No i zgodnie z oczekiwaniami Gornik przegral z Lechem aż 4-1... Po wyniku można sądzić,że mecz był jednostronny Coś slabo Zabrzanie zaczeli ten sezon - 7 straconych goli i jeden zdobyty w dwoch meczach... Myślę jednak podobnie jak Szymon, ze w juz w drugiej czesci sezonu zgraja sie i stworza silna druzyne
Dzisiaj Gornik Zabrze zagra zalegly mecz pierwszej kolejki OE z Wisłą Kraków i to w Krakowie . Myślę, że po raz kolejny Gornik zostanie zgladzony przez lepsza od siebie drużynę. Najpierw porażka z Legią, a potem z Lechem. Jestem pewny,że Wisełka nie zawiedzie swoich kibiców i pewnie wygra z Gornikiem obstawiam 3-0 dla byłych mistrzow Polski
Górnik Zabrze to również mój ukochany klub Pomimo tego, że jestem dziewczyną uwielbiam piłkę nożną i śledzę mecze w TV Gra również idzie mi całkiem nieźle o czym wiedzą moi kochany przyjaciele ze szkolnej ławki Łukasz ... Dzieki za pocieszenie Masz jednak racje, Górnik nie jest jeszcze zgrany a początek sezonu mamy trudny - Legia, Lech, Wisła. Każdy z tych klubów walczy o mistrzostwo, niestety Górnik nie jest jeszcze na takim wysokim poziomie. Wydaje mi sie jednak, ze po tych 3 trudnych meczach będzie już "z górki". W piątek wielki mecz- Derby Śląska Ruch Chorzów vs. Górnik Zabrze. ZAPRASZAMY NA ROOSVELTA 81
I tak jak sie spodziewalem - Gornik dostal 2-0 od Wisly Krakow...Cleber i Brozek Paulina masz troche racji z tym, ze mieliscie rzeczywiscie bardzo trudny poczatek sezonu (Legia,Lech,Wisla), ale nie moge sie zgodzic z tym, ze pojdzie Wam teraz z gorki . Gornik, to juz nie jest klub, ktory wciąż zdobywa mistrzostwa Polski jak kiedys(14 razy bodajze). To wg mnie druzyna, ktora walczy o przetrwanie i to walczy z wielkim powodzeniem, bo jeszcze nie spadla Obstawiam, ze Gornik w tym sezonie w najlepszym wypadku bedzie na 9-10 miejscu.
Teraz może się uda pogonić Ruch, później Cracovię... Terminarz naprawdę nie ułożył się pod nas, bo nowa drużyna w lidze miała się docierać, ale tego nie da się robić z Legią czy Wisłą... Chociaż gdybyśmy mieli docierając team przegrywać z Sosnowcem czy Bytomiem - to by była siara...
A najśmieszniejsze jest to, że Górnik bardzo wzmocnił się przed sezonem, dzięki mega-sponsorowi (jak na polskie warunki). Myślę jednak, że jeszcze pokażą na co ich stać.
Pokażą, pokażą // szymonp1992
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 13:08
Michael900 napisał/a:
A najśmieszniejsze jest to, że Górnik bardzo wzmocnił się przed sezonem, dzięki mega-sponsorowi (jak na polskie warunki). Myślę jednak, że jeszcze pokażą na co ich stać.
Bardzo się wzmocnił ? Kim ? Starymi Hajto i Brzęczkiem ? Zahorskim, który w lidze strzelił z 5 bramek w 3 sezonach ? Trzecioligowcami Malinowskim i Ruszkulem ? Miała być wzmocniona obrona, na papierze nie wygląda źle, ale większość goli pada po indywidualnych błędach.
Także z mega-sponsorem jakoś nie mogę się zgodzić. Wprawdzie Allianz znacznie powiększył budżet na ten sezon, ale i tak to nie jest budżet na poziomie Bełchatowa, Lubina, Wisły, Legii, Lecha czy Korony.
Zgodzić wypada mi się tylko z ostatnim stwierdzeniem, że jeszcze Górnik pokaże na co go stać, ale na to potrzeba czasu.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Także z mega-sponsorem jakoś nie mogę się zgodzić. Wprawdzie Allianz znacznie powiększył budżet na ten sezon, ale i tak to nie jest budżet na poziomie Bełchatowa, Lubina, Wisły, Legii, Lecha czy Korony.
