Poprzedni temat «» Następny temat
Reprezentacja Polski
Autor Wiadomość
kowal1071 

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 17:34   Reprezentacja Polski

Tak jak w temacie piszemy tu o reprezentacjii Polski.

Według mnie Polska bardzo zyskała na zatrudnieniu Leo Benhaakera który miał niezbyt dobry początek. Ale póżniej nadeszły efekty jego pracy np.mecz z Portugalią w którym drużyna Felipao nie istniała . Mam nadzieję , że Polska będzie kroczyc od zwycięstwa do zwycięstwa pod wodzą Leo i zakwalifikuje się do ME 2008.

HALA MADRID! ! !

JAK DO MNIE PISZESZ NA GG TO SIĘ NAJPIERW PRZEDSTAW!!

Hala Madrid Hala Madrid

Real Madrid Gran Mastrem

CAMPEONES DE LA LIGA 07/08

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 17:39   

Leo zmienił naszą drużynę, stara się ją odmładzać. Wprowadził do składu kilku nowych graczy. Dzięki nim drużyna zyskuje na wartości, a oni mają okazję wypromować się (jak chociażby Matusiak czy Garguła). Teraz stoimy przed wielką szansą stania się liczącą drużyną w Europie. Trzeba ją wykorzystać. Mam nadzieję, że uda nam sie z jego pomocą po raz pierwszy awansować do EURO.

lukasek92 

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 18:49   

rzeczywiście, zgadzam sie z Manim i Kowalem, co do tego, ze Leo ma znakomity wplyw na nasza reprezentacje... duzo zmienil, odmlodzil nasza kadre, wprowadzil kilku nowych graczy i przede wszystkim widac, ze sie stara. Proboje nowych sił, szuka, węzszy wszedzie gdzie sie da wsadzi nosa... mam nadzieje, ze z takim trenerem dostaniemy sie do ME 2008 i moze nawet wyjdziemy z grupy :P

szymonp1992

Wysłany: Sob Cze 02, 2007 17:26   

O tak.. Przegrywamy do 30 minuty z Azerbejdżanem... A tak ogólnie, to Leo zmienił s-kadrę na lepsze i to widać (choć nie dziś)... Odkrył wiele talentów i dał im możliwość wypromowania się, a nie przywiązywał wagi do nazwisk...

mani 
;]

Wysłany: Sob Cze 02, 2007 18:18   

Cytat:

a nie przywiązywał wagi do nazwisk...

I za to właśnie powinniśmy mu dziękować. Kadra Polska od dawna miała jeden atut - wygrywaliśmy z rywalami słabszymi od siebie. Mocnym drużynom zdarzają się potknięcia m.in. przez zlekceważenie rywala. A Polakom udawało się prawie zawsze takie drużyny ogrywać. Mam nadzieję, że uda się jeszcze dziś wygrać ;]

szymonp1992

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 17:16   

No i się udało... Jeśli pokonamy Armenię i Kazachstan (ten drugi mecz trochę później), to wystarczy wygrać "tylko" dwa z czterech meczów z silniejszymi drużynami (Belgia, Portugalia, Finlandia i Serbia)

Przy okazji chciałbym podziękować za nominację, bo jeszcze nie miałem okazji :)

mani 
;]

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 17:38   

Nie ma za co ;]

Faktem jest, ze idzie nam całkiem nieźle. Szansa na pierwsze EURO jest spora. Tak jak powiedziałeś, decydujące bedą mecze z najslniejszymi rywalami. Ale sądzę, że 3 drużyny (Belgia, Finlandia, Serbia), pomimo tego, że mecze (poza Belgią) bedą rozgrywane na wyjeździe, są w naszym zasięgu i powinniśmy awansować, przynajmniej z 2 miejsca.

lukasek92 

Wysłany: Sro Cze 06, 2007 20:53   

szkoda porażki z Armenią... zdecydowanie bylismy druzyną lepsza, stwarzającą wiele wiecej dogodnych sytuacji, a jedyne co zabrakło to skutecznosci...

a niestety to najwazniejsze w futbolu:/ jakbysmy z nimi wygrali, to bylibysmy w naprawde swietnej sytuacji, a tak to nadal musimy ciezko walczyc.

