromił 5-0 Derby, a 3 bramki strzelił Adebayor :D On się rozkręca, bo ma 6 goli, a zagrał tylko w 4 spotkaniach :P Cieszę się, bo może nam wyrosnąć nowa podpora Arsenalu po odejsciu Henry'ego. Kolejne punkty sracil Liverpool, który zremisowal 0-0... W Niemczech najwazniejsza wiadomością dla nas jest gol Krzynówka dający zwycięstwo Wolfsburgowi 2-1 z Energie. Bayern wygrał 4-1 z Karlsruherem... W najciekawszym starciu w Niemczech Werder pokonał 4-1 mistrza - Stuttgart. Z tego co pamietam to gole zdobywali Sanogo, Diego i 2 Almeida, a dla VFB Gomez... W Hiszpanii wielkim hitem było starcie Barcy z Sevillą zakonczone zwyciestwem Katalonczyków 2-1... Mi to na rękę, bo Real ma szansę dzisiaj powiększyć przewagę :D Szkoda, że kolejny weekend nie ogladalem spotkan żadnych, ale nie bylo czasu :( Wy coś ogladaliscie?

barcatom1

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 10:48   

Deportivo La Coruna - FC Sevilla

TYP X

Deportivo niespodziewanie awansowało na 6 miejsce w La Liga przeskakując Villarreal i włączyło się do walki o miejsca dające prawo gry w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów. Depor ostatnio gra zawsze o 3 punkty i większość spotkań wygrywa, a jeśli zdarza im się porażka to znaczna. Sevilla po 2 wygranych spotkaniach, 2 kolejne zremisowała. Andaluzyjczycy są obecnie na 4 miejscu, ale sytuacja punktowa drużyn z miejsc 2-7 jest bardzo zbliżona i co kolejkę będą zdarzać się przetasowania. Spodziewam się skończenia passy Deportivo meczów bez remisu i przedłużenie passy remisowanych spotkań przez Sevillę.
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony

tomaszl

Wysłany: Sro Sty 21, 2009 13:59   

Kolejna zmiana szkoleniowca

Kolejny trener stracił posadę przed spotkaniem z Barceloną.

Nowym szkoleniowcem Espanyolu został argentyński stoper zespołu z Montjuic Mauricio Pochettino. Postawiono przed nim zadanie wydobycia Espanolu ze strefy spdkowej i oczywiście utrzymania go w La Liga. Jest on już trzecim w tym sezonie trenerem pracującym w klubie po Márquezie i Mané.

[ Komentarz dodany przez: mani: Sro Sty 21, 2009 8:01 pm ]

Mamy Internet. Przynajmniej większość userów...

www.livewyniki.pl - wyniki na żywo

barcatom1

Wysłany: Sob Sty 24, 2009 18:11   

Inter Mediolan

Powoli pryska mit wielkiego Mourinho. Z drużyną z Mediolanu pracuje już przeszo pół roku, ale zespół gra gorzej niż przed jego przyjściem. Drużyna wydaje się nie mieć stylu i charakteru co wcześniej w drużynach prowadzonych przez Portugalczyka się nie zdarzało. Interowi pozostały 3 punkty przewagi nad Juve, zaś Sampdoria znajduje się 5 punktów nad strefą spadkową i ostatnio wydaje się być bez formy. W pierwszym spotkaniu padł remis 1-1, Jeśli Inter nie wygra tego spotkania to będzie bardzo dziwne.
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony

tomaszl

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 22:13   

FC Bologna vs Inter Milan TYP 2

Losy Scudetto został już praktycznie rozstrzygnięte i to w głównej mierze przez niby najlepszego sędziego zeszłego roku Roberto Rosettiego. Uznając brakę strzeloną ręką przez Adriano i nie dyktując dwóch ewidentnych karnych dla Milanu wypatrzył on wynik tego spotkania. Co najbardziej dręczące to to, iż Inter wcale nie gra jakiejś fantastycznej piłki by prowadzić, z aż tak dużą przewagą. Bologna w tym spotkaniu raczej stoi na straconej pozycji. Raz jest jednak dużo słabsza, dwa nie gra ostatnio najlepiej, a trzy na własnym terenie spisuje się gorzej niż na wyjazdach. Jedyne co może uratować gospodarzy to zbyt minimalistyczne podejście do tego meczu Interu przed spotkaniem Ligi Mistrzów z Manchesterem.

www.livewyniki.pl - wyniki na żywo

Odpowiedz do tematu