Wysłany: Wto Maj 22, 2007 17:34 Reprezentacja Polski
Tak jak w temacie piszemy tu o reprezentacjii Polski.
Według mnie Polska bardzo zyskała na zatrudnieniu Leo Benhaakera który miał niezbyt dobry początek. Ale póżniej nadeszły efekty jego pracy np.mecz z Portugalią w którym drużyna Felipao nie istniała . Mam nadzieję , że Polska będzie kroczyc od zwycięstwa do zwycięstwa pod wodzą Leo i zakwalifikuje się do ME 2008.
Leo zmienił naszą drużynę, stara się ją odmładzać. Wprowadził do składu kilku nowych graczy. Dzięki nim drużyna zyskuje na wartości, a oni mają okazję wypromować się (jak chociażby Matusiak czy Garguła). Teraz stoimy przed wielką szansą stania się liczącą drużyną w Europie. Trzeba ją wykorzystać. Mam nadzieję, że uda nam sie z jego pomocą po raz pierwszy awansować do EURO.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
rzeczywiście, zgadzam sie z Manim i Kowalem, co do tego, ze Leo ma znakomity wplyw na nasza reprezentacje... duzo zmienil, odmlodzil nasza kadre, wprowadzil kilku nowych graczy i przede wszystkim widac, ze sie stara. Proboje nowych sił, szuka, węzszy wszedzie gdzie sie da wsadzi nosa... mam nadzieje, ze z takim trenerem dostaniemy sie do ME 2008 i moze nawet wyjdziemy z grupy
O tak.. Przegrywamy do 30 minuty z Azerbejdżanem... A tak ogólnie, to Leo zmienił s-kadrę na lepsze i to widać (choć nie dziś)... Odkrył wiele talentów i dał im możliwość wypromowania się, a nie przywiązywał wagi do nazwisk...
I za to właśnie powinniśmy mu dziękować. Kadra Polska od dawna miała jeden atut - wygrywaliśmy z rywalami słabszymi od siebie. Mocnym drużynom zdarzają się potknięcia m.in. przez zlekceważenie rywala. A Polakom udawało się prawie zawsze takie drużyny ogrywać. Mam nadzieję, że uda się jeszcze dziś wygrać
No i się udało... Jeśli pokonamy Armenię i Kazachstan (ten drugi mecz trochę później), to wystarczy wygrać "tylko" dwa z czterech meczów z silniejszymi drużynami (Belgia, Portugalia, Finlandia i Serbia)
Przy okazji chciałbym podziękować za nominację, bo jeszcze nie miałem okazji
Faktem jest, ze idzie nam całkiem nieźle. Szansa na pierwsze EURO jest spora. Tak jak powiedziałeś, decydujące bedą mecze z najslniejszymi rywalami. Ale sądzę, że 3 drużyny (Belgia, Finlandia, Serbia), pomimo tego, że mecze (poza Belgią) bedą rozgrywane na wyjeździe, są w naszym zasięgu i powinniśmy awansować, przynajmniej z 2 miejsca.
Można było się tego spodziewać...Armenia jest jednym z najlepszych europejskich słabiaków, ponadto dobrze z nami zagrali w Kielcach.
Jak zauważyłem nasza reprezentacja gra dobrze cały rok z wyjątkiem Lata oraz miesięcy po zakończeniu sezonu...o czym świadczą wyniki na np. MŚ i sparingach przed MŚ.
Sądzę że z:
1) Portugalią będzie porażka lub remis
2) Finlandią wygramy
3) Kazachstanem wygramy
4) Belgią wygramy
5) Serbia sromotne lanie w Belgradzie porażka
Pamiętajmy, że Polska ma 2 mecze przewagi nad czołowymi drużynami.
gigant
Kolekcjoner od: XI 2006 - V 2008
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 21:17
Przegraliśmy z Armenią 1:0. Moim zdaniem zabrakło nam przede wszystkim skuteczności. W pierwszej połowie graliśmy nienajgorzej. Lecz w drugiej ''usnęliśmy''. Nie potrafiliśmy stworzyć dogodnej sytuacji. Teraz musimy walczyć na maxa o awans. Jednak mimo dzisiejszego potknięcia licze na awans do Euro.
Lista rezerwowa: Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Przemysław Kaźmierczak (FC Porto), Marek Saganowski (Southampton FC).
Myslę, że jest tutaj kilka brakow. Nie ma Jelenia, Pawła Brożka(ktory tak znakomicie rozpoczal sezon ligowy) oraz Przemka Kaźmierczaka. Mam nadzieję jednak, że trener wie co robi,choć wydaje mi się, ze ostatnimi czasy, to Brożek jest lepszym graczem od Zurawskiego i nie powolanie gracza Wisly mnie najbardziej zdziwilo. Co Wy sadzicie o tej kadrze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum