Poprzedni temat «» Następny temat
AC Milan
Autor Wiadomość
Hadys

Wysłany: Sob Maj 10, 2008 15:36   AC Milan

AC Milan jest moim ulubionym klubem kibicuje mu juz od niepamietnych czasow, bodajze od 1996 roku. dokladniej nie pamietam. Milan to symbol, wydal na swiat wielkie gwiazdy, jak Gunnar Nordahl, Frnaco Baresi, Mauro Tausotti, Paolo Maldini, Cesare Maldini, Kaka, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso i wielu innych. tu ksztalcili sie rowniez wielcy Ronaldo, Jean Pierre Papin, Christian Vieri, Marek Jankulovski, Cafu i inni. Ma w dorobku wiele Trofeow, a najwazniejsze z nich tu Scudetto i 7-krotne zdobycie Pucharu Europy. Ostatnio moglismy sie dowiedziec ze Silvio Berlusconi nie bedzie prezesm Mialnu, ajego funkcje zajmie dotychczasowy viceprezes Adriano Galliani. Milan, w swojej ponad stuletniej historii mial tez wielkich trenerow: Arrigo Sacchiego i Carlo Ancelottiego. Ciekawostka jest ze wloska federacja pilkarska pozwolila na zastrzezenie nr 6: za takim gral Franco Baresi i nikt po nim nie ubral juz koszulki z takim wlasnie numerem. po zakonczeniu kariery Paolo Maldiniego, jego numer, rowniez zostanie zatrzezony, tak niedawno informowaly wladze klubu.

Shimano 

Profil: Autografy polskich piłkarzy
Kolekcjoner od: 2008-02
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 15:31   

i za niedługo zobeda też Mistrza Włoch a w przyszłym roku lige mistrzów ;)

powracając do terażniejszości to David Beckham został wypożyczony z Los Angeles Galaxy teraz jakoś z Ronaldihno będą musieli sie dzielić wolnymi :lol: a Filippo Inzaghi napastnik Milanu przedłużył kontrakt do 2010 roku

pozdrawiam all kibiców AC Milan ;]

Lysy1910 

Wysłany: Sob Lis 08, 2008 15:09   

Prawdopodobnie Maldini zakonczy kariere po tym sezonie :neutral:

p.s. wie ktos czy Milan wysyła pamiatki?

Woland 

Wysłany: Sob Lis 08, 2008 15:29   

Lysy1910 napisał/a:
Prawdopodobnie Maldini zakonczy kariere po tym sezonie :neutral:

Człowieku, Ja czytałem w wakacje, że kończy na pewno.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ostatnio zmieniony przez Woland Sob Lis 08, 2008 15:29, w całości zmieniany 1 raz  

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 10:28   

Maldini to dla Milanu coś więcej niż piłkarz. Ojciec był oddany ACM, syn również przez wiele lat występował w ekipie z Mediolanu i nadal jeszcze gra. Szkoda, że odchodzi ikona Rossonerich, ponieważ wiele osób kojarzyło Milan właśnie z nazwiskiem włoskiego defensora.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

tomaszl

Wysłany: Sob Gru 20, 2008 12:46   

AC Milan - Udinese Calcio

TYP 1

Milan przegrał ostatnio w Turynie i powiększył swoją stratę do prowadzącego Interu. Była to już druga porażka gopodarzy w 3 ostatnich spotkaniach. Czynnikiem przemawiającym jednak za Milanem jest atut własnego boiska, który w tym sezonie jest bardzo dobrze wykorzystywany przez drużynę z San Siro. Udine jest ostatnio w koszmarnej dyspozycji. Goście nie wygrali już od 7 spotkań w tym przegrywając 5 pojedynków. Nie ma za bardzo innej możliwości niż zwycięstwo Milanu.

www.livewyniki.pl - wyniki na żywo

Shimano 

Profil: Autografy polskich piłkarzy
Kolekcjoner od: 2008-02
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 14:48   

Cytat:
Milan przegrał ostatnio w Turynie

przez tą przegraną omal się nie powiesiłem :lol: ale na szczescie z Calcio wygraja i humorek się wszystkim poprawi ;] szkoda tylko ze Gatuso ma kontuzje i nie bedzie gral jeszcze z pół roku :sad:

mr. answer 

Profil: Auotgrafy
Kolekcjoner od: 2008-06
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 09:48   

Milan w pięknym stylu pokonał Udinese i wciąż traci do Juve 3 punkty, które wygrało na wyjeździe z Atalantą i 9 punktów do Interu, który wygrał 2:1 ze Sieną (szkoda, bo liczyłem na potknięcie się Interu w tym meczu). Trzy pierwsze bramki padły po składnych i ładnych akcjach Milanu. Kaka i Pato tworzą świetny duet. Raz jeden podaje, a drugi strzela, a kiedy indziej jest na odwrót. Czwarta bramka to dobitka Seedorfa po strzale z rzutu wolnego Pirlo. A piąty gol to już geniusz Kaki. Fantastyczne uderzenie zza pola karnego w same okienko bramki strzeżonej przez Handanovicia. Udinese potrafiło odpowiedzieć tylko golem Di Natale. Dobry mecz rozegrał Abbiati, który popisał się świetną interwencją po strzale z dystansu, któregoś z graczy Udinese. Tą interwencję przypłacił uderzeniem głową w słupek, ale na szczęście nic mu się nie stało.

