Polska wygrała wczoraj z Estonią 2:0. Pomimo tego, że Polska nie wystąpiła w najsilniejszym składzie, Estonia nie była w stanie strzelić bramki, a i zagrażała jej rzadko. Zieńczuk zagrał bardzo przeciętnie, Matusiak zdobył bramkę po podaniu Garguły i doznał kontuzji mięśnia dwugłowego. Mam nadzieję, że nie jest ona na tyle poważna, by wykluczyła Radka z jakiejś dużej ilości spotkań.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Coś ta nasza reprezentacja przyciąga zagranicznych zawodników. Ostatnio dużo się mówiło to Roger, a teraz jest to również Manuel Arboleda z Zagłębia Lubin. Według mnie obcokrajowcy nie powinni grać w naszej kadrze, z wiadomych powodów... chęć grania dla Polski może być tu tylko przykrywką dla przyznania paszportu. Podobnie było z Olisadebe. Ale to są tylko takie moje spekulacje. Może jest inaczej akurat z tymi graczami...
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Tyle że Emmanuel Olisadebe to był piłkarz który prawdę mówiąc wywalczył nam awans do MŚ w Korei i Japonii Potem kontuzje i to był cień tego zawodnika......
Co do Rogera to niech sobie ma polskie obywatelstwo ale u Benhakkera na pewno z taka formą nie zagra
ja jestem przeciw obcokrajowcom w naszej reprezentacji. mamy dość utalentowanych zawodników, a taki co zmienił obywatelstwo nie będzie tak targał za naszą ojczyznę jak rodzony Polak. Olisadebe do dziś nie zna naszego języka... co nam z takiego "Polaka"... szacun za to co zrobił na przełomie 2001/2002, ale sadzę że bez niego też dalibyśmy radę. z obcokrajowców z OE ew tylko Cantoro widziałbym w S-Kadrze, bo po tym gościu akurat widać, że jest zżyty z naszą ojczyzną. stop Rogerom, Arboledą i innym...
Będzie, jeśli do ukończenia 21 roku życia zadebiutuje u nas w kadrze A. A jeśli chodzi o moje zdanie - zdecydowanie jestem przeciwny grze w reprezentacji takich piłkarzy jak Roger. Człowiek, który przyjechał do Polski 2 lata temu, zagrał dobry sezon już jest tak mocno związany z Polską, że chce grać w jej barwach? A jestem pewny, gdyby trafiła się mu jakaś lepsza oferta, powiedzmy z Ligue 1, to szybciutko spakowałby walizki i tam pojechał. Jeśli zaś mowa o takich piłkarzach jak Acquafresca to jestem jak najbardziej na tak. Robert jest związany z Polską - jak sam mówi często tutaj bywa, zna język polski (w przeciwieństwie do takiego np. Olisadebe), urodził się w Polsce, a przede wszystkim ma polskie korzenie. I to się najbardziej liczy. Z otwartymi ramionami przywitam go u nas, pewne jeszcze nie na ME, ale już raczej na pewno w el. do MŚ.
Będzie, jeśli do ukończenia 21 roku życia zadebiutuje u nas w kadrze A. A jeśli chodzi o moje zdanie - zdecydowanie jestem przeciwny grze w reprezentacji takich piłkarzy jak Roger. Człowiek, który przyjechał do Polski 2 lata temu, zagrał dobry sezon już jest tak mocno związany z Polską, że chce grać w jej barwach? A jestem pewny, gdyby trafiła się mu jakaś lepsza oferta, powiedzmy z Ligue 1, to szybciutko spakowałby walizki i tam pojechał.
I tu jest kolejna wypowiedź sfrustrowanego chyba gościa który bawi sie w selekcjonera... Jeśli ziomek chce grać w naszej reprezentacji i zasługuje na to (czyt. dobrze gra) to czemu nie może grać? Bo nie jest związany z Polską? A może po prostu że nie przypadł do gustu nacjonalistycznym poglądom Mart_Pooma? Przecież Polska reprezetacjie by na tym skorzystała. Ale nie - on nie może u nas grać i już... Bo Mart_Poom'owi się on nie podoba...
Dobrze że tacy ludzie jak ty już nie żądzą Polską piłką... Przykład Janasa, który nie zgodził się na to, żeby Klose i Podolski grali u nas w kadrze...
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Tak,już widzę tego włoskiego zawodnika w polskich barwach Tak samo było z Andym Johnsonem,Kevinem Okanga-Ajwangiem czy Lukasem Jutkiewiczem. Skończyło się tylko na tym że prasa miał o czym pisać a pożytku z tego żadnego nie było.
Nawet wydaje mi się że ten cały Roger może nawet nie zagrać w kadrze gdy otrzyma obywatelstwo. Co z tego że będzie miał polski paszport. Beenhakker go sprawdzi i jeśli się nie spisze to nie pojedzie na ME. Znając talent Brazylijczyka to z pewnością nie
To najlepiej niech w kadrze grają sami obcokrajowcy, bo po co Polacy? Co z tego, że to reprezentacja. Zróbmy z Polski drugi Bahrajn czy Katar i kupujmy zawodników do kadry! A co nam szkodzi? Weź ty się idioto (administratorze?! ) zastanów, co piszesz. A właśnie, jeszcze jedna sprawa. Nawet, jak Roger będzie miał obywatelstwo to w kadrze nie zagra. Bo jest słaby.
REPREZENTACJA POLSKI DLA POLAKÓW, nie dla Brazylijczyków. I to nie jest nacjonalistyczny pogląd (jeżeli o czymś mówisz, to najpierw dowiedz się, czym owa rzecz jest).
Aha - jeszcze jedno. Powołajmy do reprezentacji Edsona, Hernaniego, Hermesa, Andradinę, Vukovicia, Napoleoniego i paru innych. Przecież są dobrzy! Co z tego, że to nie Polacy.
Ostatnio zmieniony przez H7 Sob Mar 15, 2008 19:39, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum