Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 19:41
Jeszcze nie dawno slyszałem, że Cleber ma się na dłużej związać z Wisłą i z Krakowem.
Trochę głupota sprzedawać najlepszego stopera Wisły i jednego z najlepszych w lidze. Może Wisła chciała jeszcze na nim zarobić, a jako że zawodnik ma już sporo lat na karku była zdania, że to ostatnia chwila aby wziąść za nie money.
Trochę głupota sprzedawać najlepszego stopera Wisły i jednego z najlepszych w lidze. Może Wisła chciała jeszcze na nim zarobić, a jako że zawodnik ma już sporo lat na karku była zdania, że to ostatnia chwila aby wziąść za nie money.
Po prostu poszedł za kasą, co tu dużo mówić, zresztą mu się nie dziwię .
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 20:41
No i co im z tego 1 MLN? I tak tego nie umieją wykorzystać. To jest żałosne, ta cała polityka Wisly. Klub z dużego miasta, z bogatym właścicielem, wydaje się odpowiednim zarządem nie może od dłuższego czasu zrobić trasnferu. Na gwałt potrzebny jest napastnik. Nie jakiś Beto, ściągnięty za darmo z plaży brazylijskiej tylko NAPASTNIK!. Taki jak Robert Lewandowski, jak Ilian Micansky, jak Marcin Robak... NAPASTNIK. Nie zapchajdziura za darmo. NAPASTNIK! Dokładnie to samo z pomocnikiem. Ściągnięto Łobodzińskiego, który potyka się o własne nogi. Sam nie wiem czemu, przecież to reprezentant Polski. Zieńczuk wiadomo słabiej niż w tamtym sezonie ale coś tam gra. No i środek. Wrócił kontuzjowany Sobolewski, Cantoro gra słabo. Jirsak wciąż jest niespełniony, wydaje się że powinien grać lepiej. No i w tym momencie wydaje się BOMBA! Garguła pod Wawelem. To by było za piękne, 8 miesięcy rehabilitacji po kontuzji. Nikt nie wie jaki wróci do gry. Mam jakieś przeczucie że będzie to drugi Dawidowski. Boże, jak ja bym chciał się mylić. Teraz bramkarz... Mariusz Pawełek, który wydawało się, że jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu jest bramkarzem za słabym jak na grę w Wiśle Kraków. ZA SŁABYM! Popełnia głupie, proste, szkolne błędy, które kosztują Wisłę utraty punktów (patrz mecze ze Śląskiem, Lechem i Ruchem Chorzów w rundzie jesiennej). Obrona Wisły... wydaje się najlepsza w lidze. Właśnie odszedł Cleber, w czerwcu odejdzie Baszczu. Zostaliśmy z dwoma stoperami w tym wiecznie kontuzjowany Głowacki i trochę nierozgrarnięty Marcelo. Bednarz out! Nie Skorża! Bednarz!
Najbliższe spotkanie Wisły w Bełchatowie jest jednym z najciekawszych w tej kolejce i zarazem jest to pojedynek dwóch drużyn, które mogą być bardzo rozczarowane na koniec sezonu. GKS miał nadzieję na wysokie miejsce, ale kontuzja Garguły i dwie porażki ligowe w tym roku zepchnęły Bełchatowian na 6 miejsce w tabeli. Wisła chyba powoli się wypala i myślę, że nie ma szans na nawiązanie skutecznej walki o tytuł z Lechem. Stawiam na podział punktów.
dziękuje za ostrzeżenie, wolałbym jednak aby GTW zajęło się tępieniem głupoty i idiotyzmu na tym forum, jest też coś takiego jak PW, wystarczyło by napisać, zedytował bym, wyraził opinie, jednak dla mnie jest to jednoznaczne, jeśli to prawda, to Wisła pozbylaa się dwóch porządnych środkowych obrońców w krókim czasie a zastąpią ich pewnie jakieś wynalazki typu te Hiszpany w Legii.
Ostatnio zmieniony przez zioomus Sob Mar 21, 2009 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Jutro Biała Gwiazda zmierzy się w meczu kolejki z Lechem.
Lech w ostatnich pojedynkach delikatnie mówiąc nie zachwycał, a i jego zawodnicy w meczu reprezentacji z Irlandią nie zagrali rewelacyjnie. O Wiśle można by powiedzieć to samo gdyby nie druga połowa derbów Krakowa. Tym pojedynkiem zapewne najbardziej zainteresowana jest Legia, która zapewne będzie trzymać kciuki za Wisłę. Piłkarze Białej Gwiazdy mają coś do udowodnienia i zapewne podejdą bardzo ambicjonalnie do tego starcia, gdyż 2 razy w tym sezonie doznali bardzo bolesnych porażek przy Reymonta, których autorem był Kolejorz. Najpierw był pogrom 1-4 w lidze, a następnie wyeliminowanie z rozgrywek Pucharu Polski. Jeśli Wisła zagra tak jak w 2 połowie meczu z Cracovią to powinna wracać ze zdobyczą punktową.
Piast ma 3 punkty przewagi nad strefą barażową i 6 nad spadkową. Analizując ostatnie rezultaty Piasta i Wisły można dojść do wniosku, iż w tym meczu zwyciężyć powinni goście. Gliwiczanie w kwietniu minimalnie po 1-0 pokonali innych niepewnych utrzymania ŁKS i Górnika za to na własnym terenie minimalnie ulegli walczącm o tytuł Legii i Lechowi. Wisła ostatnio radziła sobie z niezbyt wymagającymi rywalami i kolejno pokonała średnią Jagiellonię oraz zagrożone Arkę i Górnika. Jedynym problemem może być średnia gra w tym sezonie Białej Gwiazdy na wyjazdach, ale mimo wszystko powinni dać radę.
Mam nadzieję,ze Piast nie odpuści tak łatwo i będzie zacięty mecz. Mimo wszystko zdecydowanym faworytem do zdobycia trzech punktów jest zdecydowanie zespół Wisły Kraków. Tak więc mój typ to Wisła Kraków ( chociaż chciałbym,aby Piast sprawił jakąś niespodziankę).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum