Poprzedni temat «» Następny temat
Wisła Kraków
Autor Wiadomość
lukasek92 

Wysłany: Sob Sie 18, 2007 20:10   Wisła Kraków

Zakładam temat, gdyż Wisła Kraków, to mój ukochany polski klub już od 5 lat czyli od momentu, jak zaczalem sie interesowac piłką. Zawsze bardzo mi się podobal futbol drużyny z Krakowa, niestety nie byli na tyle silni, aby eliminowac z kwalifikacji do LM takie kluby jak Barca,Anderlecht,Real Madryt, czy Panathinaikos. Myślę,że teraz sytuacja ta się zmieni i 10-krotni mistrzowie Polski po raz kolejny wygraja ligę i włożą dużo wiecej serca w walce o awans do Ligi Mistrzow.Bardzo ciesze sie z powrotu do Białej Gwiazdy Kamila Kosowskiego oraz z przyjscia Andrzeja Niedzielana. Moim ulubionym graczem WK jest Paweł Brożek :) A jak Wy oceniacie szanse dryzyny spod Wawela na mistrzostwo i w ogole co sadzicie o tej druzynie? :P Jesli chcecie coś więcej o Wiśle, to poniżej macie link.

http://pl.wikipedia.org/w...a_no%C5%BCna%29

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 20:19   

Wisła będzie w tym roku faworytem do mistrzostwa. Potwierdza to w każdym kolejnym meczu. Na razie Wiślacy są na pierwszym miejscu. Podopieczni Skorży grają nieźle, pomimo tego, że ostatnio sędziowie pomogli im uzyskać dobry wynik, to i tak sądzę, ze bez tych pomyłek Wiślacy i tak byliby na czele OE. Jak widać nie ma w Krakowie ludzi niezastąpionych i bez Kosowskiego i Niedzielana, którzy byli kreowani na liderów zespołu, idzie dobrze. Najbliższe mecze będą dla Białej Gwiazdy jednak trudniejsze, gdyż przyjdzie im się zmierzyć z Lechem i GKSem. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że Wisełka w przyszłym sezonie powalczy o fazę grupową LM.

lukasek92 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 19:40   

Wisełka pokonała wczoraj Widzew Łódź i objęła prowadzenie w tabeli OE :D Gole Zieńczuka, Clebera iii kolejne trafienie Pawła Brożka. Brożek wyrasta w tym sezonie na prawdziwą gwiazde nie tylko Wisly, ale calej OE. Cztery bramki w trzech spotkaniach, to juz coś :D Oby tak dalej ;)

mani 
;]

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 19:44   

Cytat:

Cztery bramki w trzech spotkaniach

5 goli w 4 meczach ;] Kadra czeka otworem ;] Szczególnie podczas niedyspozycji Żurawia czy Matusiaka. Swoją drogą, gdyby Brożek wykonywał rzuty karne (i wykorzyswyał je), mógłby byc przepiękny wynik. Ale to tylko gdybanie. Jak na razie bardzo dobry rezultat. Czekamy na więcej.

Palladino 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2007-08
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 07:40   

W tym sezonie nikt nie może równać się z Wisłą. Brożek jest w lepszej dyspozycji. Fenomenalnie asystuje Kosa... Szkoda tej kontuzji Niedzielana... Ale nawet bez niego Wisła będzie mistrzem !

Ten sezon może otworzyć drzwi Brożkowi do wyjazdu do dobrego zachodniego klubu.

szymonp1992

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 09:51   

Ten skład mówi sam za siebie... Do końca nie jestem przekonany ustawieniem ale ok... Mi brakuje lewego obrońcy (Dudka najlepiej gra def. pom. a nie obrońcę!)... No ale kto? Mikołaj Kałuda to nieopierzony młokos... A Zieńczuk pomimo moich przedsezonowych uprzedzeń gra świetnie, więc czapki z głów!

Woland 

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 12:50   

mani napisał/a:

5 goli w 4 meczach ;] Kadra czeka otworem ;]

Jak dla mnie jeśli ktoś strzela 5 goli w słabiutkiej polskiej lidze wcale nie znaczy że sprawdzi się w reprezentacji. Ja na miejscu Leo nie powoływałbym Go.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

szymonp1992

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 13:18   

Ale on strzelił też bramkę w reprezentacji przeciw silnemu Meksykowi, w Wiśle w PUEFA z Nancy czy FC Basel, więc na pewno za słaby nie jest... Może po prostu nie chce mu się i dlatego Beenhakker go pomija (sam Leo mówił że niezbyt się stara w treningach)

Marrt

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 20:24   

szymonp1992 napisał/a:
Ale on strzelił też bramkę w reprezentacji przeciw silnemu Meksykowi, w Wiśle w PUEFA z Nancy czy FC Basel, więc na pewno za słaby nie jest... Może po prostu nie chce mu się i dlatego Beenhakker go pomija (sam Leo mówił że niezbyt się stara w treningach)

Piszesz o Brożku jako o super zawodniku ... Snajper jakich mało w Polsce ... A co o nim mówiono? "Super talent", "Nadzieja polskiej piłki ..." No i nadal się tak mówi a on nic a nic nie idzie do przodu a latka lecą ... już 24 na karku ... Cóż ... Brożek jest słaby! Lepszy od niego jest np. Sagan ...

mani 
;]

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 20:50   

Cytat:
wcale nie znaczy że sprawdzi się w reprezentacji

To jest mecz towarzyski, a zostali na niego napastnicy grający ostatnio słabo, lub nie grający wogóle. To może lepiej dać szansę Pawłowi, zobaczyć czy się sprawdzi. Jak nie, to trudno - będzie trzba w eliminacjach grać sprawdzonymi napastnikami. A może okazałby się dobrym graczem i wystawianie go byłoby lepszym pomysłem, niż np. kontuzjowany Żurawski, który jest w słabej formie - nie ma co ukrywać.

Wisła próbuje pozyskać graczy, któych kilka lat temu sprzedawała. W tym sezonie doszedł Kosowski. Chcą zatrudnić Szymkowiaka, który jest bez kontraktu. Skorża ma pomysł wypożyczenia Żurawskiego (ciekawe, czy w OE znalazłby formę). Ponadto w zimie mógłby powrócić Damian Gorawski. Jak to sie rozwnie, zobaczymy w ciągu ostatnich dni okienka transferowego ;]

lukasek92 

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 22:20   

A czy to dobry pomysł, zeby sciagac znowu tych samych pilkarzy? Myślę, ze w Krakowie powstaje teraz nowa era... Już nie ma śladów po Zurawskim czy po Szymkowiaku. Rozumiem, ze ci gracze pomogli i to bardzi Wiselce, ale czy jest jeszcze dla nich miejsce? Mysle, ze bez sensu bedzie wracac do tego co bylo, bo chyba lepiej isc do przodu, a nie cofac sie... A przeciez Wisla z Zurawiem,Szymkowiakiem i Gorawskim sie do LM nie dostala. To jest tylko moje zdanie, byc moze sie myle...

mani 
;]

Wysłany: Sro Sie 22, 2007 09:23   

Leo Beenhakker wyjaśnił, że teraz wziął sprawdzonych napastników, a Brożek będzie kandydatem na następne spotkania. Oby jego forma wciąż była taka dobra.

Szymkowiak w Wiśle ;] Już zaczął indywidualne treningi, w ciągu tygodnia dołączy do zespołu, spróbuje dojść do formy i wtedy działacze pomyślą, co z nim zrobić ;] Ciężko mi coś powiedzieć o Mirku. Od ponad pół roku nie grał. Mam nadzieję, że się sprawdzi i pomoże Wisełce w zdobyciu mistrzostwa.