W następnej kolejce Milan zmierzy się na wyjeździe z Romą. Ciekawy mecz się zapowiada. Mam nadzieję, że Milanowi uda się wygrać i zachowa bezpieczny dystans do innych rywali w walce o mistrzostwo. A nie może pozwolić sobie na wpadkę, bo już za plecami czai się Fiorentina, która po wyjazdowym zwycięstwie nad Sampdorią ma już tylko 1 punkt straty do Milanu. Ale to dopiero w styczniu, a teraz ligę włoską czeka krótka przerwa między rozgrywkami.

Pozdrawiam.

herdek 

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 14:04   

Inter w tej chwili w Serie A gra bardzo dobrze i ciężko będzie ich dogonić. Szczerze mówiąc miejsce w pierwszej piątce powinno być dla Milanu dobrym osiągnięciem. Pierwsza trójka byłaby na pewno idealna, no ale..

Wracając do meczu z Udinese, to śmiem stwierdzić, iż gra ekipy z Mediolanu zaskoczyła mnie. 5:1 z bądź co bądź niezłym rywalem, który w tamtym roku grał naprawdę rewelacyjnie. W tej chwili nie siedzę w lidze włoskiej, więc nie bardzo orientuję się co i jak, ale zawsze Udinese będę uważał za klub, który może urwać punkty najlepszym (ACM, Inter, Juve, Roma), podobnie jak w lidze hiszpańskiej ekipa Getafe.

Co do meczu z Romą, to obawiam się, że Milan przegra to spotkanie. Co prawda, obie drużyny od zawsze są uzawane za elitę ligi włoskiej, ale w tej chwili jednak mam dziwne przeczucie, że to Roma zgarnie trzy punkty. Nie potrafię powiedzieć nawet dlaczego, ale głównym powodem jest pewnie fakt, iż wolę ekipę z Rzymu niż Rossonerich.

Ostatnio zmieniony przez herdek Pon Gru 22, 2008 17:09, w całości zmieniany 1 raz  

mr. answer 

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 14:27   

5:1 było jak już coś, a nie 5:0, popraw.

Mam nadzieję, że David Beckham okaże się trafnym transferem i przez te kilka miesięcy zdziała dla Milanu jak najwięcej.

Pozdrawiam.

Mleko Łaciate

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 15:18   

AC Milan trochę pobiegał i odrazu efekty widać. No, no.
mr. answer napisał/a:
Mam nadzieję, że David Beckham okaże się trafnym transferem i przez te kilka miesięcy zdziała dla Milanu jak najwięcej.
Sądze, że nie zagra sobie dużo. David przyszedł tutaj głównie dla aspektów finansowych. Nieprawdaż?

mr. answer 

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 15:26   

Nie no prawda. Milan na tym zarobi, ale dla Davida to szansa, aby pograć na wysokim poziomie i dobrze przygotować się do meczów el. MŚ 2010. Liczę, że pokarze na co go stać i pomoże Milanowi w walce o mistrzostwo. To tyle z mojej strony.

Pozdrawiam.

herdek 

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 17:11   

Jak dla mnie to w ogóle dziwny transfer. Beckham nie wróci już do dawnej formy, jaką prezentował w Manchesterze. W Realu już nie błyszczał i z taką grą w Milanie raczej ciężko byłoby mu powalczyć o pierwszą jedenastkę. W tej chwili jest już starszy, bardziej odczuwa każde zmęczenie, więc tym bardziej nie przyda się Milanowi. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia, ale cóż..mogę się mylić.

zioomus 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 08-2008
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 17:18   

herdek napisał/a:
Beckham nie wróci już do dawnej formy, jaką prezentował w Manchesterze. W Realu już nie błyszczał i z taką grą w Milanie raczej ciężko byłoby mu powalczyć o pierwszą jedenastkę.

Proszę Cię, obejrzyj sobie ostatnie 10 meczów Becksa w Realu i jeszcze raz powtórz te słowa - że nie błyszczał w Realu. To głownie dzięki niemu, Carlosowi itp. zdobyliśmy wtedy mistrzostwo...

Co do Milanu, to przydało by się odmłodzić trochę skład im :D średnio ich lubie, ale mam swojego ulubionego piłkarza - Pato :oops:

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu. " S. Lem

herdek 

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 17:23   

zioomus napisał/a:
Proszę Cię, obejrzyj sobie ostatnie 10 meczów Becksa w Realu i jeszcze raz powtórz te słowa - że nie błyszczał w Realu. To głownie dzięki niemu, Carlosowi itp. zdobyliśmy wtedy mistrzostwo...

Jeżeli uważasz, że Becks w Realu, grał tak samo lub baardzo podobnie do tego Becksa z Manu to się chyba srogo mylisz.

Odpowiedz do tematu