Poprzedni temat «» Następny temat
Górnik Zabrze
Autor Wiadomość
szymonp1992

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 09:24   Górnik Zabrze

Po prostu - mój ukochany klub... Nie będę tutaj pisał definicji z wikipedii :P

Górnik od kilku lat jest uważany za rzep na ogonie Ekstraklasy... Niby blisko spadku, a jednak zawsze się utrzyma :D

Teraz skład jest wzmocniony dzięki dofinansowaniu Alianz Polska i mamy naprawdę wielkie aspiracje. Zawodnicy jak Piotr Ruszkul (król strzelców grupy I w 3. lidze), Tomasz Zahorski, Tomasz Hajto, Jerzy Brzęczek, czy Adam Marciniak to świetne nabytki. Również w składzie z poprzedniego sezonu jest kilku świetnych piłkarzy. Adam Danch to przecież jedna z naszych gwiazdek na mundialu do lat 20 w Kanadzie. Piłkarzy jak Tomasz Moskal czy Błażej Radler (na testach w Anderlechcie) też nikomu przedstawiać nie trzeba.

Uważam, że zapowiedź prezesów klubu i Ryszarda Wieczorka - nowego trenera Górnika - że w 2012 roku Górnik wygra ligę jest zasadna i jeśli Alianz się nie wycofa, to najbardziej zasłużony polski klub znów powróci na szczyt krajowej piłki.

Gooners

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 09:49   

zgadzam sie .. Gornik to rowniez moj ukochany klub..Zaplecze maja dobre wiec zobaczymy:D

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 11:14   

Błażeja to już raczej, przynajmniej w tym sezonie w Zabrzu chyba nie zobaczymy, bo skończył mu się kontrakt.

Najciekawszym wzmocnieniem na pewno jest Marciniak, wg mnie to zawodnik, który albo szybko się wypromuje i z Zabrza wyjedzie za ciekawą sumę (ma podpisany 4 letni kontrakt), albo będzie grał przez lata w zabrskiej obronie (jeśli Górnik będzie grał na miarę naszych i Alliaznu oczekiwań, to może nie będzie trzeba promować graczy, tylko zostawiać najlepszych).

Co do Adasia Dancha to chłopak z Rudy Śląskiej, widać dość duży talent (choć jego kuzyn, mieszka blok obok mnie miał chyba większy, ale skłonność do zabawy i lenistwo go zniszczyły), ale musi jeszcze przede wszystkim nabrać masy, bo 77 kg na pozycji defensywnego pomocnika to trochę mało i wtedy może nawet zacznie się ocierać o główną reprezentację. A ostatnim reprezentantem z Górnika był chyba Bledzewski przez przypadek na jakimś turnieju na Malcie czy gdzieś.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

lukasek92 

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 16:32   

Mnie tam jakoś Górnik nigdy nie przekonywał:P wiem,że klub z ogromną historią, ale sądzę,że juz nigdy nie powtorzy swoich najwieszkych sukcesow... Musieliby naprawde wiele zmienic aby do tego doszlo :P

Gooners

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 17:12   

Haha ruch w II lidze,licencji im nie dali :devil:

1. To jest temat o Górniku a nie o Ruchu.

2. Ruch z dużej litery - nawet jak ich nie lubisz, to trochę szacunku.

OST // szymonp1992

gollaz 

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 17:33   

Po 1. Ruch.

Po 2. nie wiem czym się tu cieszyć, że zasłużony śląski klub zostaje na kilka dni przed ligą ukarany przez misie z Warszawy? Polonia Warszawa przez kilka sezonów grała z ogromnymi długami, bez stadionu spełniającego wymagania licencyjne i dostawała warunkową licencję. Inne kluby podobnie. A tu beniaminek zostaje potraktowany tak jak kiedyś GKS Katowice, choć mówiono wiele, że dla beniaminków będzie czas przejściowy, jeśli nie będą spełniać niektórych warunków. Ruch złożył stosowne dokumenty, w których było opisane jak będą spłacać dłużników (taki był wymóg PZPNu), ale się to nie spodobało panom w stolicy. No jakoś trzeba było wcisnąć Płock, jak nie na miejsce Ruchu, to zawsze jeszcze była w obwodzie Polonia Bytom (ale ta pewnie szybko spadnie i będzie po kłopocie).

To jest temat o Górniku Zabrze, a nie o Ruchu. Jedyne co powinieneś w tym przypadku zrobić to nacisnąć niebieską karteczkę obok posta Gooners'a, niestety tego nie zrobiłeś. Ost za offtopic /Michael900

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

kozik_1902

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 22:28   

mój ulubiony klub z ligi polskiej ponieważ urodziłem się w Zabrzu :D

HALA MADRID!!

szymonp1992

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 12:09   

Ostatnio wkurzyło mnie to co Górnik zrobił ze swoimi kibicami...

Miał się odbyć sparing z Polonią Bytom... Na forum Górnika było napisane, że mecz o 17 na naszym stadionie, jakiś kolo zadzwonił nawet do sekretariatu i powiedziano mu, że wstęp wolny... Przychodzimy i stoimy w ok. 400-500 osób (jak nie więcej) pod stadionem na Roosevelta, a tu kartka: SPARING Z POLONIĄ BYTOM ODWOŁANY... Wkurzeni byliśmy na potęgę, bo przeszliśmy kilka kilometrów pieszo na ten mecz, ale to nie koniec... Ktoś koło stadionu powiedział, że podobno mecz na Stadionie Śląskim, ale "przywódca" naszych fanów powiedział: "To tak jakbym ja powiedział że tu jest bomba, gów*o prawda!"... Później podchodzi ten sam pan do ochrony i Ci mu mówią, że spotkanie w Czechowicach... Wszyscy ludzie z autami się rzucali do samochodów i jechali z zabranymi przypadkowymi kibicami... Szczęście mieliśmy z kumplami, że zostaliśmy, bo po powrocie na TVP3 mówili, że mecz był na... Śląskim... Wyobrażam sobie jak się czuli Ci, którzy pojechali do Czechowic... To jest lekceważenie kibiców...

:/

gollaz 

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 14:03   

Nie w Czechowicach tylko w Ciechowicach, ale ogólnie postępowanie amatorskie.

W poniedziałek w knajpie gdzie siedzę było paru piłkarzy GKSu Katowice, kumpel rozmawiał z Prasnalem (obecnie Katowice, wcześniej Górnik - żeby nie było, że ot), czy nie dało się dogadać z Szusterem, żeby Mały dalej grał w barwach zabrzańskiej jedenastki, to mówił, że z Szusterem dogadać się nie da.

BTW. Podobno pobito rekord sprzedaży karnetów, już ponad 4300, w tym ja ;) Będzie trzeba od kogoś bilety załatwiać, tak zawsze miałem swoje.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

szymonp1992

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 19:04   

Do wszystkich zainteresowanych:

W sobotę 28 lipca 2007 jest mecz Górnik Zabrze - GKS Katowice (o 17:00), po którym odbywa się prezentacja zawodników (szansa zdobycia grafów) i koncert. ZABRZE ZAPRASZA!!

Gooners

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 19:11   

No i Gornik jak narazie przegrywa z Legia 2-0

lukasek92 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 20:44   

W wielkim klasyku Górnik przegral z Legia na wlasnym stadionie 0-3 :P stalem niedaleko stadionu bo akurat bylem zse znajomymi na wycieczce rowerowej i sie zalapalismy na karnego:p po gwizdach slychac bylo,ze Gornik stracil druga bramke :D

szymonp1992

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 09:33   

Kibice dopisali, tylko poziom gry nie ten... Jak ulał do meczu pasowała przyśpiewka: ZAGRAJ, ZAGRAJ JAK ZA DAWNYCH LAT, bo to co prezentowaliśmy to był horror... Może gdy wróci Hajto z tymi swoimi świetnymi długimi crossami będzie lepiej...

mikrus

Wysłany: Czw Sie 09, 2007 23:39   

w sobote zawitacie na Bulgarska! mysle ze stawicie sie w licznej grupie! zobaczymy co ten Gornik potrafi :P mowie tak bo nie widzialem ich jeszcze na zywo z Hajto i Brzeczkiem w skladzie. pozyjemy , zobaczymy. KOLEJORZ!!

szymonp1992

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 07:35   

Na Bułgarskiej - pomimo mojej wiary w ten klub - Górnik dostanie lanie tak jak od Legii... Ale trzeba pamiętać, że to drużyna w budowie, w której wymieniono ponad połowę kadry... Na rundę rewanżową - albo i wcześniej - Górnik będzie bardzo mocny

Odpowiedz do tematu