Być może zostanie pozyskany Dudu, testowany napastnik z Nigerii. W 2 meczach zdobył bodajże 3 bramki i w obliczu kontuzji Niedzielana, jest duża szansa, żeby dołączył do krakowskiej drużyny.

Żurawski nie zostanie zatrudniony, natomiast Gorawski ma być alternatywą dla transferu Łobodzińskiego, który raczej nie dojdzie do skutku. Damian przejdzie do Wisły za darmo, w zimowym okienku.

Ciężko mi coś powiedzieć o tych byłych Wiślakach, gdyż nie wiadomo, w jakiej są formie. Ponadto długo nie grali. Oby wyszło z tego coś na miarę powrotu do formy Kosowskiego, choć szczerze powiedziawszy, nie wiem czy to się uda Damianowi i Mirkowi.

mani 
;]

Wysłany: Pią Sie 24, 2007 21:47   

Wisła trafiła w Pucharze Ekstraklasy na Bełchatów, Sosnowiec i Zabrze. Wiślacy moim zdaniem mają spore szanse na zwycięstwo w tej grupie, pomimo tego, że pewnie żaden z zespołów nie będzie grał pełnym składem ;] Nie bedzie łatwo, ale mam nadzieje, ze Biała Gwiazda wyjdzie z tych konfrontacji zwycięsko.

A w najbliższym spotkaniu w Bełchatowie z rywalem z PE, może nie zagrać Paweł Brożek, który pomimo przeziebienia, jest w kadrze meczowej ;] Może Skorża postawi na młodych w ataku - Małeckiego i Ćwielonga? Zobaczymy jak to będzie jutro ;]

EDIT: 666 post 8)

lukasek92 

Wysłany: Sob Sie 25, 2007 21:41   

Mani, Ty szatanie :D ... No i Wisełka została zatrzymana :( Szkoda, ale trudno wygrać z wicemistrzem Polski - GKSem Belchatów na ich obiekcie. Remis 0-0 i pierwsza strata punktów w tym sezonie. Szybko wykorzystała to Legia wygrywając az 5-0 z Zaglebiem Sosnowiec i stając się nowym liderem naszej super Orange Ekstraklasy :D Mam nadzieję, że już wkrótce, to Legia się potknie :P

andrys

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 01:00   

Piszecie tu o transferze Damiana Gorawskiego do Krakowskiej Wisły. Tylko, że głośniej jest o jego transferze do.... Poznańskiego Lecha. Myślę, że Gorawski nie będzie chciał wracać do tego samego klubu skąd odszedł "podbijać Europę". Zresztą, ja, osobiście wolałbym, aby zmienił Moskwę nie na Kraków, lecz na Poznań, bo bardzo lubię Gorawskiego, tak więc podobnie jak Poznański Kolejorz. Poczekamy zobaczymy.

Co do Szymkowiaka to rzeczywiście już trenuje na obiekcie Białej Gwiazdy? Nie wiedziałem nawet, ale znów podobna sytuacja. Stara się o niego znów, również Lech. Jednak jeśli chodzi o Mirka to raczej nie powinien mieć problemów z wyborem klubu i pewnie na wiosnę zobaczymy już go w koszulce Krakowskiej Wisły- i tego mu serdecznie życzę.

Natomiast jeśli chodzi o Żurawskiego to trochę się uśmiałem czytając o rzekomym wypożyczeniu Maćka do Wisły. Jak powszechnie wiadomo Maciek jest zawodnikiem Celtiku, klubu już w pełni "zawodowego", ogranego w "dużym futbolu". A tak się składa, że w tym futbolu nie ma raczej miejsca na sentymenty i jeśli już chcieliby wypożyczy Magica do jakiegoś klubu, by mógł odzyskać formę, to pewnie zrobili by to, lecz wypożyczając go do np. Coca Cola Championship czy słabszego z klubów Bundesligi, Ligue1 czy Eredivise. Tamtejsze klubu stwarzają mu większe predyspozycję i co ważne płacą większe pieniądze.

Odpowiedz do tematu