Zgadzam się z Tobą gollaz, po co miałbym szukać informacji o klubiku, który praktycznie nic nie osiągnął, który prezentuje nijaki styl gry. To, że jest klub z mojego rodzinnego miasta, to nie oznacza, że muszę być od razu fanem tej drużyny, tymbardziej, że większość kibiców Unii R-rz to również fani Ruchu Chorzów, którego doszczętnie nie trawię.
Ha teraz ja ! W moim rodzimym mieście zwanym często Żnin urodził się w szpitalu Żnińskim znany satyryk Piotr Najsztub.
A mamy tutaj dwa kluby
Młodzieżowy Jeziorak Żnin
I Seniorski Pałuczanka Żnin
Pałuczanka uczestnik 5 ligi regionowej ;D I klepie tyły W Żninie mieszka też jeden z gitarzystów " Jaka to melodia" nie wiem dokładnie jak się zwie.
_________________ ,,Jeleń puścił Bąka po lewym skrzydle... "
Jacek Gmoch
Poprzednie moje posty w tym temacie pochodzą z czasów kiedy byłem jeszcze młody i głupi. Dzisiaj już jestem bardziej dojrzały futbolowo i co nieco wiem o Klubie Piłkarskim Unia Racibórz. Jest to czwarta liga, a największym sukcesem tego klubu było uzyskanie ósmego miejsca, w pierwszej lidze, w sezonie 1963/1964. Do bardziej znanych piłkarzy Unii należą Manfred Urbas, Ginter Lazar, czy Hubert Kostka. Swój epizod jako piłkarz zaliczył nawet Franciszek Smuda.
Warto wspomnieć o sekcji kobiecej, czyli o RTP Unii Racibórz. Piłkarki Unii zdobyły trzykrotnie mistrzostwo Ekstraligi, a ponadto dwa Puchary Polski. Ponadto reprezentowały polski futbol kobiecy na arenie międzynarodowej. W kadrze można dostrzec reprezentantki Polski.
A co do obecnych piłkarzy to warto wspomnieć Sebastiana Tyrałę, który gra obecnie dla Greuther Fürth. Ten piłkarz zadeciutował w kadrze Polski w 2008 roku, a wcześniej był reprezentantem młodzieżowych drużyn Niemiec.
Racibórz jest za Ruchem Chorzów, lecz ja do grona sympatyków tego klubu nie należę.
Ostatnio zmieniony przez Unkas Sro Lip 27, 2011 21:07, w całości zmieniany 2 razy
W miejscowości której mieszkam działa MLKS Żbik Nasielsk. Gra on obecnie w Lidze Okręgowej Ciechanowsko - Ostrołęckiej. Ich największy sukces to awans do "starej" 4 ligi.
Z Nasielska jest piłkarz Młodej Legii - Przemek Wysocki.
[swf width= height=][/swf]
2 Kilometry od miejscowości w której mieszkam znajduje się trochę większa miejscowość (nie miasto) Stróże jest tu I-ligowy KOLEJARZ STRÓŻE.
Oczywiście na meczyki chodzę:) autografy piłkarzy zbieram, bo jak wiadomo w I lidze grają piłkarze mający za sobą występy w Ekstraklasie np.Piotr Reiss (Warta Poznań) oraz Edi Andradina (Pogoń Szczecin)itd.
W Kolejarzu ze znanych piłkarzy gra:
-Mariusz Mężyk (dawniej Polonia Bytom)
-Maciej Kowalczyk (dawniej Korona Kielce)
-Michał Chrapek (wypożyczenie z Wisły Kraków wcześniej także Kamil Rado).
Tu gdzie mieszkam gra Piast Nowa Ruda, niegdyś II liga i 3 miejsce w sezonie 87/88
Z bardziej znanych piłkarzy to grali tu m.in. Radosław Druciak, Dariusz Dziarmaga, Robert Fudali, Piotr Juraszek, Adam Kłak, Waldemar Kołodziejczyk, Andrzej Krętek, Krzysztof Lakus, Czesław Owczarek, Mariusz Tomziński, Paweł Ulatowski, Tadeusz Wiśniewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum