Bramkarze: Radosław Cierzniak (Korona Kielce), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Adam Stachowiak (Odra Wodzisław Śląski).
Obrońcy: Piotr Polczak (Cracovia), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Adam Danch (Górnik Zabrze), Mariusz Magiera (Górnik Zabrze), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Marcin Komorowski (Polonia Bytom), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Piotr Celeban (Śląsk Wrocław), Antoni Łukasiewicz (Śląsk Wrocław).
Pomocnicy: Łukasz Trałka (Lechia Gdańsk), Maciej Małkowski (Odra Wodzisław Śląski), Radosław Majewski (Polonia Warszawa), Janusz Gancarczyk (Śląsk Wrocław), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Grzegorz Krychowiak (FC Girondins de Bordeaux, Francja), Sebastian Tyrała (BV Borussia 1909, Niemcy).
Tak prezentuje się kadra na zgrupowanie reprezentacji w Turcji. Jak dla mnie, kilka naprawdę poważnych zaskoczeń. Zupełnie nie wiem, co robią tam Cierzniak, Komorowski, Małkowski (pół sezonu w lidze i już kadra), a przede wszystkim Tyrała. Jeszcze większe zdziwienie wywołała u mnie obecność w rezerwie Michała Gliwy, trzeciego bramkarza KSP. Za to jak najbardziej na plus banda ze Śląska, brak tylko Szewczuka.
Zupełnie nie wiem, co robią tam Cierzniak, Komorowski, Małkowski (pół sezonu w lidze i już kadra), a przede wszystkim Tyrała.
nie zgodzę się tylko z Małkowskim. bo gościu w sumie ciągnie tą gre Odry. Cierzniak to w ogóle nieporozumienie, wielu młodych bramkarzy w Ekstraklasie i I lidze jest lepszych od niego.
Mart_Poom napisał/a:
Za to jak najbardziej na plus banda ze Śląska, brak tylko Szewczuka.
Leo mówił, że powołuje młodych zawodników. Szewczuk swe lata już ma, w Reprezentacji na pewno już nie zwojuje i wg mnie wcale taki rewelacyjny nie jest
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 14:54
Tick napisał/a:
Leo mówił, że powołuje młodych zawodników. Szewczuk swe lata już ma, w Reprezentacji na pewno już nie zwojuje i wg mnie wcale taki rewelacyjny nie jest
Absolutnie się zgadzam. Równie dobrze mógłby powołać Podstawka. To jest zgrupowanie, żeby znaleźć zawodników młodych, którzy za parę lat mogą stanowić o sile reprezentacji, a obecnie będą jej cennym uzupełnieniem. Szkoda, że w kadrze nie ma Małeckiego, a tylko na liście rezerwowej. Powołania dość dobre. Ja to bym na bramce spróbował Krzysztofa Kozika z GKS'u Bełchatów. Jak najbardziej + za napastników i Janusza Gancarczyka.
W sobotę reprezentacja Polski zmierzy się z Irlandią Północną. Jest to bardzo ważne spotkanie dla biało-czerwonych. Jeśli nasza drużyna narodowa przegra ten mecz, to bardzo skomplikuje swoją sytuację. Jak myślcie -kto wygra ten mecz ?
Ja myślę, że Polacy pokażą naprawdę klasę piłkarską i doświadczenie w tego typu meczach, a co do wyniku to jestem ostrożny ale myślę, że będzie wynik korzystny dla Polaków i moim zdaniem jedno bramkową przewagą wygrają to ważne spotkanie : )
tylko lepiej by było gdyby trener kadry postawił na 2 napastników a nie jednego : )
tylko lepiej by było gdyby trener kadry postawił na 2 napastników a nie jednego : )
Bo ja wiem, 4-4-2 w naszym wykonaniu nie jest najlepsze. Ja mam nadzieje ze, Leo nie przekombinuje tego meczu oraz ze, Polacy wyjdą i zrobią po prostu swoje.
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
ale co Szpaq tak sie plul do Boruca... przeciez to przez te pastwisko bylo. jak ogladalem powtorke, to perfidnie przed nim ta pilka podskoczyla i to raczej nie jego blad. chociaz swiety nie jest. niepotrzebnie chcial wybic z pierwszej, mial czas. druga sprawa, ze nie podaje sie pilki w swiatlo bramki, Zewlakow tak zagral bo to byla raczej spokojna sytuacja, tyle ze trzeba bylo pomyslec ze tu takie pole buraczane. w sumie to nie wiem kogo wina przy tej bramce na 3:1
ogolnie to mecz to wstyd, zenada, posmiewisko, hanba.
Nie wiem co robi Beenhakker... najpierw powołuje do kadry 5 napastników, a na mecz wystawia tylko Jelenia. Co prawda grał jeszcze Robert, ale tylko w pomocy:/
Błaszczykowski jeszcze nie gra na swoim poziomie...trzeba było zagrać Boguskim..
no ale nie będę się bawił w jakiegoś znawcę.
Porażka boli i praktycznie przekreśla nasze szanse na MŚ 2010.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum