I tak by był na plusie, jakbyśmy awansowali (7 mln. € z tego co pamiętam, chyba ).
To jest po prostu, nie wiem co powiedzieć. Co to się z tą polską piłką dzieje. Dzisiaj, gdzieś przeczytałem, że zatrudnili "Don Leo" po to, aby odciągnąć media itd. od korupcji. I jeszcze podobno inni go krytykowali, że olewał ich i lekceważył, itd. Na jakimś serwisie informacyjnym to przeczytałem.
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
Profil: Autografy reprezentantów Polski i inne.
Kolekcjoner od: 2009-04
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 18:16
Franz Smuda - co o nim sądzicie ? Czy waszym zdaniem spisze się jako selekcjoner kadry ?
Ja coś go strasznie źle czuję nie wiem czemu, jednak mam nadzieję, że będzie dobierał bardziej z głową, naszą kadrę seniorską. Moim zdaniem mogli wybrać kogoś z zagranicy, gdyż kandydatami byli o wiele lepsi trenerzy niż Smuda.
Jednak nie ukrywam, że chciałbym aby Smuda powoływał, np. Peszko, Jelenia (których Leo często pomijał) i Ebiego Smolarka. Sądzę, że jeśli Ebi znajdzie wreszcie klub, to może zaś zacznie grać na dobrym poziomie i przyda się reprezentacji.
Z pustego to i Salomon nie naleje, takie moje zdanie jest o tej reprezentacji.
Popieram. Z czterech porządnych zawodników nie da się stworzyć dobrej reprezentacji...
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 19:18
Nie ma co narzekać na polskich piłkarzy, zresztą Polacy lubią narzekać i robią to najlepiej, jak tylko można. Nie indywidualności budują drużynę, a poskładanie średnich zawodników to kupy i zrobienie z nich zgranego, rozumiejącego się teamu. Kogo ma Słowacja? Jednego Hamsika, a reszta? Bramkarz Legii Warszawa, pomocnik trzeciej drużyny Man City. Wiele z tych nazwisk przed eliminacjami była nieznana. Nie mamy zawodników? Myślę, że spokojnie można z tych co mamy zrobić drużynę na 20. miejsce w Europie.
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2829 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 20:31
Jarzab93 napisał/a:
Kogo ma Słowacja? Jednego Hamsika, a reszta?
Vittek - Lille, w tamtym sezonie 26 meczy, 5 bramek, w tym 8/1. Z tego klubu ma wywodzić się jedna z największych gwiazd rep. Polski.
Jakubko - FK Moskwa, w 2009 19 meczy 7 bramek. W lidze rosyjskiej obecnie gra jeden reprezentant Polski i to raczej z ławki wchodzi, z tego co się orientują.
Šesták - regularnie gra w Bundeslidze, w tamtym sezonie 24 mecze i 9 bramek dla Bochum, teraz 7/2. W Bundeslidze obecnie oprócz Piszczka i Błaszczykowskiego nie gra nikt (bo to co gra Wichniarek to szkoda pisać), a z Słowaków jeszcze Pekarík (16 spotkań dla Wilków w pół roku, gdy zdobywali mistrzostwo), Karhan w Mainz i Jendrišek w K'lautern na zapleczu - 33 mecze i 14 bramek w poprzednim sezonie.
Oprócz tego - Škrtel (Liverpool), Čech (WBA), Weiss (Man City, niech będzie że rezerwy, ale chłopak ma 19 lat) - kogo ma Polska w Anglii? Nikogo z pola.
Poza tym, Ďurica, kolejny grający regularnie w Rosji, obecnie Lokomotiv, Zabavník - Terek Grozny.
Polska nie ma na dzień dzisiejszy nawet połowy zawodników grających regularnie w tak dobrych klubach.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 20:34
Nie ma co mówić, Smuda dostał swoje, bo funkcja selekcjonera należała mu się jak mało komu. Jest jest człowiekiem z PZPN'u, co mnie jeszcze bardziej podbudowuje i nie pozwoli na to, aby ktoś wpieprzał mu się do drużyny. Dobrze, że Smuda, bo jeśli nie on to widziałbym na tej pozycji tylko Skorżę, który jest jeszcze za młody i jak sam twierdzi wiąże przyszłość z Wisłą.
Na bramce selekcjoner zaufa zawodnikom grających w Anglii. Franz postawi na Łukasza Fabiańskiego z Arsenalu i Tomasza Kuszczaka z Manchesteru United. Powołania będzie mógł się spodziewać także drugi z "Kanonierów" - Wojciech Szczęsny.
Wydaje się, że Smuda ma pomysł na obsadę lewej obrony. Rozwiązaniem ma być Sebastian Boenisch. Namówienie do gry w polskiej kadrze piłkarza Werderu Brema to jeden z priorytetów nowego selekcjonera. Ponadto na powołania mogą liczyć: Michał Żewłakow, Arkadiusz Głowacki, Tomasz Jodłowiec, a także Marcin Kowalczyk z Dynama Moskwa i Kamil Glik z Piasta Gliwice.
Pomoc mają tworzyć: Jakub Błaszczykowski, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak i Piotr Brożek. W tym zestawieniu warto zwrócić uwagę na zawodnika krakowskiej Wisły, który do tej pory rozegrał w kadrze zaledwie jedno spotkanie. Na powołanie może liczyć również Mariusz Lewandowski i Kamil Kosowski z APOEL-u Nikozja.
W linii ataku bez niespodzianek. W pierwszym składzie ma występować dobry znajomy Franza - Robert Lewandowski, a towarzyszyć mu będzie Paweł Brożek. Na powołanie może liczyć również Kamil Grosicki i Ireneusz Jeleń.
Skład: Łukasz Fabiański - Sebastian Boenish, Michał Żewłakow, Aleksander Głowacki, Marcin Kowalczyk - Piotr Brożek, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Jakub Błaszczykowski- Robert Lewandowski, Paweł Brożek.
co powiecie o składzie?
Skład: Łukasz Fabiański -Sebastian Boenish, Michał Żewłakow, Aleksander Głowacki, Marcin Kowalczyk - Piotr Brożek, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Jakub Błaszczykowski- Robert Lewandowski, Paweł Brożek.
Patrzę nowy debiutant w kadrze
A tak swoją drogą to Krzynówek chyba na dobre odkurzony z kadry i nie dobije do 100 meczów w reprezentacji .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum