Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 13:23 EURO 2012 w Polsce i na Ukrainie
Tu piszemy wszystkie newsy, plotki, plany i nasze odczucia co do decyzji UEFY z Cardiff, no i planów polsko-ukraińskich co do zorganizowania tej fenomenalnej imprezy... Ja cieszę się niewyobrażalnie i tyle
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 13:30
W kraju gdzie nie tyle, że nie ma stadionów, infrastruktury, gdzie nie ma nawet jednej kasy biletowej na poziomie może być bardzo trudno się nie skompromitować.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Plany są piękne. A jak to bedzie w rzeczywistości, przekonamy się w 2010, kiedy de facto większość powinna być gotowa Należy też pomyśleć tak, zeby potem te wszystkie stadiony, drogi itp wykorzystywać. A nie marnować pieniądze na nowy stadion, gdy poprzedni w tym mieście był dobry (wystarczyło lekko zmodernizować), a teraz na 30.000 stadion wchodzi mniej niż 8000 (tak było w Portugalii). Mamy świetnych kibiców i oni cieszą się najbardziej. Może dzięki turniejowi bedzie można więcej zainwestować w nasz kraj, trochę zarobić (albo wejść w miliardowe długi ). Pożyjemy, zobaczymy - dziś mało można powiedzieć. Jedno jest pewne - wreszcie awansujemy do Mistrzostw Europy
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Super ze Polska i Ukraina bedzie organizatorem ME w 2012 roku ale... no wlasnie czy Polska wygra z tym wyzwaniem zeby dobrze wypasc i zaistniec w futbolu? Bo juz wiadomo ze jako organizatorzy Polska i Ukraina nie bedzie brala udzialu w Eliminacjach... ale czy wyjdzie z grupy? Moze to byc trudne z nasza reprezentacja ale mysle ze sie uda... No i to co Polska pilka zyska no to mianowicie stadiony ktore musza byc postawione na wysokim poziomie... ja juz wiem ze wybieram sie do Poznania!
Ja "wybieram się" do Gdańska. Taka masowa impreza to przede wszystkim promocja dla kraju. Nowe drogi, zapoznanie innych z naszą kulturą, nowe miejsca pracy, wielki zysk dla przedsiębiorców. Mamy szansę, trzeba ją wykorzystać.
Przy okazji z naszym futbolem (reprezentacyjnym )nie jest ostatnio jakoś najgorzej. Moze mając sporo czasu, Polakom uda się przygotować do takiej wielkiej imprezy i dobrze wypaść. Moim zdaniem nie na miejscu jest teraz przewidywanie czy awansujemy z grupy, czy nie. Za pięć lat to Wisła może grać w LM, a Kazachstan byćć światową potęgą
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
jak dla mnie wiadomosc o organizacji Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie, skojarzylo sie nie tylko z pilka nozna,lecz ze powstanie wiele nowych miejsc pracy,polski transport sie rozwinie - ma powstac masa nowych drog, nowe stadiiony,nowe hotele, nowe instytucje, to bedzie wielki plus dla polski...a nowe obiekty byc moze spowodowuja,ze jeszcze jakies innej dyscypliny sportowej zrobia mistrzostwa u nas
Martwi mnie tylko jedna rzecz...Polska moim da sobie radę i zorganizuje dobre mistrzostwa, może nie najlepsze, ale zawsze, natomiast taka Ukraina...pogrąży się i zbankrutuje
_________________ W sprawie adresów NIE PISAĆ!! bo i tak nie oddam
Martwi mnie tylko jedna rzecz...Polska moim da sobie radę i zorganizuje dobre mistrzostwa, może nie najlepsze, ale zawsze, natomiast taka Ukraina...pogrąży się i zbankrutuje
szczerze mowiac hubert widzialem ile my musimy mniej wiecej wydac na budowe wszystkiego (ok. 110-120mld zlotych),a oni zas wydaja tylko na hotele i modernizacje boisk - praktycznie (35-50mld zlotych)...wiec nie martw sie ukraina, mysle ze da sobie rade... :cool:
Mnie dobiła jedna rzecz... Bo rozmawiamy sobie na wf-ie z naauczycielem i on cośtam o tym Euro wspomniał, to mój kumpel rzucił: "tylko tego brakuje, żeby stadiony były made by China " ... Co się okazuje Wracam do domu busem, a tam gościu czyta w gazecie, czy mówi komuś że słyszał w radiu (nieważne): "Słuchaj, czytałem/słyszałem, że nie bardzo ma kto budować te stadiony, więc firmy budowlana angażują Chińczyków" :/ W TYM MOMENCIE TOTALNA ZAŁAMKA :/ Zrobią nam stadiony z taniego plastiku i będziemy mieli (przepraszam za wyrażenie) shit made in China :/ A tak serio, to po ochłonięciu z radości z decyzji UEFY i trzeźwym spojrzeniu boję się o te ME... Oby nie musiano gdybać za te 5 lat (tak jak przed IO w Atenach 2004), czy nie przenieść tej imprezy gdzie indziej, bo ktoś nie nadążył ze stadionem... Jeśli jednak wszystko się uda i według planu Ministerstwa Sportu powstaną jeszcze inne stadiony i boiska treningowe, to zaprocentuje to w przyszłości, bo trenerzy będą chcieli TU trenować, a zawodnicy pod ich okiem - poczynić postępy i zbudować - kto wie - nową wielką potęgę w światowym futbolu. Tylko PZPN i Ministerstwo Sportu powinny uwierzyć, że taki dalekosiężny plan się powiedzie i nadadzą mu prawo bytu, gdyż natychmiastowych efektów spodziewać się nie można, ale nie wątpię, że jeśli tak się stanie, to za około 10 lat dostrzeżemy pierwsze plusy takich działań, w postaci naszych drużyn młodzieżowych, a za kilkanaście lat - również reprezentacji...
P.S. Prosiłbym o przyklejenie tego tematu, jeśli to możliwe, bo nie zdeaktualizuje się on przez najbliższe 5 lat
to nie tylko wielka radość ze pojde sobie na mecz drugiej najwiekszej imprezy pilkarskiej swiata - to rowniez wielka szansa pilkarska ale i gospodarcza dla całej Polski, a Warszawy w szczególnosci z czego bardzo sie ciesze...
_________________ we didn't start the fire
it was always burning since the world's been turning
we didn't start the fire
but when we are gone will it still burn on and on and on?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum