Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Górnik Zabrze
Autor Wiadomość
pulpet 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2008

Ostrzeżeń:
 3/4/4
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 10:09 pm   

Fajnie że Górnik Wygrał ale znów ta skutecznośc napastników ;/ .Mam nadzieje że Wygrają nastpeny mecz większa ilością niż jedna bramka.Ale ważne jest to że wygrali a nie ile

Maciek 19G48 

Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 10:14 pm   

Derby , jak to derby , bardzo miło było , tylko że organizacja tak dużych imprez jak zawsze zawodzi ;] . Gra obu zespołów pozostawiała wiele do życzenia , było bardzo dużo strat i niecelnych podań . Górnik wygrał po bramce ze stałego fragmentu . Na trybunach jak zawsze atmosfera fantastyczna , 2 dobre oprawy po stronie gości i co mnie dziwi kibice niebieskich zaprezentowali bardzo fajną oprawe z wielką sektorówką , masą piro i sreberek . Jedyne co ze strony kibicowskiej mi sie nie podobało , to sytuacja w której Gora nie mógł wykonać rożnego bo rzucano w niego śnieżkami , a sędzia oczywiście nic z tym nie zrobił . Podobno w przerwie meczu była zadyma , ale dowiedziaem sie tego z netu , bo w przerwie latałem w poszukiwaniu Laty , a znalezienie go okazało sie nie lada wyzwaniem . Po meczu też sie zakotłowało kiedy górnicy schodzili ze swoich trybun niebiescy już na nich czekali , ale zostali szybko przegonieni :razz: . Derby oczywiście na +

Nasz Górnik znów będzie wielki !

Order 

Profil: Motyle.
Kolekcjoner od: 2007-09
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 9:44 am   

Długo Laty szukałeś? Znalazłeś kogoś jeszcze?

Maciek 19G48 

Kolekcjoner od: Kwietnia 2008
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 10:01 am   

Laty szukałem prawie całą przerwe , ale nie znalazłem go i doszedlem do wniosku że najwyrazniej go nie ma , ale z neta dowiedzialem się że był . Udało mi sie znalezć Gucio Warzycha i oczywiście jak zawsze Stanisława Oślizło .

barcatom1

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 1:45 pm   

Tak Szczot bł bardzo widoczny. Bardzo sie udzielał z tym, że kilka razy mógł zachować się lepiej i szybciej oddać piłkę, ale może to wina małego zgrania z kolegami. Świetnie i bardzo pewnie w bramce zaprezentował się Nowak. Najsłabszy w Górniku chyba był Magiera, którego głupia strata mało nie spowodowała straty bramki, a poza tym miał wiele niedokładnych podań. Jednak fakt jest taki, że to był najlepszy mecz Zabrzan w tym sezonie co zwiastuje prawdopodobnie lepsze czasy dla Górnika.
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 1:49 pm   

barcatom1 napisał/a:
był najlepszy mecz Zabrzan w tym sezonie

Z Wisłą u siebie 1:1 był zdecydowanie lepszy.

Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.

Silesius, non Polonus, non Germanus

barcatom1

Wysłany: Pią Mar 06, 2009 6:20 pm   

Jednak praca Kasperczaka w Zabrzu zaczyna przynosić efekty. Zwycięstwo na inaugurację rozgrywek po przerwie zimowej z Ruchem zapewne pozwoli piłkarzom Górnika rozpocząć skuteczną walkę o utrzymanie. W końcu patrząc na grę Zabrzan nie trzeba było się nudzić, gdyż rozegrali dużo lepsze wizualnie spotkanie niż np. Wisła z Polonią czy też warszawskie zespoły pomiędzy sobą. Arka rozpoczęła rozgrywki po przerwie w kompromitującym stylu. Porażka 3-0 z Jagiellonią, w której roi się od kłopotów chluby Gdynianom nie przynosi. Myślę, iż nowy Górnik poradzi sobie z Arką i być może po raz pierwszy od długiego czasu wydobędzie się ze strefy spadkowej.

