Poprzedni temat «» Następny temat
Ekstraklasa
Autor Wiadomość
mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 09:36   Ekstraklasa

W sumie, przydałby się jakiś ogólny temat o naszej najwyższej klasie rozgrywkowej. Ekstraklasa wczoraj zainaugurowała sezon 2008/2009 dwoma spotkaniami drużyn kandydujących do tytułu. I w sumie oba wyniki można nazwać niespodziankami. Lech przegrał z Bełchatowem 2:3, a Legia zremisowała w derbach 2:2. Ten drugi mecz był wyrównany. Początek należał do Legii, która szybko zdobyła bramkę. Potem gra wyrównała się, Polonia atakowała częściej, ale nieskutecznie. W sumie niespodziewanie, Czarne Koszule zdobyły 2 bramki w końcówce pierwszej połowy (broń boże nie spotkania ;) ). Po przerwie Legia odpowiedziała golem Iwańskiego po karnym. Reszta meczu była już mniej interesująca. W sumie rezultaty dobre dla Wisły, która powinna wygrać dzisiaj z Polonią, ale z Bytomia. Myślę, że właśnie zespoły z Poznania i Warszawy będą najpoważniejszymi rywalami Wiślaków w próbie obrony tytułu. Myślę, że do walki o czołowe lokaty może włączyć się Górnik, a beniaminkowie z Gdańska i Wrocławia powalczą o coś więcej, niż utrzymanie.
Ostatnio zmieniony przez mani Sob Sie 09, 2008 11:05, w całości zmieniany 1 raz  

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 09:42   

A co to za wielka niespodzianka w derbach Warszawy? Legia jest na razie słaba, piłkarzom grającym obecnie w Polonii zawsze dobrze się grało na Łazienkowskiej - sam typowałem remis.

W meczu Lech - GKS świetna bramka Lewandowskiego.

http://pl.youtube.com/watch?v=m7mEa1-Bw0Q

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

mani 
;]

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 10:02   

Nie mówię, że wielka. Ale ostatnio Legia z Grodziskiem wygrała, w lidze poszło im lepiej, o punkty już grali. Jakbym coś miał obstawiać, to raczej gospodarzy, sądziłem, że wygrają. A bramka Lewandowskiego rzeczywiście fajna ;]

Mateusz 

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:00   

mani napisał/a:
W sumie niespodziewanie, Czarne Koszule zdobyły 2 bramki w końcówce spotkania.

Jezeli 40 minute nazywasz koncem spotkania, to gratulacje. :lol:

mani 
;]

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:04   

No przecież już się zbliżali do końca ;] A tak serio, to chodziło mi o połowę, mój błąd.

andartur 

Kolekcjoner od: Dłużej niż TY.
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:50   

mani napisał/a:
ostatnio Legia z Grodziskiem wygrała

OSTATNIO to Dyskobolia wygrała finał PE z Legią 4:1, więc mi tu nie ściemniaj :twisted:

mani napisał/a:
Jakbym coś miał obstawiać, to raczej gospodarzy, sądziłem, że wygrają

Zobacz jaki bilans miała Dyskobolia z Legią - chyba żadna polska drużyna nie miała takiego z Legią. A w Polonii gra prawie cały grodzisk + 3,4 Polonistów.

Ostatnio zmieniony przez andartur Sob Sie 09, 2008 11:50, w całości zmieniany 1 raz  

mani 
;]

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:01   

Racja, znowu pomyłka. Ale w ostatnio w lidze przegrali, o PP zapomniałem ;] Prawda, że Dyskobolii grało się z Legią bardzo dobrze. Mimo wszystko dla mnie to jest niespodzianka, bo spodziewałem się więcej po Legii, dla której 2 lata bez mistrza to za długo. Myślałem, że Legia po wygranym spotkaniu i awansie dalej w Pucharze UEFA i zwycięstwie z Wisłą, będą na fali i uda im się spotkanie u siebie wygrać. Trudno, nie zawsze się trafia :P

herdek 

Profil: Autografy, Bilety
Kolekcjoner od: sierpień 08'
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 18:27   

To jest jakiś absurd. W ostatniej kolejce padło bardzo mało bramek, a teraz, kolejna kolejka i zaczyna się to samo. Arka zremisowała 0:0 z Cracovią, a w meczu Polonia Warszawa - Piast Gliwice po 45 minutach również wynik bezbramkowy. Jak tak to ma dalej wszystko wyglądać, to bukmacherzy dużo kasy stracą, po wszyscy będą stawiać, że w meczach ligi polskiej padnie poniżej 2,5 gola.

Ciekawi mnie jedno..czy to defensywa każdej drużyny jest żelazna i nie do przejścia, czy po prostu nasi napastnicy ligowi nie potrafią zdobywać bramek. Niestety, wydaje mi się, że to opcja numer dwa, a szkoda..

Edit:

Po rzucie karnym strzelonym przez Mynara, Polonia Warszawa pokonała Piasta Gliwice 1:0. Średnia bramek w tej kolejce na mecz: 0,5 <faja>

Www.Fcb24.Com -> najlepszy serwis w Polsce o FC Barcelona!
Ostatnio zmieniony przez herdek Wto Lis 11, 2008 21:07, w całości zmieniany 3 razy  

Wojciu10 

Profil: Autografy sportowców
Kolekcjoner od: 2008-10
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 19:35   

Ostatnio w naszej rodzimej ekstraklasie dzieją się dziwne rzeczy. Wisła remisuje u siebie bezbramkowo ze słabiutkim ŁKS, Polonia Bytom wygrywa z faworyzowaną Legią... Nasi piłkarze są bardzo nieskuteczni. Do repry są powoływani coraz częściej zawodnicy z lig zagranicznych, a podstawą każdej reprezentacji powinni być gracze z rodzimej ligi. Liczę na przełom w niedalekiej przyszłości i z radością chcę spoglądać w przyszłość.

mani 
;]

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 20:32   

Zmiana lidera po porażce Polonii z Lechem. Rengifo strzelił dwa gole na początku i zdawało się, że będzie dużo bramek. Niestety, na tym się skończyło. Lech grał dobrze, skutecznie Rengifo, nieźle Stilic. W kolejnym dzisiejszym meczu na szczycie Cracovia wygrała z Górnikiem, także 2:0. Widziałem skróty z tego spotkania i Pasy grały dużo lepiej i na zwycięstwo zasłużyły. Szkoda Górnika, który jak na razie gra słabo i nie pomógł mu nawet Kasperczak.

Mateusz 

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 20:53   

mani napisał/a:
meczu na szczycie Cracovia wygrała z Górnikiem

Myslalem, ze mecze na szczycie to mecze z udzialem druzyn z czuba tabeli. :lol:

[ Komentarz dodany przez: mani: Nie Lis 16, 2008 9:17 pm ]

Sarkazm ;]

wEncio 

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 08:18   

No to niedługo startuje nasza ukochana liga. <por>

Mateusz 

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 10:34   

I bardzo dobrze.

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 11:53   

Coś czuję że będzie bardzo wyrównana walka o miejsca w czołówce ;] żadna z drużyn nie odpuści. Pewnie nastąpią również duże zmiany w dolnej części tabeli :P ... i tak Ekstraklasę wygra Lech XD

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

H7 

Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 11:56   

Nie, wygra Wisła lub Legia, Lech (czyt. Amica) natomiast nawet nie powącha pucharów.
Ostatnio zmieniony przez H7 Sob Lut 21, 2009 12:00, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu