Poprzedni temat «» Następny temat
Górnik Zabrze
Autor Wiadomość
gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 15:23   

Wiele zależy od składów w jakich drużyny wystąpią, widać to po wczorajszych wynikach, Polonia wygrała z Zagłębiem, Ruch zremisował w Warszawie.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

szymonp1992

Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 14:40   

Wygraliśmy z Wisłą :D Składy nie były może optymalne, ale kto powie, że Cantoro, Piotr Brożek, Ćwielong czy Cleber to słabi piłkarze... Mnie zaskoczył Ruszkul, który - gdyby nie urojony spalony - może strzeliłby gola

amauri1990pol 

Profil: autografy (Wisła, ManU, inne)
Kolekcjoner od: 2007
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 21:35   

Dodając że Cantoro i Cleber grali coś koło 20 minut a Ćwielong ostatnio nie mieścił się w grającej 14, można stwierdzić że z pierwszego skłądu grał tylko Pietia :D

A tak na powaznie, gratuluję Wam zwycięstwa, należało się. Strasznie raziliśmy nieskutecznością.. :/ To samo co w zeszłym roku :/ No ale niech no tylko Dudu zacznie grać :P

BTW brawa dla Krzysia Mączyńskiego, za kilka kolejek będzie w meczowej 18 :D

gollaz 

Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 12:17   

Dzisiaj moje ulubione derby, z jedynym klubem którego naprawdę nie lubię, mam nadzieję że im złoją z 4-0, ale pewnie będzie 1-1.

Nawet Pan Zdzisław .... ;)

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

szymonp1992

Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 19:23   

Wygraliśmy skromnie, bo 1:0, ale cieszyć się trzeba, bo gra się zazębia... Hajto do zmiany, bo zbyt wielką gwiazdę z siebie robi, a błędów się nie ustrzegł... Brawo Dawid Jarka!

gollaz 

Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 19:37   

To ja chyba na innym meczu byłem, w drugiej połowie gdy stałem na wysokości obrony Górnika to Hajto grał bardzo dobrze.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

szymonp1992

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 14:23   

A widziałeś co robił w pierwszej połowie? Podanie do bodajże Wosia przed własnym polem karnym... Złe wybicie po rzucie rożnym... Ja bym na niego nie stawiał jako na takiego pewniaka... Strzelił decydującą bramkę z Ruchem, był chyba najlepszy w sierpniu, ale nie ta forma co kiedyś...

gollaz 

Wysłany: Sob Paź 27, 2007 08:14   

Dzisiaj mój pierwszy wyjazd od dwóch lat chyba, po meczu coś więcej napiszę na temat stadionu Korony jak i meczu.

Korona dla Jarki !!

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

szymonp1992

Wysłany: Sob Paź 27, 2007 13:15   

Co do stadionu, to z tego co czytałem to nie ma tam toalet i to jest jego największym mankamentem :P

Wierzę w zwycięstwo Górnika, choć w tym przypadku remis to będzie fantastyczny rezultat, gdyż Korona ma naprawdę świetny zespół z Marcinem Robakiem na szpicy i świetną linią pomocy...

Do boju Górnik!

gollaz 

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 13:32   

szymonp1992 napisał/a:
Co do stadionu, to z tego co czytałem to nie ma tam toalet i to jest jego największym mankamentem :P

Były, nawet eleganckie.

Mała fotorelacja z Kielc, czyt. Godula się bawi.

http://img70.imageshack.u.../img0281fw9.jpg wesoła gromadka

http://img225.imageshack..../img0292sf6.jpg oczywiście wszyscy trzeźwi (btw gość po prawej jest kierownikiem w SKOKu)

http://img504.imageshack..../img0294wp0.jpg "szlachta" z Goduli

http://img511.imageshack..../img0311hd5.jpg Od przedszkola do ... Kielc ?

http://img340.imageshack....aimg0329uu7.jpg jeszcze bardziej wesoła wycieczka

http://img129.imageshack..../img0339yt5.jpg Korona

http://img514.imageshack..../img0359wh8.jpg stadion w całej okazałości

http://pl.youtube.com/watch?v=ZJfhn36l7jc najwyżej powieszona wlepka

Natomiast dzisiaj mecz z Bełchatowem, w tamtym sezonie było zwycięstwo 1:0, dzisiaj liczę na podobny wynik i kolejne zwycięstwo u siebie.

Niezłą bibę ekhem... tzn wyprawe mieliście :D /Michael900

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

szymonp1992

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 21:57   

Ja też liczę na zwycięstwo, szczególnie, że nie możemy być gorsi od Polonii Bytom, która pokonała PGE GKS na ich stadionie 3:0 :P

Sam nie jadę, bo nie ma z kim, a nie nęci mnie perspektywa powrotu przepełnionym autobusem linii 32 o godzinie 22 :P

Dodane po 6 godzinach 4 minutach:

Do przerwy 1:0 dla Górnika :D

Gol Zahorskiego w 38 minucie po strzale głową - dośrodkowanie z lewej strony z wolnego Brzęczka...

Bełchatów przeważał w pierwszych 30 minutach, ale Górnicy z tego wyszli i prezentowali się świetnie...