Ja jednak wierze w podopiecznych Leo ;) żal mi troche Sagana- nie wiem jak zwalił tą druga sytuacje :P

hubert90

Wysłany: Sro Cze 06, 2007 21:16   

Można było się tego spodziewać...Armenia jest jednym z najlepszych europejskich słabiaków, ponadto dobrze z nami zagrali w Kielcach.

Jak zauważyłem nasza reprezentacja gra dobrze cały rok z wyjątkiem Lata oraz miesięcy po zakończeniu sezonu...o czym świadczą wyniki na np. MŚ i sparingach przed MŚ.

Sądzę że z:

1) Portugalią będzie porażka lub remis

2) Finlandią wygramy

3) Kazachstanem wygramy

4) Belgią wygramy

5) Serbia sromotne lanie w Belgradzie :) porażka

Pamiętajmy, że Polska ma 2 mecze przewagi nad czołowymi drużynami.

gigant 

Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 21:17   

Przegraliśmy z Armenią 1:0. Moim zdaniem zabrakło nam przede wszystkim skuteczności. W pierwszej połowie graliśmy nienajgorzej. Lecz w drugiej ''usnęliśmy''. Nie potrafiliśmy stworzyć dogodnej sytuacji. Teraz musimy walczyć na maxa o awans. Jednak mimo dzisiejszego potknięcia licze na awans do Euro.

wojtasek1994 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Czerwiec 2007
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 09:47   

Oglądam każdy mecz Polski, te emocje, tylko szkoda, że przegrywają czsami

szymonp1992

Wysłany: Pią Lip 27, 2007 19:02   

hubert90 napisał/a:

Sądzę że z:

1) Portugalią będzie porażka lub remis

2) Finlandią wygramy

3) Kazachstanem wygramy

4) Belgią wygramy

5) Serbia sromotne lanie w Belgradzie :)

Cóż za hurraoptymizm... Ja się z Tobą zupełnie nie zgodzę i obstawię tak:

1) Portugalia - sromotne lanie

2) Finlandia - pewnie będzie 0:0 lub 1:0 dla którejś z drużyn po ciężkim i atletyczmym meczu

3) Kazachstan - u siebie raczej nie powinniśmy mieć problemów

4) Belgia - remis (zwycięstwo w Brukseli to był typowy fuks)

5) Serbia - tu się zgodzę - sromotne lanie...

W grupie zajmiemy 4 miejsce, Beenhakker wyleci, a jego miejsce zajmie pewnie Maciej Skorża (ileż dałbym by był to henryk Kasperczak...)

Tabela:

1. Portugalia

2. Serbia

3. Finlandia

4. Polska

5. Belgia

6., 7. i 8. - a co nas to obchodzi :D

sesolinho7

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 16:45   

Polska wygra lige,Poradzimy sobie z Finlandia Belgia i Kazachstanem i wystarczy nam jeden remis w meczu z Portugalia i Serbia

lukasek92 

Wysłany: Sro Sie 15, 2007 12:19   

Juz za tydzien ( 22.08 ) Polska gra towarzyskie spotkanie z reprezentacją Rosji. Beenhakker juz tydzien temu oglosil kadre na to spotkanie. Oto ona:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United).

Obrońcy: Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Lech Poznań), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków).

Napastnicy: Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Radosław Matusiak (US Palermo), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin).

Lista rezerwowa: Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Przemysław Kaźmierczak (FC Porto), Marek Saganowski (Southampton FC).

Myslę, że jest tutaj kilka brakow. Nie ma Jelenia, Pawła Brożka(ktory tak znakomicie rozpoczal sezon ligowy) oraz Przemka Kaźmierczaka. Mam nadzieję jednak, że trener wie co robi,choć wydaje mi się, ze ostatnimi czasy, to Brożek jest lepszym graczem od Zurawskiego i nie powolanie gracza Wisly mnie najbardziej zdziwilo. Co Wy sadzicie o tej kadrze?

szymonp1992

Wysłany: Sro Sie 15, 2007 12:30   

Mi brakuje powołania dla Adama Kokoszki i Pawła Magdonia :P Co z tego że słabo grają (jeśli grają) ostatnio :P

A tak serio to Jelenia, Brożka, Kosowskiego i Niedzielana żal.pl :)

Odpowiedz do tematu