barcatom1

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:09 pm   

Gornik Zabrze vs Lech Poznan

No i Górnik po bardzo dobrym meczu w Chorzowie i zdobyciu 3 punktów nieco zawiódł przy Roosvelta podejmując Arkę. O ile poprzednio świetnie zagrała obrona, a gorzej atak o tyle ostatnio było zupełnie odwrotnie. Ostatniego Górnika czekają teraz ciężkie chwile, najpierw podejmuje lidera, a potem wyjeżdża na pojedynek z wiceliderem i w przypadku nie zdobycia żadnych punktów w tych meczach znajdzie się w szalenie trudnej sytuacji. Lech wiadomo wszystko ostatnio wygrywa i przewyższa inne zespoły o klasę. Zwycięstwa nad GKS i Jagą były skromne, ale to nie umniejsza faktu, że Lech jest najlepszy w Polsce.

barcatom1

Wysłany: Pią Mar 20, 2009 6:26 pm   

Legia Warszaw vs Gornik Zabrze

TYP x2

Kurs na remis bądź Górnika jest całkiem niezły i na pewno warty rozważenia tym bardziej, że w piątek Jaga pokazała, iż Legia nie jest taka straszna. Zabrzanie w rundzie rewanżowej prezentują się całkiem nieźle. Wprawdzie remis z Arką u siebie chluby nie przynosi, ale już podobny wynik osiągnięty przeciwko Lechowi oraz wygrana w Wielkich Derbach Śląska napawają optymizmem. Przeciwko Lechowi Górnik mógł wygrać, gdyby Kasperczak zdecydował się wcześniej na zmiany w środku pola. Gra defensywna gości jeszcze trochę szwankuje, ale w ofensywie akcje kleją się coraz lepiej i rozgrywane są z rozmachem. Stawiam na niespodziankę.
Ostatnio zmieniony przez barcatom1 Pią Mar 20, 2009 6:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gollaz 

Wysłany: Pią Mar 20, 2009 7:21 pm   

Osz, Ty, aż tak źle Górnikowi życzysz, że dajesz x2 ??? Czyli mamy 1 znając Twoje typy :cry:

Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki.

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 11:12 pm   

A jednak alojzy pomyliłeś się. Typ barcatoma1 dobry, Górnik zremisował z Legią 0:0. Co prawda Górnicy mieli trochę szcześcia, ale i ono jest potrzebne w piłce. Mam nadzieję, że ekipa z Zabrza wygrzebie się ze strefy spadkowej, bo co jak co, ale nie chciałbym oglądać Górnika Zabrze w niższej lidze.

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:29 am   

Nie taki dobry ten wynik dla Górnika. Zabrzanie muszą zdobywać 3 punkty, żeby wyjść z tego bagna, a oni remisują. Co z tego, że z Legią, Lechem, oni muszą szukać zwycięstw z każdym przeciwnikiem. Remisy ich nie utrzymają w lidze, bo więcej punktów od nich wiosną zdobył min. Piast, ŁKS czyli drużyny także walczące o utrzymanie, przynamniej to można było wywnioskować patrząc na tabelę po rundzie jesiennej.

Pomoc powodzianom
SMS o treści "POMAGAM" na numer 72052. Koszt 2,44 zł.

gollaz 

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:37 am   

Radość była wielka (ogólnie dzisiejszej nocy pospałem 3 godziny i dalej lecimy ;) ). Ja muszę nie wierzyć w Górnika, w tym sezonie raz zdarzyło się, że pomyślałem "nic złego nam nie zrobią" i nie zrobili, Strąk zrobił ;) Wczoraj do ostatnich minut wierzyłem w zwycięstwo Legii i się opłaciło, jest remis 8)

Jarzab93 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:46 am   

Myślę, że Górnik po części może zawdzięczać to Tejkszurowi Czinjamie, który zmarnował co najmniej dwie świetne okazje. No i Sebastianowi Nowakowi, który wyrasta na czołowego bramkarza Ekstraklasy.

Pomoc powodzianom
SMS o treści "POMAGAM" na numer 72052. Koszt 2,44 zł.

gollaz 

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:54 am   

Seba bramkarzem jest świetnym. Górnik ma ostatnio szczęście do takich: Mateusz Sławiek. Pyjter Lech czy Pesković, oczywiście pojawiają się też niewypały jak Nulle czy Mańka, ale ogólnie w bramce zazwyczaj jest lepiej niż gorzej.

Chciałbym też zacytować jedynego poważanego przeze mnie dziennikarza Wybiórczej, Pawła Czado:

"od...cie się od Michała Pazdana!"

Odpowiedz do tematu