Dodane po 59 minutach:

I wygraliśmy 2:0 :D

Zahorski x 2 czyli odblokował się po reprezentacji Tomek :D

Ujek czerwona kartka i to to przeważyło chyba :)

osilek

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 21:42   

Kiedyś wielki klub... teraz średniak. Ciekawe transfery w ostanim czasie ;) Jestem ciekawy jak wypadnie pod koniec sezonu

szymonp1992

Wysłany: Wto Sty 08, 2008 12:28   

No to ja się pokuszę o podsumowanie rundy. Górnik był drużyną własnego boiska 19/24 pkt zdobyliśmy u siebie. Wyróżnili się: Dawid Jarka (10 goli i powołanie do młodzieżówki), Tomasz Zahorski (4 bramki i debiut w reprezentacji), Konrad Gołoś (powołanie do kadry), Michał Pazdan (debiut w kadrze) i Mariusz Pawelec (debiut w kadrze). Nie zawiedli wetereani - Brzęczek i Hajto, transfery się udały. Gdybyśmy potrafili wygrywać z czołówką (nie wygraliśmy z nikim - poza Bełchatowem - kto jest przed nami w tabeli). Ogólnie jest dużo lepiej niż było, ale wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc już szykujemy się na kolejne sezony i kolejne transfery.

gollaz 

Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 17:53   

Może nie stricte o Górniku, ale dla zbierających autografy w Zabrzu na meczach na pewno ciekawe info.

Kod:
 PIŁKA NOŻNA Najsławniejsi zawodnicy Sparty i Górnika spotkają się na stadionie w Mikulczycach

Okazja jest dość szczególna. W tym roku jeden z najbardziej zasłużonych klubów w Zabrzu, GKS Sparta obchodzi 88-lecie istnienia. Dwie ósemki to magiczna liczba. Sparta od początku swego istnienia związana jest z Mikulczycami. Z niej wywodzi się wielu znakomitych piłkarzy, reprezentantów Polski. Klub ten był kuźnią talentów. Najlepsi przechodzili do Górnika Zabrze. Wkrótce nadarzy się znakomita okazja, aby dawne sławy obu drużyn znowu spotkały się na boisku. 24 maja o godz. 16.30 na stadionie MOSiR w Mikulczycach przy ul. Mickiewicza rozegrany zostanie mecz oldboyów Sparta - Górnik.

Ireneusz Lazurowicz i Andrzej Szarmach mocno zaangażowali się w organizację meczu sław Sparty i Górnika.

Przypuszczalne składy będą wyglądać następujaco:

Górnik: Cebrat, Wandzik, Anczok, Oślizło, Dankowski, Piotrowicz, Kurzeja, Komornicki, Szołtysik, Szarmach, Lubański, Gunia, Kostrzewa, Socha, Gzil, Szaryński, Kasperczak, Wilczek, Floreński, Banaś.

Sparta: Mróz, Cimander, Jerzy Gorgoń, Jarzyna, Pudło, Gwóźdź, Klugier, Sobocik, Lazurowicz, Zimkowski, Stój, Hadzik, Grzesiok, Hutka, Liszka, Cyroń, Kapinos, Botek Klencz, Kulanek, Kowalski, Walter, Kirschner, Jan Gorgoń, Gerlich, Przybilka.

Dla starszych, ale także i dla młodszych będzie to wielka piłkarska uczta. Na pomysł tego wyjątkowego meczu wpadł Józef Skoczylas rodowity mikulczanin, radny dzielnicy. sam grał kiedyś w piłkę w Górniku Mikulczyce.

- Zna dobrze Jurka Gorgonia i jego brata. Chciałem, aby jeszcze raz nasi byli piłkarze mogli się spotkać. Lata lecą. Wszyscy się starzejemy. Myślę, że będzie to wielkie spotkanie piłkarskiej rodziny. Na boisku będzie kilku reprezentantów, którzy występowali w pamiętnych dla Polski mistrzostwach świata w 1974 roku w RFN - powiedział Skoczylas.

W organizację meczu bardzo zaangażowało miasto. Patronat objęła prezydent Zabrza Małgorzata Mańka-Szulik i TVP 3 INFO. W załatwianiu mnóstwa spraw pomaga Andrzej Szarmach, wielokrotny reprezentant Polski i Ireneusz Lazurowicz, były piłkarz Sparty i Górnika.

Dzień wcześniej, 23 V wieczorem w Multikinie w Zabrzu odbędzie się spotkanie wymienionych wyżej piłkarzy z kibicami. Będzie okazja do rozmowy i zdobycia autografów. Ponadto 23 i 24 V będzie dzień sportu dla uczniów miejscowych szkół, a 25 wielki festyn rodzinny. Będziemy o tym jeszcze informować.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Ostatnio zmieniony przez gollaz Wto Kwi 15, 2008 17:54, w całości zmieniany 1 raz  

Karol91 

Profil: Autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 12.2007
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 17:55   

alojzy wielkie dzięki za info <por> pojawie się na bank ;] będzie ktoś jeszcze z forum? :lol:

Mieszkam w Mikulczycach to daleko nie mam ;)
Ostatnio zmieniony przez Karol91 Wto Kwi 15, 2008 17:56, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu