Poprzedni temat «» Następny temat
Reprezentacja Polski
Autor Wiadomość
Bartek 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008-09
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 20:50   

grzegorz14 napisał/a:
Jest jeszcze jeden +

Dla frajerów ze związku...

grzegorz14 napisał/a:
PZPN zaoszczędzi bo nie będzie musiał płacić za przelot

Premie! Premie! Premie!

grzegorz14 

Profil: Autografy sportowe
Kolekcjoner od: 14.07.2006
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:15   

Juby napisał/a:
grzegorz14 napisał/a:
Jest jeszcze jeden +

Dla frajerów ze związku...

grzegorz14 napisał/a:
PZPN zaoszczędzi bo nie będzie musiał płacić za przelot

Premie! Premie! Premie!

A to ze to pójdzie na podwyżki to inna sprawa ;)

Mackinho7 

Profil: Wszystkie pamiątki piłkarskie
Kolekcjoner od: ~2008-06
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 20:34   

I tak by był na plusie, jakbyśmy awansowali (7 mln. € z tego co pamiętam, chyba ;) ).

To jest po prostu, nie wiem co powiedzieć. Co to się z tą polską piłką dzieje. Dzisiaj, gdzieś przeczytałem, że zatrudnili "Don Leo" po to, aby odciągnąć media itd. od korupcji. I jeszcze podobno inni go krytykowali, że olewał ich i lekceważył, itd. Na jakimś serwisie informacyjnym to przeczytałem.
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net

karolpro 

Profil: Autografy reprezentantów Polski i inne.
Kolekcjoner od: 2009-04
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 18:16   

Franz Smuda - co o nim sądzicie ? Czy waszym zdaniem spisze się jako selekcjoner kadry ?

Ja coś go strasznie źle czuję nie wiem czemu, jednak mam nadzieję, że będzie dobierał bardziej z głową, naszą kadrę seniorską. Moim zdaniem mogli wybrać kogoś z zagranicy, gdyż kandydatami byli o wiele lepsi trenerzy niż Smuda.

Jednak nie ukrywam, że chciałbym aby Smuda powoływał, np. Peszko, Jelenia (których Leo często pomijał) i Ebiego Smolarka. Sądzę, że jeśli Ebi znajdzie wreszcie klub, to może zaś zacznie grać na dobrym poziomie i przyda się reprezentacji.

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 18:37   

karolpro napisał/a:
Ja coś go strasznie źle czuję nie wiem czemu, jednak mam nadzieję, że będzie dobierał bardziej z głową, naszą kadrę seniorską.

Co to za zdanie jest? Takich rzeczy w Katowicach uczą? (BTW "narodową" na końcu przynajmniej by się zrymowało).

Z pustego to i Salomon nie naleje, takie moje zdanie jest o tej reprezentacji.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

Fler 

Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 18:49   

Cytat:
Z pustego to i Salomon nie naleje, takie moje zdanie jest o tej reprezentacji.

Popieram. Z czterech porządnych zawodników nie da się stworzyć dobrej reprezentacji...

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

luki 

Kolekcjoner od: lipca 2008...
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 19:11   

Szkolenie młodzieży, szkolenie młodzieży i szkolenie młodzieży. A później musi być rozwój tych zawodników. Nie mogą stać w miejscu.

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 19:18   

Nie ma co narzekać na polskich piłkarzy, zresztą Polacy lubią narzekać i robią to najlepiej, jak tylko można. Nie indywidualności budują drużynę, a poskładanie średnich zawodników to kupy i zrobienie z nich zgranego, rozumiejącego się teamu. Kogo ma Słowacja? Jednego Hamsika, a reszta? Bramkarz Legii Warszawa, pomocnik trzeciej drużyny Man City. Wiele z tych nazwisk przed eliminacjami była nieznana. Nie mamy zawodników? Myślę, że spokojnie można z tych co mamy zrobić drużynę na 20. miejsce w Europie.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

Fler 

Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 19:31   

Jarzab93 napisał/a:
Kogo ma Słowacja?

Nikogo, i właśnie dlatego na MS pewnie nie wyjdą nawet z grupy...

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Szymon 

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 19:39   

Jednak dla Sportowego Wieczoru "trener" przyznał, że w ciągu 3 dni potrafi zmienić obliczę drużyny, także będzie miał z czego być rozliczany...

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 20:31   

Jarzab93 napisał/a:
Kogo ma Słowacja? Jednego Hamsika, a reszta?

Vittek - Lille, w tamtym sezonie 26 meczy, 5 bramek, w tym 8/1. Z tego klubu ma wywodzić się jedna z największych gwiazd rep. Polski.

Jakubko - FK Moskwa, w 2009 19 meczy 7 bramek. W lidze rosyjskiej obecnie gra jeden reprezentant Polski i to raczej z ławki wchodzi, z tego co się orientują.

Šesták - regularnie gra w Bundeslidze, w tamtym sezonie 24 mecze i 9 bramek dla Bochum, teraz 7/2. W Bundeslidze obecnie oprócz Piszczka i Błaszczykowskiego nie gra nikt (bo to co gra Wichniarek to szkoda pisać), a z Słowaków jeszcze Pekarík (16 spotkań dla Wilków w pół roku, gdy zdobywali mistrzostwo), Karhan w Mainz i Jendrišek w K'lautern na zapleczu - 33 mecze i 14 bramek w poprzednim sezonie.

Oprócz tego - Škrtel (Liverpool), Čech (WBA), Weiss (Man City, niech będzie że rezerwy, ale chłopak ma 19 lat) - kogo ma Polska w Anglii? Nikogo z pola.

Poza tym, Ďurica, kolejny grający regularnie w Rosji, obecnie Lokomotiv, Zabavník - Terek Grozny.

Polska nie ma na dzień dzisiejszy nawet połowy zawodników grających regularnie w tak dobrych klubach.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 20:34   

Nie ma co mówić, Smuda dostał swoje, bo funkcja selekcjonera należała mu się jak mało komu. Jest jest człowiekiem z PZPN'u, co mnie jeszcze bardziej podbudowuje i nie pozwoli na to, aby ktoś wpieprzał mu się do drużyny. Dobrze, że Smuda, bo jeśli nie on to widziałbym na tej pozycji tylko Skorżę, który jest jeszcze za młody i jak sam twierdzi wiąże przyszłość z Wisłą.

I like to see when you dance. It's amazing for show. I like to feel when your legs make me losing control.

Mateqi 

Profil: Autografy,Bilety,Szaliki
Kolekcjoner od: 08.08.2008
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 15:14   

Franciszek Smuda już przygotowuje się do listopadowych meczów z Rumunią i Kanadą. Nowy selekcjonera ma w głowie skład reprezentacji. Jak sam zapowiada - będą niespodzianki.

Na bramce selekcjoner zaufa zawodnikom grających w Anglii. Franz postawi na Łukasza Fabiańskiego z Arsenalu i Tomasza Kuszczaka z Manchesteru United. Powołania będzie mógł się spodziewać także drugi z "Kanonierów" - Wojciech Szczęsny.

Wydaje się, że Smuda ma pomysł na obsadę lewej obrony. Rozwiązaniem ma być Sebastian Boenisch. Namówienie do gry w polskiej kadrze piłkarza Werderu Brema to jeden z priorytetów nowego selekcjonera. Ponadto na powołania mogą liczyć: Michał Żewłakow, Arkadiusz Głowacki, Tomasz Jodłowiec, a także Marcin Kowalczyk z Dynama Moskwa i Kamil Glik z Piasta Gliwice.

Pomoc mają tworzyć: Jakub Błaszczykowski, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak i Piotr Brożek. W tym zestawieniu warto zwrócić uwagę na zawodnika krakowskiej Wisły, który do tej pory rozegrał w kadrze zaledwie jedno spotkanie. Na powołanie może liczyć również Mariusz Lewandowski i Kamil Kosowski z APOEL-u Nikozja.

W linii ataku bez niespodzianek. W pierwszym składzie ma występować dobry znajomy Franza - Robert Lewandowski, a towarzyszyć mu będzie Paweł Brożek. Na powołanie może liczyć również Kamil Grosicki i Ireneusz Jeleń.

Skład: Łukasz Fabiański - Sebastian Boenish, Michał Żewłakow, Aleksander Głowacki, Marcin Kowalczyk - Piotr Brożek, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Jakub Błaszczykowski- Robert Lewandowski, Paweł Brożek.

co powiecie o składzie?

Bo dla mnie to coś więcej niż kolekcja...!

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 16:33   

Boenisch. :lol: Śmieszny ten skład Smudy, Szczęsny, Sadlok, J. Gancarczyk? No ale dobra, to tylko towarzyski (chociaż przez najbliższe 3 lata innych grać nie będziemy)...

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 20:04   

mateqi napisał/a:
Skład: Łukasz Fabiański -Sebastian Boenish, Michał Żewłakow, Aleksander Głowacki, Marcin Kowalczyk - Piotr Brożek, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Jakub Błaszczykowski- Robert Lewandowski, Paweł Brożek.

Patrzę nowy debiutant w kadrze ;)

A tak swoją drogą to Krzynówek chyba na dobre odkurzony z kadry i nie dobije do 100 meczów w reprezentacji .

Odpowiedz do tematu