Poprzedni temat «» Następny temat
Reprezentacja Polski
Autor Wiadomość
mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 12:33   

Niedzielan sobie nie pogra w najbliższym czasie ;]

Mi także jakoś barakuje Jelenia. Może do kadry wskoczy Brożek, będący ostatnio w nadzwyczaj dobrej formie. Ciekawi mnie forma Jopa i Gancarczyka.

Dirk Kuyt

Wysłany: Sro Sie 15, 2007 23:54   

Paweł Brożek jest ostatnio w świetnej formie więc większość osób z forum dziwi jego brak w kadrze.

Mnie też. Tym bardziej, że nie ma go nawet na liście rezerwowej. Na miejscu trenera Beenhakkera nie powołałbym do kadry Macieja Żurawskiego, który jest bez formy o czym dobitnie przekonał jego mecz w barwach Celticu przeciw Kilmarnock. Radosław Matusiak jest w okresie przygotowawczym więc może mieć tzw. ciężkie nogi. Jeżeli chodzi o defensywę to nie mam zastrzeżeń. Obrońcy Ci grają w pierwszych składach swoich klubów więc powinni być w dobrej formie. Jeżeli chodzi o pomoc no to dziwi mnie brak Przemka Kaźmierczaka, który nieźle prezentował się w Porto podczas meczów towarzyskich m.in. Port of Rotterdam Tournament 2007, w którym wraz z swoją drużyną zajął pierwsze miejsce.

To chyba tyle.

Pozdrawiam.

<><><><><><><><><><><><><><><><><>

www.dirkkuyt.fotopic.net

Moje autografy.

lukasek92 

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 13:11   

Polacy zremisowali 2-2 z reprezentacją Rosji... Rzeczywiście pokazali 2 oblicza... Pierwsza polowa - bezsilność, niezaradność, a druga polowa - wola walki i zwyciestwa, wiara w sukces. Z dobrej strony pokazal sie Kuba Blaszczykowski(asysta i bramka). Przepiękne uderzenie Krzynówka bylo zapewne ozdobą spotkania :D Dziwne, ze cale spotkanie Polacy grali tylko jednym wysunietym napastnikiem... Mam nadzieję, ze w meczach o punkty bedziemy grali tak jak w drugiej polowie spotkania z ROsjanami.

lukasek92 

Wysłany: Wto Sie 28, 2007 14:42   

Leo oglosil kadre na mecze z Portugalią i Finlandią w ramach eliminacji do Euro 2008 :D

Oto ona:

BR:Artur Boruc (Celtic Glasgow; 27A/0 bramek)

Tomasz Kuszczak (Manchester United; 5A/0)

Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn; 4A/0)

OB:Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela; 18A/1)

Paweł Golański (Steaua Bukareszt; 6A/1)

Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków; 19A/0)

Mariusz Jop (FK Moskwa; 16A/0)

Jacek Bąk (Austria Wiedeń; 87A/3)

Michał Żewłakow (Olimpiakos Pireus; 69A/2)

Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad; 7A/0)

Dariusz Dudka (Wisła Kraków; 17A/2)

POM:Przemysław Kaźmierczak (FC Porto; 8A/1)

Radosław Sobolewski (Wisła Kraków; 29A/1)

Mariusz Lewandowski ((Szachtar Donieck; 36A/1)

Jakub Błaszczykowski (Borrussia Dortmund; 10A/1)

Łukasz Garguła (GKS PGE Bełchatów; 8A/1)

Jacek Krzynówek (VFL Wolfsburg; 71A/13)

Euzebiusz Smolarek (Racing Santander; 23A/8 )

Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin; 7A/1))

Michał Goliński (Zagłębie Lubin; 1A/0)

NAP:Maciej Żurawski (Celtic Glasgow; 63A/16)

Łukasz Piszczek (Hertha Berlin; 2A/0)

Grzegorz Rasiak (FC Southampton; 35A/8 )

Marek Saganowski (FC Southampton; 18A/3)

Radosław Matusiak (SC Heerenveen; 9A/4)

rezerwowi

Jerzy Dudek (Real Madryt; 58A/0)

Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa; 2A/0)

Rafał Murawski (Lech Poznań; 3A/0)

Maciej Iwański (Zagłębie Lubin; 3A/1)

Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre; 18A/2)

Paweł Brożek (Wisła Kraków; 7A/1)

Co o tym myslicie? Wiem, ze to decyzja trenera, a ona jest niepodwazalna, ale wg. mnie znowu brakuje Brożka... On się ostatnio znajduje w b.dobrej formie wiec dlaczego nie mozna tego wykorzystac w takich meczach? Ja bym go wstawil za Zurawskiego... Po drugie Maciej Iwański. Wspanialy pomocnik i tez sobie znakomicie w tym sezonie radzi. Może bylby lepszym rozwiazaniem niż Sobolewski? Dobra,zobaczymy jak będzie... Mam nadzieję, że Leo wie co robi, a to tylko moje zdanie (oby bylo bledne :P ) Co sadzicie o tym skladzie?

szymonp1992

Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 17:00   

Temat chyba wyczerpałeś... Pytanie do Don Leo: CO Z JELENIEM?! Najbardziej wartościowy piłkarz Auxerre, a nie ma go w reprezaentacji... Brożek i Iwański to też świetni jak na nasze warunki piłkarze i nie grają... I znów zagramy diamentem... Jakoś nie widzę w tym ustawieniu Lewandowskiego, ale jeśli wygramy to nic nie będę miał do decyzji Bena Hakera... Mam nadzieję że tym razem zhakuje rywali tak jak w Chorzowie, a nie tak jak Finów w Bydgoszczy...

edmilson 

Profil: Autografy, przypinki, proporczyki
Kolekcjoner od: 2007-02
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 17:58   

Ja myślę, że w dzisiejszym meczu Polacy będą walczyli o każdą piłkę, o każdy metr na murawie. Nasi piłkarze na pewno dadzą z siebie wszystko, a jeśli tak się stanie, to mamy duże szanse na wygranie tego meczu i już raczej będziemy mieli zapewniony awans do EURO 2008. Myślę, że Polska pokona dzisiaj Portugalię! :)

Dirk Kuyt

Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 20:40   

Dobrym wynikiem dzisiaj dla nas będzie nawet remis.

Portugalczycy będą walczyć o poprawienie wizerunku po słabym ostatnim meczu i po meczu w Chorzowie.

Ostatecznie obstawiam wynik 1-1 lub minimalne zwycięstwo Polski.

<><><><><><><><><><><><><><><><><>

www.dirkkuyt.fotopic.net

Moje autografy.

szymonp1992

Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 13:05   

No i jest dobry wynik :D Krzynio jak z Realem w Bayerze :D W ogóle był najlepszy na boisku... Zaskoczył mnie gol Lewandowskiego, bo kogo jak kogo, ale jego na dobitkę bym się nie spodziewał :P

lukasek92 

Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 19:34   

Nie rozumiem trochę dwóch rzeczy po spotkaniu z Finlandią... Rasiak? Przecież on był niewidoczny i zawodził, a zauwazyliscie jakie wejscie miał Saganowski? Biegał, wszedł wślizgiem, był takim typowym walczakiem... Myślę, że powinien od początku grać. Do udanych tego meczu nie może zaliczyć rowniez Kuba Blaszczykowski. Dużo strat,nieudane dryblingi - tego było najwięcej widać, gdy Kubuś był przy piłce.

Woland 

Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 19:40   

Finowi są znani z dobrej gry głową. Rasiak również. Leo zapewne chciał zaskoczyć naszych przeciwników lub pobić ich własna bronią.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 21:57   

Nie chciałbym jakoś roztrząsać gry reprezentacji Polski, bo nie jestem jej kibicem, ale mecz widziałem, znam wielu zawodników stąd pewne konkluzje.

Fatalnie zagrał Jop, zwłaszcza przy sytuacji z słupkiem po strzale Eremienki (?, mi on się kojarzy tylko z Alexandrem i Fiodorem Emelianenko z Prida), ale wcześniej też grał słabo. Biegał jak Czesio łowiący muchy.

Wystawienie Grzesia było jak najbardziej trafne w teorii. Trzeba zwrócić uwagę, że ten dostał ledwo jedne dobre podanie w pierwszej połowie. Ten, kto grał w piłkę wie jak trudno wtedy pokazać pełnię możliwości. Rasiak próbował się wracać, włączać się do gry drugiej linii, ale nie to było jego zadaniem.

Wszedł Saganowski na podmęczonych obrońców i zagrał tak jak powinien, szybko i sprawnie.

Co do Kuby to dziwię się finom, jedno i to samo, ale skutkowało. Na początku drugiej połowy mógł grać do Rasiaka, wybrał Euzebiusza i ten oddał marny strzał.

Ogólnie mecz nudny, choć Polacy zagrali chyba trochę lepiej niż z Portugalią.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

kemotek 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 13:36   

Z tym to nie wiem czy zagrali lepiej niż z Portugalią. Ten mecz był najlepszy w wykonaniu Biało-Czerwonych w tych eliminacjach. Portugalia to jedna z najlepszych reprezentacji świata,a Finowie to nie są jacyś wybitni piłkarze ;)

papen16

Wysłany: Pon Sty 14, 2008 07:34   

Ale piłka Fińska bardzo poszła do przodu i ja niewiem czy za pare lat nie bedą wysoko w rankingiu fifa

Kubcyk

Wysłany: Pon Sty 14, 2008 14:16   

W ostatnich czasach na świecie dużo reprezentacj poszło do przodu nie tylko Finlandia. Najlepszymi przykładami są : (cała Afryka poszła w przód m.in.Ghana i Angola), Australia, Ukraina, i te wszystkie "słabe" kraje typu Azerbrjdżan, Armenia itp.

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 22:36   

2 zwycięstwa w ostatnich spotkaniach. Po niezłym występie reprezentacji składającej się głównie z graczy OE, dziś Polska reprezentacja w najsilniejszym składzie pokonała Czechów 2:0. Pierwsza połowa świetna w wykonaniu naszych. 2 gole, świetna akcja Smolarka, obrona karnego przez Boruca. Druga część spotkania nudniejsza, żal trochę zmarnowanej kontry przez Żurawskiego pod koniec. Mecz mi się podobał, stał na dobrym poziomie w pierwszej połowie, gra była dobra. Oby być w dobrej dyspozycji na EURO, czyli za 4 miesiące i 2 dni jak to cały czas powtarzał Iwański ;]

Odpowiedz do tematu