A to przede wszystkim dlatego, że przed podpisaniem umowy z Allianz mieli długi.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Gratuluje chyba jedynym kibicom Gornika na tym forum - Paulinie i Szymonowi pierwszych punktow w sezonie Gornik pokonal 1-0 Ruch Chorzów. Gol Tomasza Hajty w 9 minucie z rzutu karnego zadecydowal o losach spotkania... Meczyk byl bardzo ostry o czym swiadcza dwie czerwone kartki Teraz Gornik czekaja mecze z Jagiellonia i Cracovia wiec szanse na kolejne punkty
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:08 DERBY DLA GORNIKA !
Wygralismy Górnik Zabrze 1:0 Ruch Chorzow Mecz byl zaciety ale skonczyl sie po mysli Trojkolorowych. Bramka padla w 10 minucie po rzucie karnim wykonywanym przez Tomasza Hajte. Teraz mecze z Cracovia i Jagiellonia. W porownaniu z Lechem, Legia i Wisla to przyslowiowa "bulka z maslem".
Górnik przed sezonem dokonał kilku naprawdę bardzo dobrych transferów, według mnie najlepiej wykorzystał letnie okienko transferowe, i uważam, że w tym sezonie nie powinien miec problemów z walką o utrzymanie. Moja prognoza na ten sezon to miejsca 7-10, lecz wiadomo w futbolu jak w życiu. Nigdy nie da się wszystkiego przewidzieć
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 10:23
Kilka słów o meczu.
Byłem na meczu, z trybuny wyglądało na karny, ale gdy zobaczyłem powtórki to wiem, że na 100% nie było. Wydaje mi się, że nawet gdyby był faul, to nie powinno być czerwonej dla Mioduszewskiego, Jarka zagrał sobie piłkę w prawą stronę i nawet jakby udało mu się przeskoczyć czy minąć bramkarza to chyba do piłki by nie doszedł, zostało mu się przewrócić i liczyć na elwer.
Sytuację z Moskalem widziałem też dopiero w powtórkach, zgodziłbym się, że czerwona kartka była sprawiedliwym wymiarem kary, gdyby później sędzia pokazał jeszcze parę żółtych po brutalnych faulach piłkarzy Ruchu. A wyglądało tak, jakby Gawron miał tylko kartki czerwone. Tak to wyglądało z trybun, nie wiem jak tam w TV, widziałem tylko dwuminutowy skrót pierwszej połowy.
Ogólnie sędzia był strasznie zagubiony, wyimaginowane faule, brak gwizdania przy ewidentnych przewinieniach i to w obie strony. TRAGEDIA.
Co do samego meczu to był na dość niskim poziomie. W pierwszej połowie obie ekipy miały groźne sytuacje, groźniejsze chyba Ruch, bo udawało im się trafiać w bramkę, a Zabrzanie strzelali mimo, że także groźnie, ale obok bramki. W drugiej połowie już mało się działo, w zasadzie to nie pamiętam, żeby jakieś 100% sytuacje miała jedna czy druga drużyna.
Najlepszymi zawodnikami Górnika na pewno Peskovic i Hajto. Tragicznie za to zagrał Pawelec.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Oglądałem tylko skrót i się zgodzę... Naprawdę żałuję że nie było mnie na meczu, bo nareszcie było coś pozytywnego... I nie chodzi tu bynajmniej o zwycięstwo Górnika... Chodzi o to, że Tomasz Moskal nie zagra w kolejnym meczu! Nie będzie więc marnowania tzw. setek czy powolnego wracania ze spalonego... I chyba tylko Ryszard Wieczorek wie czemu wciąż to on jest w pierwszym składzie, mimo że ma m.in. Ruszkula, Zahorskiego czy Jarkę... Niech zjeżdża tam gdzie powinien czyli do 3 ligi...
alojzy napisał/a:
Ogólnie sędzia był strasznie zagubiony, wyimaginowane faule, brak gwizdania przy ewidentnych przewinieniach i to w obie strony. TRAGEDIA.
Przynajmniej wiadomo, że po prostu za słaby na pierwszą ligę, ale nie kupiony
Górnik - Widzew 1:0 w meczu towarzyskim... Gol Ruszkula, który poza tym grał żałośnie... Cieszy zwycięstwo, martwi moja nieobecność na meczu... Piechna na początku załatwiał sobie chody u trenera, ale wiadomo, że robić tego nie musi, bo kiełbasiany Grzesiu to piłkarz o określonej klasie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum