A NIDĘ Pińczów ktoś zna? IV liga świętokrzyska, wcześniej ocierała się o III. W tym sezonie prawdopodobnie wywalczy awans o klasę rozgrywkową wyżej. (wystarczy remis w ostatniej kolejce!)
Tak, moge oficjalnie potwierdzic, ze zwyciezcy IV lig nie awansuja bezposrednio do III, tylko graja miedzy soba baraze o awans (losowanie par - 10 czerwca z tego co pamietam). Pozdrawiam.
A ja słyszałem że zwyciężcy IV lig będą grali ze sobą baraże o awans do nowej II ligii... nie wiem czy to prawda bo już dużo wersji słyszałem w związku z tą reorganizacją
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
A ja słyszałem że zwyciężcy IV lig będą grali ze sobą baraże o awans do nowej II ligii... nie wiem czy to prawda bo już dużo wersji słyszałem w związku z tą reorganizacją
No nowa II liga a stara III to rzeczywiście wielka różnica. Nie wiem co trudnego do zrozumienia jest w reorganizacji. I liga -> Orange Ekstraklasa, II liga -> I liga, III liga -> II liga, IV liga -> III liga. I tak dalej.
No nowa II liga a stara III to rzeczywiście wielka różnica. Nie wiem co trudnego do zrozumienia jest w reorganizacji. I liga -> Orange Ekstraklasa, II liga -> I liga, III liga -> II liga, IV liga -> III liga. I tak dalej.
Tak jak mówisz ... a i Orange już nie będzie sponsorem Ekstraklasy...
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Czw Cze 05, 2008 17:49, w całości zmieniany 1 raz
Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wiek: 18 Dołączył: 10 Kwi 2008 Posty: 230 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 21:17
W moim miescie istnieje GKS Olimpia Grudziądz. Niestety zajęliśmy 2 miejsce w lidze a to pewnie dlatego ze Zawisza nie miala co zrobić z pieniędzmi (chyba wiecie o co chodzi ) teraz "Z" bedzie grac baraz o II ligę i mam szczerą nadzieje że trafi na np. Pogoń Szczecin która bez większego problemu powinna odprawić ich z kwitkiem
U mnie jest Czuwaj Przemyśl - awansował do nowej IV ligi (kiedyś grał w drugiej) i Polonia Przemyśl utrzymała się również w nowej IV lidze (długo byli w III)
U mnie Miedź Legnica, teraz będzie grać w nowej II lidze. Kiedyś (1992r.) zdobyła Puchar Polski. Za bardzo się nie interesuję, ale wywodzą się z niej m.in:
Marcin Robak - teraz Korona Kielce
Sebastian Ziajka - teraz Podbeskidzie Bielsko-Biała
Adam Mójta - teraz Korona Kielce
Sukcesy:
Puchar Polski - 1992r.
Finalista Superpucharu Polski - 1992r. (z Lechem Poznań 2:4)
1/16 finału Pucharu Zdobywców Pucharów 1992/1993 (mecze z AS Monaco: u siebie 0:1, w Monaco 0:0)
_________________ Hail Hail, The Celts are here,
What the hell do we care,
What the hell do we care,
Hail Hail, The Celts are here,
What the hell do we care now ...
Ostatnio zmieniony przez Francuz Pon Lip 14, 2008 13:30, w całości zmieniany 2 razy
W moim mieście urodzili się m.in. Raphael Schafer, Darius Kampa, Grzegorz Kaliciak. Oprócz Kaliciaka w Chemiku Kędzierzyn grali Stanisław Wróbel (obecnie Piast Gliwice), Zbigniew Wyciszkiewicz (były reprezentant Polski).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum